Полицаите не стигат, за да са навсякъде, призна Бъчварова

"Не критиките, кампаниите срещу МВР са заплаха"
Обновена: 15 яну 2016 16:04 | 15 яну 2016 14:15,
196
Полицаите не стигат, за да са навсякъде, призна Бъчварова
Снимка: БТА

Броят на полицаите не е достатъчен, за да могат да покрият цялата страна и всички критични места. Това признание направи вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя уточни, че не критиките, а кампаниите срещу МВР, почиващи на лъжи, са заплаха за националната сигурност. Организирането им според нея е послание към хората, че не са защитени и могат да се саморазправят.

Още по темата

"Призивът ми "Стига вече" беше в тази посока", уточни Бъчварова в парламента. Преди дни тя даде пресконференция, след която бе обвинена, че е обявила, че всеки, който критикува МВР, заплашва националната сигурност. 

"Приемам всяка една критика, всяка една критика се проверява и отговарям. Но когато се използват неверни факти, преднамерена информация и съзнателно подценяване на базисни неща като това кой отговаря за разследването, това са способите на всяка една кампания и аз имам основание да го тълкувам по друг начин, а не като критика", каза тя. 

Бъчварова призова да се подкрепи МВР и нарече спекулации твърденията, че полицията има  прекалено раздут щат. "Навсякъде в Европа в такава ситуация се увеличава броят на полицаите. Реалният им брой у нас е 22 700, това не ни дава възможност да покрием цялата страна и всички критични места. Това е факт", каза министърката и допълни: "Не искам МВР да се представя като хрантутник на държавата, МВР работи при много трудни условия.". 

Бъчварова обясни, че в момента прави опит за реорганизиране на работата, така че да пренасочи полицаи към охраняване на обществения ред. 

Вътрешният министър призова всеки, който има информация, че полицаи покровителстват местни бабаити, да подава сигнали в МВР.  "Гарантирам, че няма да остане нито един без внимание", зарече се тя. 

Бъчварова защити и главния секретар на МВР Георги Костов от критиките към него и го нарече много добър професионалист. 

Тя отказа да коментира sms-скандала около премиера Бойко Борисов. "Това е проблем на съдебната власт, която трябва да даде доста отговори", каза Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава раздайте оръжие на хората и променете законите заедно със жестоки съкращения в МВР и съдебната система и бюджетите. Хората ще си купуват оръжие вместо да издържат администрация и мързели.
92
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес отмъкнали цял БАНКОМАТ !Бъчво С П И Ш къде по света има такова нещо и да няма задържани за това
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига ВЕЧЕ ! Оправдавате се като някакви деца. Има или няма сигурност в страната!? НЯМА защото всеки може да бъде убит,пребит или ограбен за справка бизнесмени,журналисти и клон на банка.
90
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко некадърника !
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много скоро ще си платите верисийте към народа !
88
2
 
10
 
! Отговори
WTF преди 8 години
Бате Бойко се е покрил като лалугер в дупка, напоследък. Мършата не знае как да реагира на случващото се в държавата! Цялата *** от парламента трябва да се зарови НА ДЪЛБОКО!!!
87
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
скоро ще паднеш от власт и ще ви разкатаеме мръсни гербери съсипахте страната мафиоти крадливи
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ииГориво, сметки за ток вода парно, нет, унишорми, автоасти. Но не е там въпроса. Въпроса е що са толко рантутниците и какво правят за парите дето полуават, освен да се крият из храстите, за да получат още
85
1
 
28
 
! Отговори
me преди 8 години
Ми като са малко полицаите на улицата, намалете безмислената администрация и увеличете бройката на униформените. Колко му е? Или какво, ще искате сега пари за повече полицаи и ще си наемете още администрация, която да не върши нищо.Какво значи, хората си мислят, че са незащитени. Ами незащитени сме! Обаждаш се в полицията за грабеж, не идват щото нямат пари за бензин. Пребиват пенсионери и журналисти, убиват бизнесмени, кое ни е защитеното?! В такава държава, човек да го е страх да излезе навън
84
2
 
11
 
! Отговори
gtf преди 8 години
като не стигат полицаите - да се приеме закон за защита на частната собственост със всички възможни средства. Като си заминат 100-200 бабаита всички ще се кротнат.
83
1
 
20
 
! Отговори
патрул преди 8 години
Защо няма патрулиращи полицаи по улиците? Полицаите трябва да са при хората ,а не в пол.управление. Денонощни дежурства трябва да има. И откога полицаите намаляха на 22000? останалите какви са в МВР?
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сложили на полицай по един администратор и има наглостта да казва че полицаите били малко. Не е МВР а МВА ("а" като администрация).
81
1
 
17
 
! Отговори
ии преди 8 години
22700 полицая + 24000 администрация = 4670046 700 * 1200 лв заплата на месец * 12 месеца = 672 480 000 лвВъпорса към министърката е дека са останалите 500 милиона лева от бюджета?
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В много страни е нормално членове на семейството да служат в структурите на реда. Това е традиция. В България е семеен биснес
79
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
22 700 полицая,24 000 администрация,аз ли да и кажа какво трябва да се направи,не е ли очевадно.....
78
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко ще се реши ако съдът издава присъдите в 2 седмичен срок, когато се касае за дребни хулигански прояви.
77
2
 
17
 
! Отговори
ии преди 8 години
На всеки мъж по калашник и един макаров.Махате всички полицай.Мъжете по-една седмица на година воена подготовка от 7:00-17:00.Който е влазъл в моята собственост да се третира като престъпник без права.След 6 месеца нама да има битова престъпност. В Швейцария работи защо не и при нас?
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
22 хиляди полицаи са достатъчни, ако хората имаха повече респект към системата. Всеки знае че ако фрасне някой друг в корема, другия не може нищо да му направи - ако заведе дело то ще се така докато изтече по давност, или докато на потърпевшия му писне да ходи за медицински и да плаща на адвокати.Свидетелите пък ги е страх че ако викнат полиция и те ще се наврът между тая бюпокрация. Ей за това, за дребни препирни саморазправата е единственото работещо в момента.
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От години разполагат с най - голям бюджет, най нисък рейтинг сред обществото и никви резултати. След като ми се наложи да се ползвам от услугите на издържаните от мойте данаци рантутници, се обърнах към СОД за охрана на имуществото и личната ми безопасност, логичния въпрос е щом ми се налага да плащам на часна фирма за услуга уж предоставяна ми от държавата, може ли да не плащам данаци за издръжката на шкембелиите с синички униформи?
74
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 8 години
Да прочете Бъчвата тази статия пък после да се оплаква: dnes.bg/obshtestvo/2010/03/20/policaite-ni-3-pyti-poveche-na-glava-ot-naselenieto-ot-rumyniia.88068