РБ през новия сезон: Реформи, конституция, КТБ...

Ще настояват и за промени в борбата с корупцията
13 яну 2016 11:37,
12
РБ през новия сезон: Реформи, конституция, КТБ...
Снимка: БТА

Ускоряване на реформите ще е сред основните цели на Реформаторския блок през новия сезон. Това стана ясно от изявлението на зам.-шефа на групата на Блока Найден Зеленогорски при старта на парламента. 

"Бих искал все повече колеги да се убедят, че необходимостта от ускоряване на реформите няма алтернатива", каза той. 

През новия сезон РБ ще настояват за още промени в Конституцията, които да доведат до независимост на съда. Ще бъдат поставени отново в центъра и промените за борба с корупцията. 

Реформаторите обещаха, че ще ускорят реформите в здравеопазванито, образованието, отбраната и изборното законодателство, свързано с електронното гласуване. Блокът се ангажира да доведе докрай и разследването за източването на КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Асен Йорданов преди 8 години
Блокът се ангажира да доведе докрай и разследването за източването на КТБ. Повярвах им и още как. Те до сега гледаха тавана, а имаха и правосъден министър. Той какво направи да екстрадират Цветан Василев от Сърбия и да го изправят пред съда? Ами нищо, оказа се, че не му е толкова приоритетно да осъди човекът задигнал 4.2 млрд. лв. от спестяванията на българите и отговорен за най-голямата кражба на пари в Европа. Да не казваме и че лъснаха официално топлите връзки на ДСБ и Иван Костов с КТБ и м
9
0
 
0
 
! Отговори
Авиос преди 8 години
На думи всички са много велики! Пълен абсурд е, че все още няма нито един осъден за източването на КТБ. А главният виновник Василев дори не е екстрадиран от Сърбия, вместо да излежава своята присъда.
8
0
 
2
 
! Отговори
Росица преди 8 години
Както се казва: Досега реформи от тях ЙОК! Все пак се надявам да заложат на КТБ и разрешението на всички казуси около нея. Ако това направят, прощавам им всичко друго :)
7
0
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 8 години
От обещенаията най-много ми хареса това за КТБ. Крайно време е някой да разкрие истината за тази пирамида.
6
0
 
1
 
! Отговори
Живко Марков преди 8 години
Имам малко понятие от спорта Борба но не мога да си го представя да се бориш със себе си.Крадците викат Дръжте крадците! Ей смешковци спрете да крадете от Бг.И не ни заблуждавайте с реформи комисии ала бала .Работете на полза роду но не на своя род а рода Български.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде видяхте реформи за година и половина, че нещо се не сещам...а имаше един опит за премахването на превилегиите на МВР/привилегии, които отдавна трябваше да се премахнат, въведени от преди 89-та, когато и другите сектори имаха такива/, но той беше неуспешен, което показва, че управлението е провал и няма никаква воля за реформи...!!!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ме интересуват вашите боричкания , махайте се всички и в затвора!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OSTAVKA-VSICKI NA ULIZATA.
2
1
 
13
 
! Отговори
Оставка на Борисов преди 8 години
Бла , бла, бла, бла, бла, кой ви вярва вече бе , ВЪН ОСТАВКА! Стига брътвежи по сутришните блокове , ОСТАВКА! Има още читави хора , има още умни хора , не всички е изгонил Борисов!Дано и те не избягат от България!
1
0
 
17
 
! Отговори
teomeo преди 8 години
за какви реформи говори тоя . Борят се да докопат големия кокал .даоткраднат колкото може повече