Бъчварова чувствала подкрепата на премиера

"Ченгеджийски номера" пречели на дейността на МВР
14 яну 2016 09:14,
158
Бъчварова чувствала подкрепата на премиера
Снимка: БТА

От различни страни има преднамерено отношение към МВР, което внушава, че министерството не работи достатъчно добре, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Във връзка с декларацията на КРИБ, с която се поиска оставката на вътрешния министър, ако в кратки срокове не бъде разкрито убийството на бизнесмена Александър Антов, Бъчварова коментира: "В ситуация, в която страната ни е заобиколена от случаи на терористична активност, в ситуацията, в която има натиск върху българските граждани, поредица от проблеми в страната да атакуваш систематично институцията, която трябва да гарантира сигурността на гражданите носи едно много съществено послание".

Още по темата

"Аз тълкувам отношението към мен като опит да се покаже, че МВР не работи и като съзнателно затваряне на очите пред усилията на МВР и пред резултатите, които МВР дава в момента", заяви още вицепремиерът пред Нова тв.

"Призивът ми е: "Оставете МВР да си върши работата", заяви Бъчварова и добави: "Нека не използваме МВР за политически атаки". Прекалено дълго време мислих, че толерантността лекува проблемите на другите, но очевидно не е така. В обществото ни има потребност да се казват истината", каза още Бъчварова.

Тя съобщи, че чувства, че има подкрепата на премиера. "Откакто съм министър и откакто съм в правителството не е имало случай, в който да се съмнявам в това", подчерта Бъчварова.

Бъчварова говори и за  "поредица от ченгеджийски номера", от които "трябва да се отърсим или поне да не им обръщаме внимание". Тя съобщи, че има случаи, при които документи, свързани с дейността на МВР, включително и нейни заповеди са ставали публично достояние. "Не е трудно човек да разбере какво се случва на практика особено,  когато знае каква е истината", подчерта тя.

Тя добави, че атаките срещу МВР допълнително нагнетяват обстановката и според нея това е сигнал към престъпниците, че имат поле за действие. 

"С Цветан Цветанов имахме разговор и мисля, че няма проблем. Той ми даде съвет, съветът беше правилен, но не за тази ситуация, защото аз по-спокойна и убедена в това, което казвам, от това, което направих вчера, не съм била никога", каза още вицепремиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
14
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
До 24: Виж сега , те много малко хора гласуват за тях, аз нали работя с доста хора и все питам тоя и оня! Обаче изборите се фалшифицират , нямаме и малка представа дори какво се случва в България , игри за милиарди които се разпределят между тия горе и тяхната рода!
22
0
 
19
 
! Отговори
До наивния народ преди 8 години
Кога мили българи ще разберете , че Борисов и Сие са най-голямата грешка на България! Колко години трябва да минат за да разберете , че Тиквата си е най-обикновен престъпник и предател!Остаряхме всички докато чакаме нещо хубаво да се случи а то няма да се случи! Всички 240 хрантутници трябва да бъдат предадени на истински Прокурор и да сложим на тяхно място истински хора, честни , млади и най-важното- Умни! Има още останали тук такива! Ако не искате , гледайте с Борисов от Местопрестъплението!
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие хубаво критикувате Бъчварката и окръжението й, обаче като стане време за избори - пак за Г.Е.Р.Б. гласувате... и какво очаквате, те сами да си тръгнат ли? Това сте си поканили, това ще търпите, уважаеми будни и интернетно активни граждани!
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не я е поне малко срам тая, бе!Упправлява ни арогантна комунистическа банда от иззроди!
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Факт е, че МВР не си върши работата за която взима най големият бюджет. Не , че са малко хората в МВР, на е пълно с прилепи и калинки, роднинки и пр. тук таме някой професионалист до колкото са останали от политическите и пр. интригански ветрове и бури. Ежеднувно убийства, грабежи, гонки, битова престъпност какво е разкрито? Убитото момче в Борисовата градина какво става? МВР е с най нисък рейтинг. Почистете си къщичката г-жо министър най напред, подредете я за да ви верваме.
18
0
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Тази жена,когато Боко я посочи за силов министър,хал-хабер си нямаше от такава дейност.Не ме интересува какви са...презумпциите на премиера,но едва ли са свършили в държавата специалистите,че опря до нея.Сложена е само за...параван,естествено на личните му планове.Според мен,Боко не иска да има силна фигура начело на Вътрешното министерство,защото и той от...там тръгна и се бои от сянката на евентуален конкурент;бокова...философия.
17
1
 
18
 
! Отговори
Това е истината преди 8 години
"Цепка" да управлява силово министерство най-малкото е недопустимо , да не говорим , че тази неграмотница няма и най-малка представа какво управлява! Тя дори никога не е работила в тази сфера! Ясно е и на малките деца , че МВР се управлява от Борисов и Бъчварова нарочно е сложена за да бъде Бушон на Борисов при провеждане на "реформите"! Борисов го е страх от протести срещу него , той има фобия от тях! Затова предпочита заблудените хора да искат оставки на министри и да не пипат него! Мафия!
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключително неадекватна жена, просто нямам думи. И като си помисли човек, че това недоразумение е министър... Акълът ми не го побира.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само тая ли не вижда това което цяла България, че и Европа, виждаме ????НЕ МОЖЕ ВСИЧКО ДА ТИ Е ПРОВАЛ, И ДА КАЗВАШ ОСТАВЕТЕ МЕ ДА РАБОТЯ !? ОСТАВКА НЕЗАБАВНО !
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази милиционерска орда диви селяци, завзе властта през четиридесет и четвърта година с преврат. Затова и до днес нищо добро не се случва.
13
0
 
10
 
! Отговори
Антиполитик преди 8 години
Време е някой да сложи началото на КРАЯ на мафиотската ОЛИГАРХИЯ в тази ***! СВИНЕЗАВРИТЕ ТРЯБВА ДА ИДАТ НА ЗАКОЛЕНИЕ! ТАКСИМЕТРОВИТЕ ... ПОСЕДЕТЕ ХОРАТА!
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР не само, че не работи, но покровителства организиран и битова престъпност в бедните райони на страната.За това което "работят" са 20 заплати.
11
0
 
10
 
! Отговори
георги преди 8 години
СТИГА, СТИГА ВЕЧЕ муахахахаха
10
0
 
14
 
! Отговори
Антиполитик преди 8 години
Спомням си изказването на Медн(Т)да Стоянова,и тя като тази нагла герберастка препоръча на хората които едва изкарват някой лев за хляб (визираше таксиметровите шофьори) да напуснат и да си търсят по-платена работа?! Пълно малоумие!В страна в която група *** генетични отпадъци свинезаври,убиха всеки малък и среден бизнес,за да бъдат хората зависими от мафитските фирми които не дават дори заплати понякога,тя кара хората да търсят по платена работа!ПОЛИТИЦИТЕ СЕ САМОЗАБРАВИХА НАРОДЕ МОЙ! ВРЕМЕ Е
9
0
 
14
 
! Отговори
МВР-то преди 8 години
Работиме много,работим от сутрин до здрач.Но хлеба е малко.Но хлеба не стига, деца. И ваште лица са сгърчени вече от плач. И ваште очи са сухи и неми такива големи, мъчително тъжни очи... И в тех е стаен ужас свиреп: Хлеб! Хлеб!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА !!!
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В МВР останаха малко кадърни хора с желания за работа, другото е лош материал, които ако не там ще умре от глад. Особенно в Северозапада положението е трагично, гъмжи от неграмотни "полицай", като тази на сникмата.
6
2
 
6
 
! Отговори
На вниманието на Р.Б преди 8 години
Йордан Лютибродски, Мездра. Разведен, 57 г., 165-70, не пие не пуши. Материално осигурен, работи в пощата. Търси жена, добра домакиня за сериозна връзка.
5
0
 
17
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Не е нужно да се внушава ,че МВР не работи ....ОЧЕВИДНО е ,че Не РАБОТИ !!!
4
0
 
24
 
! Отговори
Manwithnoname преди 8 години
Това е най-тъпия и некъдърен министър на всички времена, ever!