Новият проект на Радан: По-силна партия ДСБ!

Тъмносините ще се обновят и ще трупат още подкрепа
18 яну 2016 20:02,
140
Новият проект на Радан: По-силна партия ДСБ!
Снимка: архив Булфото

Новият политически проект на Радан Кънев не включва закриване на ДСБ, а напротив – засилването на партията. Това стана ясно от думите на политика във Варна. Кънев, който мина в опозиция на кабинета, обяви, че предстои сериозно преструктуриране на партията и разширяване на подкрепата около нея.

Радан Кънев обяви преди седмица намерението си да формира нов десен проект и дори даде да се разбере, че чрез него би се кандидатирал за президент на изборите в края на годината.

"Новият десен проект не е закриване на ДСБ или отделяне на части от нея, а засилване на партията, защото без силни демократи за силна България в България няма силна десница. Това в последните 10 години се доказа многократно", каза Кънев, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Лидерът на ДСБ анонсира процесите, през които ще мине преструктурирането на партията и формирането на новия проект.

На 23 януари ще има национално съвещание на общинските и областните лидери на ДСБ, заедно с кметовете и общинските съветници на партията. На 13 март ще се събере Националното събрание. На тези форуми ще бъдат обсъждани сериозни решения за преструктуриране на партията, промяна в нейния устав, промяна в нейното политическо позициониране и организационно укрепване.

"На този етап не се говори за коалиции, защото формата на междупартийни коалиции в дясното е изчерпана", каза още Кънев. Той обясни, че ще се търси разширяване на подкрепата около ДСБ, привличане на широки граждански политически кръгове с общи позиции към настоящото управление и с общо виждане за нуждата от реформи.

"Аз виждам една много остра кризисна ситуация в страната. Какво ще стане до март, дали дотогава няма всички партии в Реформаторския блок да са опозиционни, дали дотогава сегашното правителство изобщо ще е на власт в този си вид, е нещо, което не може да се предвиди. Както малцина в момента, в който ДСБ излизаше в опозиция, знаехме, че това ще доведе до бърза политическа криза", каза още лидерът на тъмносините.

Той бе категоричен, че без ДСБ не може да се управлява България в сегашната ситуация на доверие вътре в обществото, на необходимост от реформи и на силно разколебано доверие към България от западните й партньори.

"Реформаторският блок беше слаб в налагането на реформи, поради липсата на единство", коментира още Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
2
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Господина е в опозиця, но е и във власта, ще прави нов политически проект но ще засилва ДСБ няма да я закрива......и накрая нещо, като голямо нищо..... баси недоразумението е този.
91
2
 
4
 
! Отговори
У преди 8 години
Фуклявщина, парвенющина, въздух под голямо налягане, муфтаджилък и нищо конструктивно.
90
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
Новата партия на рамадан-дълбокия е с абивиатура /РФ/РОЗОВОТО ФЛАМИНГО.
89
3
 
3
 
! Отговори
фър чил о преди 8 години
Радан = партия еднодневка ! Днес я има утре не . 1 към 1 като България Без Цензура
88
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Мат'риалът е доволен от управлението/доенето/стригането на мутро-олигархията и доволно плюе по малцината, които им се опълчват.Браво !(сарказъм)Колко *** трябва да е мат'риалът, за да настъпва 26 години една и съща мотика, която му подлага мутро-олигархията на БКП-ДС ?(риторичен въпрос)За момента само Радан Кънев, Христо Иванов и Лозан Панова от публичните личности са се показали като принципни, всичко останало краде, продава се и си заравя главата.
87
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След РеформаТурският блок, Рада дълбоката ще помогне на ДеСееБе да поеме по еврогейатлантическия път, заедно с наМестан!
86
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
лаборантът се провали тотално няма нужда да го каните всяка сутрин по сутрешните блоковезащото никой не му гледа гладкото лице до тука бяхте вървете си с добро
85
0
 
11
 
! Отговори
гласоподавателка преди 8 години
"Реформаторският блок беше слаб ", до тук е ясно ......., Може да се каже ,беше слаб във всичко .Нямат идеология , нямат ясна представя , какво да се случва и как .Само искат да са във властта независимо от цената .... Лично мнение .
84
3
 
11
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Прав е господин Кънев - трябва нова партия само негова за да не дели субсидията с някой друг. Трябва му партия защото разбра, че властта е сладко нещо и елин път ял от общата софра трудно се става от нея.
83
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Дано!
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дали се размножават със съпартийците си ;) най вероятно не подбира
81
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рада дълбоката обича у лево :)
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
личи си, че Р. Кънев е бръкнал надълбоко в отверстията на политическите извратеняци. Направо се увиват и търкалят. Надпреварват се да се оливат. Може и повече.
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, жалко Радан-чо ... не знам Костов ли ти дава акъл или ти самия си не особено умен, но ... на следващите избори ти предстои поредното голямо издънване.Аз самия се кълнях в теб и исках да гласувам за теб, но след последните ти изпълнения виждам, че се превръщаш в Надка Михайлова - големи амбиции - нищожен резултат.Не може от а да скочиш нa я. Тази истина така и не я разбрахте, а Бойко я знае.
78
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само десните са надеждата за България
77
5
 
14
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Само Радан може да изрине корупцията и Пеевската пасмина, с която Бойко се заиграва----------------------Радан няма необходимите качества за целта! Определено не е подготвен!
76
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Радан може да изрине корупцията и Пеевската пасмина, с която Бойко се заиграва
75
2
 
7
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Крайно време е в ръководството на РБ да влязат достойните професионалисти майстори на чашката от НКД "Св. Лучников". В този клуб има много достойни ученици и последователи на великия Лучников постигнали сериозни успехи с чашката.
74
4
 
6
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Луцифер, Радан ще излезе ли открито да си каже дали е обратен, м? Или да опровергае слуховете! пп. Дим Дуков бе гей, бе пич, а този си мълчи като жив ****ас! Лева ориентация ни убеждава, че бил десен!?? Съмнително! Користни цели има тоз!
73
14
 
10
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Господин Кънев, нормалните, интелигентни българи са зад Вас! Дерзайте! Червената смрад и путиновата "Юруш" са изпаднали в бяс, обзема ги паника. Губят по всички фронтове и без аргументи залагат на каруцарски псувни и мерзости, а то и рублата пред колапс. Отделяйте се от псевдо десните пък "каквото сабя покаже" - настана време разделно!!!!