Ненчев твърд: Можем и ще пазим небето си!

Изменението в закона не унищожава ВВС, твърди министърът
14 яну 2016 15:22,
53
Ненчев твърд: Можем и ще пазим небето си!
Снимка: БТА

Военният министър Николай Ненчев обяви, че България има ресурс и възможности да охранява въздушното си пространство.

Още по темата

Той отхвърли критиките, че управляващите закриват Военновъздушните сили с решението и самолети на НАТО да пазят небето ни. Промяната, която даде зелена светлина за това, бе приета от депутатите на първо четене с изменение в Закона за отбраната днес. 

"Това е малка незначителна поправка, която гласи, че България сама или съвместно ще охранявя въздушното си пространство", каза Ненчев. 

Той обясни, че нашата страна ще решава от коя натовска държава да са военните самолети. В момента се водели преговори, но те са неофициални, защото промените не са минали и на второ четене. 

Ненчев беше категоричен, че изменението не унищожава ВВС. "Точно обратното, искам да уверя гражданите, че ВВС ще продължат успешно да охранявят границата. Имаме ресурс и възможности за това", каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
fen преди 8 години
s hvar4ila HAHAHA UMNIK
21
0
 
2
 
! Отговори
BULGARIA преди 8 години
азиатски дурак
20
1
 
7
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
с два самолета ще пазиш българия колко сте смеши вы болгари или хотите повисит ваша зарплата с таким духом успокоит бг народ а денгы вашиш кармане жалкие продажники
19
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Може и ще си пази министерската заплата
18
3
 
2
 
! Отговори
България над всичко преди 8 години
другари и другарки друзя и падруги братушки и сеструшки ваща работа няма да стане да живее БЪЛГАРИЯ ЕС и НАТО
17
1
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 8 години
Нарушено ти е нещо в мозъка.Не се ли сещаш пткъде "братушките" трябва да прелетят, за са ти нарушат суверенитета и откъде турция?И няма нужда някои тук отново да обяснява, че турция е наш съюзник в НАТП. Може да се обърнете към Местан по случая
16
0
 
7
 
! Отговори
Барон Грейджой преди 8 години
Чакаме новият Стефан Стамболов. Дали ще го дочакаме е друг въпрос...
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали имаме С-300 ,единствени на Балканите. Как така че няма с къкво да си пазим небето
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито съм русофил, нито педофил. Прагматик съм. Имам синове и внуци, обичам ги, затова си купих вчера календар на Путин. Не ми се ходи в Белене, честно. Сложих го отвън на вратата. Иначе не съм плащал застраховки.
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари неграмотни червени каскети . Царска Русия ни е освободила затова паметника пред НС е на цар Освободител . Не ни са освободили болшевиките на Путин . Разликата е огромна , но нали червените каскети са необразовани и неграмотни .
12
2
 
7
 
! Отговори
Ако се стигне до преди 8 години
военно положение тогава и със и без поправката в закона НАТО ще дойде. Така, че нека не ги каним ако не е абсолютно належащо. ВСИЧКИ МАСОВ ПРОТЕСТ ПРЕД НС И Б.Б. НА ЛИНЧ ПРЕД МС !
11
1
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
До ШопЗнам за кои...съюзници намекваш,ама те са заети много в Анадола.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте коментара на 12 и ще разберете как се прави държава с такива *** , наследници на мандраджиите . Добре , че вече са на изчезване .
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв човек си бе злобен и нефелен червен *** . А защо тебе да не те убият с камъни , за да си платиш най после за простотиите , които желаеш на другите .
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да пазим съвместно небето с една ескадрила руски Миг-31. Тогава определено никой няма да има интерес да ни закача нито НАТО нито който и да е друг
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчев, помоли НАТО-то да ти даде пистолет назаем и вземи се гръмни!
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчев, друже, и аз съм от село. Но служих в армията - БНА. когато ставаха учения, бг-мигове летяха по двойки над Турция на два часа, просто за демонстрация. Да знаят кой е началника. По всички радиостанции - турски, сръбски, гръцки имаше протестни декларации срещу агресивната политика на НРБ. Страх ги беше хората, с право. Само с ракетите "Скъд" Исанбул ставаше дармадан за десетина минути. Сега кого плашиш? Даваш кураж на прогнилата върхушка? НАТО ще те пази? Предателите никой не ги уважава.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А беше време през лето 1989 г . когато др. Луканов каза , ще правим капитализъм , ама ние ще сме капиталисти . И като почна едно ограбване на държавата та до нула . С милиардите откраднати от БКП-БСП-ДС можеше да купим 1000 самолета . Те това е истината .
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ъъъ...с кво ще летят пилотите ни?
3
3
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
А беше време когато имахме по военните летищата 300 изправни изтребителя МИГ19 и МИГ21 МИГ23 и СУ25.Дойде време...разделно да се молим на...някакво НАТО да ни пазело.Срам и позор за всички политически сили и техните набедени...министри,които затриха...демократично армията ни.Генерал Аню Нойски и ефрейтор Ненчеф от правителствата на Боко,са последните...гробокопачи.