Новият проект на Радан: По-силна партия ДСБ!

Тъмносините ще се обновят и ще трупат още подкрепа
140
Новият проект на Радан: По-силна партия ДСБ!
Снимка: архив Булфото

Новият политически проект на Радан Кънев не включва закриване на ДСБ, а напротив – засилването на партията. Това стана ясно от думите на политика във Варна. Кънев, който мина в опозиция на кабинета, обяви, че предстои сериозно преструктуриране на партията и разширяване на подкрепата около нея.

Радан Кънев обяви преди седмица намерението си да формира нов десен проект и дори даде да се разбере, че чрез него би се кандидатирал за президент на изборите в края на годината.

"Новият десен проект не е закриване на ДСБ или отделяне на части от нея, а засилване на партията, защото без силни демократи за силна България в България няма силна десница. Това в последните 10 години се доказа многократно", каза Кънев, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Лидерът на ДСБ анонсира процесите, през които ще мине преструктурирането на партията и формирането на новия проект.

На 23 януари ще има национално съвещание на общинските и областните лидери на ДСБ, заедно с кметовете и общинските съветници на партията. На 13 март ще се събере Националното събрание. На тези форуми ще бъдат обсъждани сериозни решения за преструктуриране на партията, промяна в нейния устав, промяна в нейното политическо позициониране и организационно укрепване.

"На този етап не се говори за коалиции, защото формата на междупартийни коалиции в дясното е изчерпана", каза още Кънев. Той обясни, че ще се търси разширяване на подкрепата около ДСБ, привличане на широки граждански политически кръгове с общи позиции към настоящото управление и с общо виждане за нуждата от реформи.

"Аз виждам една много остра кризисна ситуация в страната. Какво ще стане до март, дали дотогава няма всички партии в Реформаторския блок да са опозиционни, дали дотогава сегашното правителство изобщо ще е на власт в този си вид, е нещо, което не може да се предвиди. Както малцина в момента, в който ДСБ излизаше в опозиция, знаехме, че това ще доведе до бърза политическа криза", каза още лидерът на тъмносините.

Той бе категоричен, че без ДСБ не може да се управлява България в сегашната ситуация на доверие вътре в обществото, на необходимост от реформи и на силно разколебано доверие към България от западните й партньори.

"Реформаторският блок беше слаб в налагането на реформи, поради липсата на единство", коментира още Кънев.


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
1
 
! Отговори
Стършел преди 2 години
Господина е в опозиця, но е и във власта, ще прави нов политически проект но ще засилва ДСБ няма да я закрива......и накрая нещо, като голямо нищо..... баси недоразумението е този.
93
2
 
3
 
! Отговори
У преди 2 години
Фуклявщина, парвенющина, въздух под голямо налягане, муфтаджилък и нищо конструктивно.
92
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
Новата партия на рамадан-дълбокия е с абивиатура /РФ/РОЗОВОТО ФЛАМИНГО.
91
3
 
2
 
! Отговори
фър чил о преди 2 години
Радан = партия еднодневка ! Днес я има утре не . 1 към 1 като България Без Цензура
90
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 2 години
Мат'риалът е доволен от управлението/доенето/стригането на мутро-олигархията и доволно плюе по малцината, които им се опълчват.
Браво !(сарказъм)
Колко прост трябва да е мат'риалът, за да настъпва 26 години една и съща мотика, която му подлага мутро-олигархията на БКП-ДС ?(риторичен въпрос)
За момента само Радан Кънев, Христо Иванов и Лозан Панова от публичните личности са се показали като принципни, всичко останало краде, продава се и си заравя главата.
89
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След РеформаТурският блок, Рада дълбоката ще помогне на ДеСееБе да поеме по еврогейатлантическия път, заедно с наМестан!
88
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
лаборантът се провали тотално няма нужда да го каните всяка сутрин по сутрешните блокове
защото никой не му гледа гладкото лице до тука бяхте вървете си с добро
87
0
 
10
 
! Отговори
гласоподавателка преди 2 години
"Реформаторският блок беше слаб ", до тук е ясно ......., Може да се каже ,беше слаб във всичко .Нямат идеология , нямат ясна представя , какво да се случва и как .Само искат да са във властта независимо от цената .... Лично мнение .
86
3
 
10
 
! Отговори
Ганчо преди 2 години
Прав е господин Кънев - трябва нова партия само негова за да не дели субсидията с някой друг. Трябва му партия защото разбра, че властта е сладко нещо и елин път ял от общата софра трудно се става от нея.
85
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Дано!
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дали се размножават със съпартийците си ;) най вероятно не подбира
83
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рада дълбоката обича у лево :)
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
личи си, че Р. Кънев е бръкнал надълбоко в отверстията на политическите извратеняци. Направо се увиват и търкалят. Надпреварват се да се оливат. Може и повече.
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, жалко Радан-чо ... не знам Костов ли ти дава акъл или ти самия си не особено умен, но ... на следващите избори ти предстои поредното голямо издънване.

Аз самия се кълнях в теб и исках да гласувам за теб, но след последните ти изпълнения виждам, че се превръщаш в Надка Михайлова - големи амбиции - нищожен резултат.

Не може от а да скочиш нa я. Тази истина така и не я разбрахте, а Бойко я знае.
80
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само десните са надеждата за България
79
5
 
13
 
! Отговори
Хм... преди 2 години
Само Радан може да изрине корупцията и Пеевската пасмина, с която Бойко се заиграва
----------------------
Радан няма необходимите качества за целта! Определено не е подготвен!
78
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Радан може да изрине корупцията и Пеевската пасмина, с която Бойко се заиграва
77
2
 
6
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Крайно време е в ръководството на РБ да влязат достойните професионалисти майстори на чашката от НКД "Св. Лучников". В този клуб има много достойни ученици и последователи на великия Лучников постигнали сериозни успехи с чашката.
76
4
 
5
 
! Отговори
Хм... преди 2 години
Луцифер, Радан ще излезе ли открито да си каже дали е обратен, м? Или да опровергае слуховете!

пп. Дим Дуков бе гей, бе пич, а този си мълчи като жив педе*ас! Лева ориентация ни убеждава, че бил десен!?? Съмнително! Користни цели има тоз!
75
14
 
9
 
! Отговори
Луцифер преди 2 години
Господин Кънев, нормалните, интелигентни българи са зад Вас! Дерзайте! Червената смрад и путиновата "Юруш" са изпаднали в бяс, обзема ги паника. Губят по всички фронтове и без аргументи залагат на каруцарски псувни и мерзости, а то и рублата пред колапс. Отделяйте се от псевдо десните пък "каквото сабя покаже" - настана време разделно!!!!