След горчивата раздяла с Местан ДПС се обновява

Съпредседателят Четин Казак отсече – ДПС не може да се подмени!
6
След горчивата раздяла с Местан ДПС се обновява
Снимка: архив Bulphoto

Горчивата раздяла на ДПС с доскорошния лидер на движението Лютви Местан стана тема дори и на декларацията на движението в първия работен ден на депутатите след зимната ваканция.

Макар че въпросът е вътрешнопартиен и на практика няма нищо общо с работата на народните представители в законодателния орган, новият съпредседател на парламентарната група на движението Четин Казак отсече, че "ДПС притежава естественото право да се променя и подновява, но никой не може да я подмени$.

"Оценявайки по адекватен начин политическите предизвикателства на нашето съвремие, ДПС притежава необходимия потенциал и естественото право да се променя и подновява, но никой не може да я подмени. Никой не може да изправя ДПС и нейните избиратели, пред манипулативно поднесен и несъществуващ избор с едничката цел да получи нова, лична политическа легитимация", обърна се той задочно към Местан.

Иначе Казак потвърди, че ДПС е в опозиция, но пък управляващите могат винаги да разчитат та тях, стига предложенията им да следват националния интерес.

"ДПС е независима, българска, системна, светска, демократична и евроатлантическа партия. ДПС е първата пронатовска партия и най- ревностният привърженик на членството ни в ЕС. Партията ни последователно и неотклонно ще върви към евролибералния път на развитие и ще следва последователно решенията на своите колективни органи, защото когато зад решенията стои колективно тяло това създава самочувствие в избирателите", отсече Казак.

След като не пропусна да напомни ролята на ДПС за създаването на уникалния етнически модел у нас, той коментира, че е притеснително, че се наблюдава криза на толерантността.

Казак призовава за мъдри решения за новите предизвикателства особено бежанската вълна и тероризма.

Според него, въпреки непрекъснатото говорене на реформаторите за реформи, такива не се случат и то във всички сфери. Той обвини, че натрапчивото присъствие на РБ в управлението компрометира волята и труда на ГЕРБ.

Очаквано Казак пак се оплака от факта, че част от управлението е ПФ, което пък е една от причините ДПС да се ситуира в опозиция.

Според него усилията през настоящата сесия на парламента трябва да са насочени към реформа на съдената система, промяна на Изборния кодекс, икономическо развитие чрез подобряване на бизнес средата, а не само с усвояването на еврофондовете, подоряване на образованието, здравеопазването и социалната сигурност, а не "самоцелни упражнения в реформаторстване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ДПСдекларация на ДПС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Има още горчилки и отровни хапчета за ДПС/дс/КГБ!!!!!Ше свикне с времето...хоухоуха,ха,хаааааха...!.На изборите има да риват, като озлочестена кадъна....ха,ха,хааааааа!
5
2
 
2
 
! Отговори
БИВШ ДПС-ар преди 8 години
Тоя не ли е напълнял МАЛКО ?!? Предполагам, че тази шия не е от туршия (нали така Четинчо)!!!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
но никой не може да я подмени$ ,това доларче на края на изречението що ша рече *** Камелио
3
5
 
5
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Бейовете се "помръдват" Агите се "понамърдват".....За това ли загинаха толкова много българи,руснаци и други народности в Руско-турската война?....
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DOGAN samo da im naredi na tiya da se samoopredelqt kato romi direktno shte stanat romi,na predateli ne glasuvam da si vzemat DOGAN i v rusia
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PARICNIAT FRONT--GRUPA ZA KRAGBI-VINKELI I RAZPRODAGBI.