Няма място за предсрочен вот, отсече Цветанов

Управлението водело страната към финансова стабилност
13 яну 2016 11:00,
45
Няма място за предсрочен вот, отсече Цветанов
Снимка: архив, Булфото

Управлението води страната към финансова стабилност и няма място за предсрочни избори, смята шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него е некоректно сега да се говори, че е нужен нов парламентарен вот с мотива, че политическите сили в Народното събрание се роят и има все повече независими депутати.

"В тези твърдения прозира реванш", обвини Цветанов опозицията в декларация от името на ГЕРБ в първия работен ден на депутатите след дългата зимна ваканция, която си дадоха.

Още по темата

Той предупреди, че с наближаването на президентските избори превес може да вземе политическият егоизъм и призова народните представители да работят отговорно и кооперативно.

Според него предвидимостта е задължителна за страна, която иска да се развива и да привлича инвестиции.

"Често сме критикувани, че зад говоренето за стабилност маскираме липсата на реформи, но заявявам, че правителството извършва реформи", настоя той.

Цветанов припомни, че след като в настоящия парламент влязоха осем политически формации кабинетът беше формиран трудно, но пък ГЕРБ се стреми да намира съмишленици не само сред партньорите си в управлението, а и сред опозицията, защото консенсусът е ключът към постигането на политики.

Като успех през миналата година Цветанов посочи, че правителството води страната към финансова стабилност, събира повече приходи, усвоява оптимално еврофондовете, а за пръв път НЗОК завършила годината без дефицит.

"България се превърна в държава,чийто глас се чува и има международното признание за страната като стабилен партньор", похвали се той.

За тази година пък приоритетите на управлението са: борба с корупцията, нулева толерантност срещу битовата и организирана престъпност, изграждане на солидна база за растеж, гъвкави политики на пазара на труда, старт на новата енергийната борса, решение за дефицита в НЕК.

"В сферата на финансите е нужно най вече да се харчи по-ефективно, ще се работи за подобряване на бизнес средата, за намаляване на административната тежест, усвояване на фондовете от ЕС, решени сме да отстраним дефектите в изборното законодателство", очерта още задачи Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
един човек преди 8 години
Защо всеки плюе тройната коалиция, нима тогава живяхме по- зле? Имаше корупция, но имаше и компетентни хора, които вършеха работа. Нещата бяха балансирани и всички сектори мърдаха бавно нагоре. С финансовата криза ББ принуди хората да не очакват нищо, а оттогава намират оправдание за всичко. ПС: свалиха Ореха заради Пеевски, а той заграбва все повече власт- какъв бе смисълът? За мен Орешарски бе един от малкото можещи да променят нещо.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стабилни финансово? С 16 милиарда заем ли? С опорочените обществени поръчки? Със скубането на останалите в България българи с увеличани косвени данъци ли? С раздутите разходи за администрация, МВР и подобни *** ли?Нещастници...дано скоро ви изринем от парламента, и надявам се някой ден да стане като в Румъния - да си излежите налапанито в затвора.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е ! Прав е ! Финансово сме стабилни !!! Стабилно бедни ! Дори по-бедни от миналата година !!! И тази стабилност на беднотията ще продължи !!! Това иска да ни каже тоя ......
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гарантирам ви че за заплата от 30-40 хил. евро на месец, всеки един от нас може да изговори повече глупости от този, но да открадне пове от ГЕРбераст, ... това е невъзможно !!!
34
1
 
9
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Към какво водят страната ГЕРБ? Постоянното емитиране на заеми не е финансова стабилност! Държава не се управлява на парче! Реформи без промяна на законите няма как да се случат!
33
1
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
Те се мъчат с вдигането на винетките да си оправят бакиите ама няма да могат! Щом започнаха вече и на к.лошарите да взимат ризите смятайте докъде са стигнали!
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи финансовата стабилност е да трупаш кредити !Хора като нямате пари теглете кредити като ГЕРБКак кой ще ги връща децата ви внуците ...
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прочитаики тази статия и след малко като тръгна по улицата ще видя резултата от стабилноста на държавата !
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До края на мандата още колко милиарда ще освоят ! Те ще купят и следващите избори просто сега се охарчиха с местните още не са ги възстановили за да има нови избори.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цветанов и Борисов явно живеят в някаква друга държава и вселена , паралелна на нашата!
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като го слушам все едно не живея ТуК а някъде в Африка !
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управлението води страната към финансова стабилност- - - -За коя страна става въпрос ? Моля Цветанов да ни изясни ! За тяхната или за нашата ?
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много Българи няма да остискат до края на мандата им от тая стабилна държава ще се споминат в мизерия !
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управлението водело страната към финансова стабилност- - - -Абсолютно сме сигурни в това !!! 16 млрд.ЗАЕМ миналата година, 5 млрд. тази година, догодина ще видим .....
24
0
 
13
 
! Отговори
Орешарски бил винове преди 8 години
За единия милиард на Орешарски Борисов орева всички телевизии и всички детски градини! Помните ли как ходеше по детските градини и с цялата си простотия казваше на нищо не разбиращите деца , че те щели да връщат този милиард!А сега като изтегли вече двадест и един милиарда никой нищо не казва! Ани Цолова и Виктор Николаев мълчат като риби , предвид ,че реваха за Орешарски! Господари на ефира (герберското предаване) и те нищо не казват, големите борци за правда!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще теглят още 5
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и да може да искарат мандата ама после няма къде да се скрият света е глобален и все по трудно може да се скриеш и ако предишните никои не им търси сметка то на тези ще им се търси сметка до 9то коляно.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Недейте така бе хора !? България е на 1-во място в света по полиция на глава от населението !България е на 1-во място в света по брой на прокурори !Може ли такова нещо ? Излагаме се ? Хайде моля ви се .....
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли , като свършат милиардите Борисов сам ще избяга, той е хитряга двулична! Ще остави опоскана държава потънала в кредити и следващите ще попаднат в капан , после ще каже "видяхте ли аз ви казах , че след мен потоп" ! Борисов е най-долния и подъл човек в България!
19
1
 
8
 
! Отговори
да бе да преди 8 години
финансова стабилност ама с 16 милиарда заем, гарантирано от ГРОБ