Първанов, Местан и Плевнелиев пречели на Конституцията

Михаил Миков ги обвини, че блокират прилагането й
19 яну 2016 22:03,
17
Първанов, Местан и Плевнелиев пречели на Конституцията
Снимка: архив БТА

Лидерът на БСП Михаил Миков се обяви против нови промени в Конституцията. Той обвини застъпниците на тази идея Георги Първанов, Лютви Местан и президента Росен Плевнелиев, че не искат добра Конституция.

Преди дни лидерът на АБВ обяви, че партията му започва дебат за промени в основния закон, които да доведат до увеличени правомощия на държавния глава.

Президентът Росен Плевнелиев също заговори за нов ремонт на Конституцията, свързан с правосъдието. За промени настояваше в края на миналата година и отстраненият лидер на ДПС Лютви Местан.

Още по темата

Според Миков подобни изказвания са опит да не се прилага Конституцията, а да се обсъждат конкретни или абстрактни идеи за нейната промяна. Лидерът на БСП припомни инициативите на Първанов, Плевнелиев и Местан.

"Те ни кара да смятаме, че има кръгове в българското общество, които упорито не искат Конституцията, в която много ясно са заложени принципите на социалната, правовата и демократичната държава, да бъде прочетена и прилагана, а да се търсят всякакви поводи тя да се превръща в универсално оправдание за действие или бездействие", каза социалистът.

Миков разкритикува кабинета и вътрешния министър за неадекватния отговор на неспиращите криминални случаи в страната. Лидерът на БСП ги определи като зачестили и силно експонирани в медиите тежки престъпления.

Според него очевидно недоверието в институциите е достигнало доста висока точка и усещането за несправедливост и съмненията, че в силно поляризирано икономически и социално общество институциите не работят еднакво за всички граждани, е един от елементите на напрежението.

Помолен да коментира думите на премиера Бойко Борисов, че ще се бори със зъби и нокти за стабилността на държавата, Миков каза, че един министър-председател има много повече възможности, освен зъбите и ноктите. Те са по-скоро средство на обикновените невъоръжени граждани, добави той. Миков препоръча на премиера да се бори с бюджетни средства, със законодателни инициативи за българските граждани и да отстоява разделението на властите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
varg преди 2 години
До Баба Вангааз не съм разбрал че съм един и същ с някой който не познавам и е от другата страна на планетата. И какво те навежда на тази мисъл?Аз за такива като теб почнах да слагам лист А4 с надпис пред камерата за да ви гледам сеира. Спокойно и тази снимка повторих с лист А4 и скоро ще я кача пак да ти гледам сеира на теб и възмутения клош
8
0
 
0
 
! Отговори
Rassputin преди 8 години
Всички политици пречат на законноста в България!Всички те са едно много добре организирана престъпна групировка,която разиграва некадърен спектакъл на дебилния си народ.Не сте народ а ***!Вдигнете се по дяволите и пометете Брутало Буда *** Искариотски който Ви заплаши че ще Ви изколи ако му извадите нож!Нямало алтернатива Ви Каза #АЗ (Брутало Буда *** Искариотски)? Нямало АЛТЕРНАТИВА ли? Има!Има народна партия без бивши политици!ИМА#АЛТЕРНАТИВА!Обединявай се народе срещу БУДА
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Партия , която съсипа България и ограби народа си все още се пъне да дава акъл , който го няма . Другари вие си живеете още във времето на развития социализЪм . Като го слушам Миков ме хваща срам , че съм Българин . Къде ги намират в БСП такива тъпу.нгери .
6
3
 
2
 
! Отговори
до бай Иван преди 8 години
Кой не е от тази пртия,че не се сещам? Това,че имат други наименования не значи нищо. А ти от коя си?
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а четирите годишни времена- не пречат ли и те?
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a Tikvata Piponat i Kratunata pre4eli na Prvanov, Mestan i Pliuvnalnaliev ???Mikronov, kade ti e logikata, milimetr s decimetr
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков като коментира престъпността, защо не коментира съпартиеца си от Стрелча
2
6
 
8
 
! Отговори
Морозов преди 8 години
Миков, пожелавам ти докато си жив все ти да си председател на БСП-то. Такава партия заслужава човек като теб.
1
3
 
6
 
! Отговори
456 преди 8 години
Вай,вай,вай чета и не вярвам на ушите си Боце се бори със зъби и нокти а пък БХК му искат оставката!!работата е ясна, само на мен не ми е ясно кой е следващия избраник на Оная с курабийките??