Съветник на Борисов му препратил SMS-а за ВСС

Той не е член на ВСС, категоричен е премиерът
Обновена: 15 яну 2016 12:36 | 15 яну 2016 11:29, Камелия Цветанова
53
Съветник на Борисов му препратил SMS-а за ВСС
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов направи изненадващо разкритие кой е авторът на SMS-а, станал повод да отиде лично на заседание на ВСС.

"Мой съветник ми препрати този SMS, това е лична кореспонденция, той не е член на ВСС", отсече премиерът днес.

Още по темата
Вчера Борисов не каза от кого е получил SMS-а, прочетен от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов на заседанието на ВСС за случая "Янева гейт". Панов пък преди това прочете съобщението пред ВСС, което гласеше: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите за двете каки. Не го приехме".

"Каниха ме и то многократно, днес си направих усилията и мисля, че е било 12 ноември, когато във всички медии излезе, че Етичната комисия на ВСС ме кани да ме изслуша по въпросните разговори,във времето това се тиражираше“, обясни днес премиерът.

"Аз в телефонен разговор с Панов съм обяснил, че съм готов да отида, но те нямат право да ме викат, това ще е прецедент и когато вчера за пореден път са повдигнали тази тема, аз отидох на това заседание и открито казах всичко, което имах да кажа и си отидох", продължи той.

Борисов днес отново обясни защо е обвинил Лозан Панов в политически натиск.

"В изказването си Панов започна да ме пита защо моята парламентарна група е гласувала по един или друг начин, това не е тяхна работа", заяви Борисов.

"А и ми казаха, че той самият е казал: „Да извикаме Борисов, макар че той няма да дойде, на негово място аз не бих дошъл“, нещо такаво е казал", обясни Борисов.

По думите му той е водил много разговори с Панов дори по времето, когато шефът на ВКС беше блъснат от кола. „Аз лично го уверих, че няма нищо да му се случи и пратих и полиция и да го охранява, за да му покажа, че свободата, сигурността е гарантирана“, припомни премиерът.

Борисов съобщи още, че е имал среща с шефа на „Овергаз“ Сашо Дончев, който е и председател на БСК, за либерализиранията на пазара и инфраструктурата в газовия бизнес.

"Оказа се, че и моите страхове, и неговите страхове, са били плод на действително една интрига, разбрахме се, стиснахме си ръцете", коментира премиерът.

След като днес БСП стартира консултациите за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета, Борисов даде да се разбере, че това не го притеснява.

"Трябва да има вот на недоверие, това е работа на опозицията. Разбира се, че трябва да има и ние трябва да защитим това, което правим дали е добро, или не", коментира той. Според него няма нищо смущаващо или лошо във вота на недоверие.

"Лошо е ако няма вот на недоверие. Това би говорило не добре за демокрацията. Приветствам работата и срещите, които се провеждат тук и с радост бих си говорил и аз с тях. Предстоят много важни неща в парламента и всеки глас, всеки който защитава дадена кауза и ако тя е в унисон с неговото разбиране, е добре дошъл да гласува”, заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка веднага
19
2
 
27
 
! Отговори
ОСТАВКА !!!!!!!!!!!! преди 8 години
Разследване на Борисов и Герб! Цветанов на ново разследване по делата му !!!!!!!!!
18
1
 
18
 
! Отговори
Абдалски преди 8 години
Овчедушието налегнало българинът,го прави глупав и наивен да вярва в лъжи,особено когато те идват от "Дондуков"-1. Защо Борисов, вчера по пожарникарски се озова на заседанието на ВСС? Аз имам категоричен отговор,но той си остава за мен.
17
2
 
23
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 8 години
След такава издънка трябва да последва единствено ОСТАВКА ! Къде сте протестърчета платени? Къде са Непробудните студенти? Къде сте? Борисов заплашва висш държавен служител, представете си какво се случва на обикновен съдия или прокурор!!!!
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тефтерчето как изчезна? Борисов, що си мисля , че ти имаш пръст в тази работа, а ? Не си мисли ,че българите са забравили ( поне тези които са адекватни какво се случва в България) !
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Мой съветник ми препрати този SMS, това е лична кореспонденция, той не е член на ВСС", отсече премиерът днес."В СМСа пише за предложението на Панов - "Не го приеХМЕ". Т.е. изпратено е от член на ВСС. Щото наблюдател на гласуването който не е от ВСС щеше да напише "Не го приеХА".За пореден път мутрата лъже нагло в лицето ви и ви се присмива гледайки наивността на едни и безпомощността на други.
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искат да кажат -доносникът на ББ .....И как само се разтича тиквата-чак се търкаляше.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво ! За една вечер го измислиха! Ама дали е вързало декиш?
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА!
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера що не каза бе Мутро? Снощи се събрахте със Цачева , Цветанов и Кунева и това ли измислихте за пред наивния български народ?
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей , най накрая го измислиха , не се и съмнявах де , че Борисов пак ще излезем къпан от поредния гаф!
9
9
 
0
 
! Отговори
Бате ви Бойко преди 8 години
Както виждате се мъча да балансирам между интересите на на партийните групировки и тези на народа. СМятам че досега постигам този баланс, вие от какво не сте доволни? Друг ако беше премиер просто щеше да зачита само интересите на групировките, да не би да не е било така при другите колеги?
8
1
 
19
 
! Отговори
ХА преди 8 години
"Яневагейт": Борисов купил къща в Барселона за 1,5 млн. евро на своя метресаДанни за търговия с власт, кариерно израстване срещу секс, незаконни доходи и данъчни престъпления на премиера лъснаха в нов запис от Сезон 2. Това пише в поредната си публикация сайта "Бивол" и публикува поредния запис на разговорите между Владимира Янева, Румяна Ченалова и неизвестен мъж.
7
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята с Лозан Панов се повтаря като тази с Гл. прокурор! ГЕРБ го избират като най-свестния човек и му гласуват доверие, а след като са го избрали, комунистическата олигархическа мафия веднага го купува и той започва да работи срещу ГЕРБ!
6
0
 
27
 
! Отговори
активен преди 8 години
Тая мутра уби рибата. Вместо вече да си е подал оставка продължава ежеминутно да говори глупости. Мутро, не е важно кой ти е изпратил Есемеса, по- важно защо ти веднага го препрати на Лозан Панов- сигурен съм, че не вярваше, че той ще го покаже на журналистите. Защото за седем години се намери един който да ти изкара кирливите ризи.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цяла нощ мислиха умниците как да извъртят нещата. Ама нали трябва да се стиковат и с мобилния оператор, време отнема. Оставка, мафиоти долни!
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА!
3
1
 
31
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Пак лъже Тиквата, някой от мекотелите във ВСС му е писал, изначе защо ще пише "да ви викамЕ". Само Панов е имал достойнството да му се противопостави, след което Тиквата, като типичен ***, го е навикал да не му дават акъл (щото е пълен Дънинг-Крюгер). Останалите безгръбначни са се лигавили като червеи, ахкали са на присъствието му, благодарили са му за бюджета на съд. власт и са овиквали Панов. Отвратителна история.
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата е патологичен лъжец и измамник.Доказал го е многократно и ежедневно.....още не е измислил какво да излъже кой му е изпратил СМС-а
1
1
 
34
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Я да видим, кой пак лъже - "той не е член на ВСС", как се връзва със "Не го ПРИЕХМЕ".