Яне Янев пуснал SMS-а до Борисов

Лидерът на РЗС е съветник на премиера, бил длъжен да информира
16 яну 2016 15:42,
173
Яне Янев пуснал SMS-а до Борисов
Снимка: Булфото

Вече е ясен изпращачът на SMS-а до премиера, с който Борисов е информиран за дебатите във Висшия съдебен съвет по скандала, станал известен като "Каките".

Човекът, писал до Борисов, е Яне Янев.

Лидерът на "Ред законност и справедливост" в момента е съветник на премиера и точно затова бил длъжен да го информира. 

Съобщението беше изпратено до Борисов по време на заседанието на Висшия съдебен съвет, на което се обсъждаше аферата "Яневагейт". С това в реално време се оказа, че някой информира премиера за случващото се на заседанието.

Съобщението внесе смут сред магистратите, прекъсна заседанието, а премиерът се появи неканен във ВСС. 

Още по темата

Припомняме ви съдържанието на съобщението: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа с двете каки. Не го приехме".

Още вчера премиерът подсказа, че негов съветник му е изпратил съобщението. 

"Мой съветник ми препрати този SMS, това е лична кореспонденция, той не е член на ВСС", отсече Борисов.

Тогава той не каза от кого е получил текстовото съобщение, прочетено от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов на заседанието на ВСС за случая "Янева гейт". 

Борисов обясни защо е обвинил Лозан Панов в политически натиск.

"В изказването си Панов започна да ме пита защо моята парламентарна група е гласувала по един или друг начин, това не е тяхна работа", заяви Борисов.

"А и ми казаха, че той самият е казал: "Да извикаме Борисов, макар че той няма да дойде, на негово място аз не бих дошъл, нещо такаво е казал", обясни Борисов.

По думите му той е водил много разговори с Панов дори по времето, когато шефът на ВКС беше блъснат от кола.

"Аз лично го уверих, че няма нищо да му се случи и пратих и полиция и да го охранява, за да му покажа, че свободата, сигурността е гарантирана", припомни премиерът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
17
 
! Отговори
Ами сега преди 8 години
Кога господ ще си прибере вересиите. И как Боко гарантира, че на Панов по случая с катастрофата, нищо нямало да му се случи, ако не е негова работа, ако и тук няма пръст. Той собствената си безопастност не може да гарантира. Ходи с 40 гавази, включително и снайперисти го пазят. Какви гаранции ще дава. Панов яко го дразни.
104
0
 
17
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Моля да бъда информирана по кои въпроси е съветник въпросното лице.Ако всички съветници са като този , жална и майка не само на България , а и на Европа.Как да им имаш доверие на нашите управници като им гледаме съветниците.До кога това лице от снимката ще се мотае в краката на ръководните органи?!!!!
103
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a bre carvul taka li se bori korupciyata ???sheshe da uvolnivash borisov sega si mu sol t ,a,s,h,a,k.karikatura ,cirkadjiya
102
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В цялa България в момента няма ток, вода, обхват. Пада сняг или проливен дъжд и държавата абдикира.Това са елементарни неща с които една държава трябва да се справя бeз проблем. После да ни разправят имало 3% растеж и т.н. То не остана нищо- лекари, мед. сестри или какъвто и да е друг квалифициран персонал. Направо да закриват държавата. След 10 години ще има само пенсионери и ци.ганета.
101
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички,ама всички трябва да си ходите,самозабравили се алчни егоисти!
100
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спектакълът "Пази се- демокрацията пада" започна!"Боят настана-тупкат сърца ни,ето ги близо наште душмани..."! Почна се, момчета!Предстоят сериозни събития,в резултат на които много от управляващите ни след 1989г ще отидат там,където са им местата-кой при Мишо за бира,кой при Максвел за риба,кой на Белене да зарива гьола с бетон за АЕЦ "Белене",кой на Варна да копае хъба и канала за "Южен поток",а евро-ориентирани специалистки ще им духат,пеят юридически песни и изтриват потта от челата...
99
2
 
30
 
! Отговори
Яне Янев преди 8 години
СМС-а е от Цацаров!
98
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то Янето, че лъже е ясно най-много sms да е минал през него,но е интерeсно след като го показва Панов, Борисов довтасва значи е имало най-вероятно и 2-ри sms, от същият екземпляр,който ще да е бил още по-пикантен...нещо от рода "ужас sms ми до вас Панов го показа пред всички "
97
3
 
31
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 8 години
До УУУЖАС! : ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА СИМЕОНОВО СА ТАКИВА -ОБИЧАТ ДА ИМ НОСЯТ И ДА ИМ СЕ КЛАНЯТ !
96
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен: КАК КОЙ -ЯНЕТО БЕ !
95
3
 
25
 
! Отговори
boc преди 8 години
Аз казвам:Цацата има най-голям интерес да разследва и каже кой е източникът на СМС-а, нооооо само при положение, че не е Той или Той не е разпоредил на негов приближен да предупреди Борисов!Ноооо, триумвирата Цацаров, Доган, Борисов ще си мълчи, като комунист на разпит!!!
94
3
 
39
 
! Отговори
ПЕНЕВ преди 8 години
А,НА ТОЯ ОБРАТЕН СЪВЕТНИК ПЪК ,КОЙ МУ Е НАПИСАЛ СЪОБЩЕНИЕТО - ХАЙДЕ БОКО КАЖИ !МРЪСОТИИ ,МРЪСОТИИ ,НЯМАТ КРАЙ ОТ КАКТО ЗАПОЧНА МРЪСОТИЯТА НАРЕЧЕНА МИШО БИРАТА ! ПЕЧАТНИЦИ , ТАНОВЦИ ,КАКИ ,ЯНЕВЦИ -ДОЛНА ПОМИЯ И МРЪСОТИЯ ,ТОВА Е ДНЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ !
93
4
 
25
 
! Отговори
4402 преди 8 години
КОЙ Е ПИСАЛ ЕСЕМЕСА ВЕЧЕ Е ЯСНО ,НО Е ВАЖНО ДА ЗНАЕМ КОЙ Е ДАЛ ИНФОРМАЦИЯТА.......ОООООХ МАЙ СЕ ДОСЕШТАМ ,МОЖЕ БИ Е ДИМИТЪР УЗУНОВ!!!!!!!.
92
7
 
48
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ПРОСТОТИЯТА В ГЕРБ НЯМА ГРАНИЦИ! КОЛКОТО Е УМА НА СМЕШНИКА СЪВЕТНИК ЯНЕ, ТОЛКОВА Е И НА СЪВЕТВАНИЯ БОРИСОВ! СМЯХ, СМЯХ , СМЯХ В ЗАЛАТА!
91
2
 
21
 
! Отговори
Sali Ziganina преди 8 години
Stom kato tozi ohlyuv moje da bade savetnik na premiera,zasto az da ne bada savetnik na prezidenta?
90
2
 
38
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
Този т.н. съветник от къде е слушал заседанието на ВСС? Може ли такова унижение на ВСС, да се подмазват на един човек, който преди няколко години заспа на връчването на Нобеловите награди! Срам. Изпитвам срам че ни управлява такъв човек!
89
2
 
20
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-119,народа от парада ли,начело със съветника янка янеф.
88
38
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко смело напред народа е с теб.
87
0
 
46
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Какъвто Мин. председателя, такъв и съветника му. Отвратителни...( то всички епитети вече се изчерпиха )
86
1
 
31
 
! Отговори
123 преди 8 години
Тоя лъже като "дърт "!