Новият проект на Радан: По-силна партия ДСБ!

Тъмносините ще се обновят и ще трупат още подкрепа
18 яну 2016 20:02,
140
Новият проект на Радан: По-силна партия ДСБ!
Снимка: архив Булфото

Новият политически проект на Радан Кънев не включва закриване на ДСБ, а напротив – засилването на партията. Това стана ясно от думите на политика във Варна. Кънев, който мина в опозиция на кабинета, обяви, че предстои сериозно преструктуриране на партията и разширяване на подкрепата около нея.

Радан Кънев обяви преди седмица намерението си да формира нов десен проект и дори даде да се разбере, че чрез него би се кандидатирал за президент на изборите в края на годината.

"Новият десен проект не е закриване на ДСБ или отделяне на части от нея, а засилване на партията, защото без силни демократи за силна България в България няма силна десница. Това в последните 10 години се доказа многократно", каза Кънев, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Лидерът на ДСБ анонсира процесите, през които ще мине преструктурирането на партията и формирането на новия проект.

На 23 януари ще има национално съвещание на общинските и областните лидери на ДСБ, заедно с кметовете и общинските съветници на партията. На 13 март ще се събере Националното събрание. На тези форуми ще бъдат обсъждани сериозни решения за преструктуриране на партията, промяна в нейния устав, промяна в нейното политическо позициониране и организационно укрепване.

"На този етап не се говори за коалиции, защото формата на междупартийни коалиции в дясното е изчерпана", каза още Кънев. Той обясни, че ще се търси разширяване на подкрепата около ДСБ, привличане на широки граждански политически кръгове с общи позиции към настоящото управление и с общо виждане за нуждата от реформи.

"Аз виждам една много остра кризисна ситуация в страната. Какво ще стане до март, дали дотогава няма всички партии в Реформаторския блок да са опозиционни, дали дотогава сегашното правителство изобщо ще е на власт в този си вид, е нещо, което не може да се предвиди. Както малцина в момента, в който ДСБ излизаше в опозиция, знаехме, че това ще доведе до бърза политическа криза", каза още лидерът на тъмносините.

Той бе категоричен, че без ДСБ не може да се управлява България в сегашната ситуация на доверие вътре в обществото, на необходимост от реформи и на силно разколебано доверие към България от западните й партньори.

"Реформаторският блок беше слаб в налагането на реформи, поради липсата на единство", коментира още Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРОЕКТА Е ДЕЛО НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ МУ,А ТОЙ СИ Е НАЙ ОБИКНОВЕН ЧИНОВНИК ПОДБУТНАТ ОТ МОРМОНИТЕ ДА ФИЛОСОФСТВА КОЕТО НЕ МУ СЕ ОТДАВА ОСОБЕНО.
11
5
 
11
 
! Отговори
циника преди 8 години
по повод гей скандала и гнусната снимка в блиц. За това си е виновен самият Лъжан, който можеше да спечели много и в личен и в политически план, ако беше излязъл и беше казал пред всички, че е гей. Как очаквате някой, който не е способен да защитава сексуалните си наклонности, да защитава политическите си позиции? Лъжане, Лъжане...
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нема ли затвор за тия хора ,бе?
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със какви очи се показва пред хората след като цяла България видя голият му задн ик?Толерантни,толерантни ама те насила навират задните си части в лицата ни,къде му е морала на този ???
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не вярвам че и тоя го боли за българите
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кръгла нула!
6
5
 
17
 
! Отговори
5 преди 8 години
Ако продължава да мъти на Мутран Борисов водата и видео ще пуснат.
5
19
 
9
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Браво на Радан най истинския политик в България и бъдещ президент само така докажи на всички че ДСБ е най истинска и силна партия.
4
9
 
15
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
След прегръдката с Тиквата, всички от РБ отиват в канала на историята. Излъгаха избирателите си, че няма да подкрепят правителство на Тиквуня и сега ще си понесат отговорността. Раданчо не разбра, че се е хванал с обикновени крадци като Лукарски, Кунева и Москов. Той си мисли, горкия, че има бъдеще в политиката:) Да не говорим, че след гей скандала около него е тотално извън бизнеса. Тотално!
3
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видяхте ли селфито на голият си зад ник което направи Радан- Рада дълбоката?Снимал точката перверзника
2
8
 
17
 
! Отговори
циника преди 8 години
за първи път виждам някой, който е пряк участник в създаването на "остра кризисна ситуация" и впоследствие сам да я диагностицира като такава, докато се прави на опозиция. Иначе тези тъмносини, откакто помня все се обноняват и все по-малко стават. Сега след поредната пералня ще остане сал един Лъжан, който ще върви като селския ид.иот из страната с оли.гофренската си усмивка
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радан слугува на Местан,дали нещо не се е случило между двамата след като се заключиха в една от стаите на парламента? Дали Местан е е останал доволен от голата фото сесия на Радан