Полицаите не стигат, за да са навсякъде, призна Бъчварова

"Не критиките, кампаниите срещу МВР са заплаха"
Обновена: 15 яну 2016 16:04 | 15 яну 2016 14:15,
196
Полицаите не стигат, за да са навсякъде, призна Бъчварова
Снимка: БТА

Броят на полицаите не е достатъчен, за да могат да покрият цялата страна и всички критични места. Това признание направи вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя уточни, че не критиките, а кампаниите срещу МВР, почиващи на лъжи, са заплаха за националната сигурност. Организирането им според нея е послание към хората, че не са защитени и могат да се саморазправят.

Още по темата

"Призивът ми "Стига вече" беше в тази посока", уточни Бъчварова в парламента. Преди дни тя даде пресконференция, след която бе обвинена, че е обявила, че всеки, който критикува МВР, заплашва националната сигурност. 

"Приемам всяка една критика, всяка една критика се проверява и отговарям. Но когато се използват неверни факти, преднамерена информация и съзнателно подценяване на базисни неща като това кой отговаря за разследването, това са способите на всяка една кампания и аз имам основание да го тълкувам по друг начин, а не като критика", каза тя. 

Бъчварова призова да се подкрепи МВР и нарече спекулации твърденията, че полицията има  прекалено раздут щат. "Навсякъде в Европа в такава ситуация се увеличава броят на полицаите. Реалният им брой у нас е 22 700, това не ни дава възможност да покрием цялата страна и всички критични места. Това е факт", каза министърката и допълни: "Не искам МВР да се представя като хрантутник на държавата, МВР работи при много трудни условия.". 

Бъчварова обясни, че в момента прави опит за реорганизиране на работата, така че да пренасочи полицаи към охраняване на обществения ред. 

Вътрешният министър призова всеки, който има информация, че полицаи покровителстват местни бабаити, да подава сигнали в МВР.  "Гарантирам, че няма да остане нито един без внимание", зарече се тя. 

Бъчварова защити и главния секретар на МВР Георги Костов от критиките към него и го нарече много добър професионалист. 

Тя отказа да коментира sms-скандала около премиера Бойко Борисов. "Това е проблем на съдебната власт, която трябва да даде доста отговори", каза Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
21
 
! Отговори
лъжи преди 8 години
Полицаите не само че стигат, ами са и предостатъчни. Ама на тия дето им пишат заповедите и организират работата , не им стига акъла за нищо. Щото са се вживели да бъдат велики и безнаказани. Хванете бай Иван от полето, и му дайте полицията за една година, та да си отдъхнем тогава. Да видите как с типичната си упоритост, трудолюбивост, хитрина и нюх, бай Иван за всичко ще се погрижи. На няколко учени трябва един "***" човек за да ги води. Щото виждаме накъде ни водят "умните" глави.
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите не стигат, за да са навсякъде, призна Бъчварова- - - -Какво, какво, какво ????БЪЛГАРИЯ Е НА 1-во МЯСТО В СВЕТА ПО БРОЙ НА ПОЛИЦАИ НА ГЛАВА НА НАСЕЛЕНИЕТО !!! САЩ са на 34-то място !!! За Германия да не говорим !!!БЪЛГАРИЯ Е НА 1-ВО МЯСТО ПО БРОЙ НА ПРОКУРОРИ В СВЕТА НА ГЛАВА НА НАСЕЛЕНИЕТО !!!ДАННИТЕ СА ДОСТЪПНИ - ВСЕКИ МОЖЕ ДА ГИ ПРОВЕРИ !!!ТОВА ЧЕ ТАЗИ Е У.ЛАВА И НЕКАДЪРНА .... СИ Е САМО НЕИН ПРОБЛЕМ !!! ЛОШОТО Е ЧЕ И НИЕ СТРАДАМЕ ЗАРАДИ НЕЙНИТЕ ПРОБЛЕМИ !ДО КОГА ???
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е как няма да са малко като 59% от тях са началници ?
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми увеличете ги, като не стигат. Щом като 60 000 са малко, направете ги 600 000. Назначете всички в полицията на държавна работа и ранно пенсиониране. Само оставете поне 100 000те римляни, че да има какво да поработваме от време на време.
9
1
 
22
 
! Отговори
Ранърса преди 8 години
Бъчвата да каже откакто е министър, колко полицаи напуснаха МВР. Все едно Бат Сали да е министър на образованието и културата.
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчво ти си тотално неграмотна!!По брой нашите полицаи са начело в ЕС,но по свършена работа -последни!!!
7
1
 
43
 
! Отговори
Няма оправия преди 8 години
Момчета, как да сложат читави полицаи, като ако са честни и почтени, първият арестуван трябва да Мутран Борисов? Как да стане?
6
1
 
41
 
! Отговори
дон Кихот преди 8 години
Бях полицай 22 години. Накрая поумнях и напуснах.
5
1
 
54
 
! Отговори
Глупости преди 8 години
Не бяхме ли ние първенци в ЕС по полицаи на глава от населението? Малко били? Не са малко, а са корумпета и мързеливци. От редовия полицаи до Бъчварова. Всички - до един. Ако има някой честен, той напуска до няколко месеца като види каква *** е.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите не били стигали , за да дремят на всякъде и да работят на частно като си затварят очите за престъпления . За това трябва да се разформирова МВР и да се направи изцяло нова система с нови хора проверени до 9 то коляно . С физическа и психическа годност . Подчинени само и единствено на държавата, а не на община кметове районни и разни такива клоуни, който се правят на ударени че не знаят какво се случва в "задния им двор" защото са си напълнили гушите с подкупи.
3
7
 
8
 
! Отговори
гост преди 8 години
А защо ги гоните като не стигат?Защо не им отрежете и ноктите на краката освен '' социалните придобивки''?
2
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то не е важна бройката, а качеството им бе , Бъчварова! Какво полза ако пратите няколко да спят в колите, уж че дават дежурства? Каква полза от тях, като не могат един протокол, едно обвинение да напишат като хората, какво остава да разследват, да търсят виновни и т.н.
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоест правителството не може да ни защити и не би трябвало да ни забранява да се самозащитим. Сега само психари имат право да носят оръжие. Кога оръжията ще са на свободна продажба?