Правителствен съвет бори съдебната реформа

Той ще следи за прилагане на актуализираната стратегия
4
Правителствен съвет бори съдебната реформа
Снимка: архив, Ройтерс

Съвет по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система ще бъде постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет. Това реши правителството на редовното си заседание днес.

Предвижда се съветът да координира изпълнението на стратегията, да извършва мониторинг по изпълнението на заложените цели, да обсъжда документи, дейности и инициативи, свързани с прилагане на мерките от стратегията.

Сред членовете на съвета ще има представители на съдебната и изпълнителната власт, на неправителствени организации и на академичната общност.

Регламентирани са критериите за членство на неправителствените организации. Необходимо е да са работили най-малко пет години в областта на съдебната реформа и да са с реализирани конкретни инициативи в тази сфера. Предвижда се те да участват в заседанията на съвета на ротационен принцип.

При обсъждане на въпроси, които изискват промени в законодателството или приемане на решение на Народното събрание, ще се канят за участие председателят на Комисията по правни въпроси и председатели на парламентарните групи или техни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: съдебна реформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
"Царе" са за писане на стратегии, създаване на всякакви административни структури, съвети.... Поне 1-а гора е отишла за хартията им! Важно за управляващите е, да се имитира дейност но статуквото да се запази - контрола на мафията над държавата да остане!
3
0
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Поредното симулиране на дейност по болшевишки, а резултат кръгла нула, после тази нула ще я преизпълняват - вместо за 5 ще я изпълнят за 3 години, а резултатът ще е ... пак нула, ама голяма !
2
0
 
2
 
! Отговори
боц преди 8 години
Поредната измишльотина на Тиквата, за да се откраднат (усвоят) средства и нищо да не се свърши.А уж щеше да намалява администрацията!!!!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"бори, отсече, зове, жалва се, сопна се..." езикова пoлюция сътворена от скудоумници.