900 души подготвят страната ни за шефството на ЕС

Кунева иска надпартийна декларация за изработването на приоритетите
22
900 души подготвят страната ни за шефството на ЕС
Архив: Булфото

900 души са пряко ангажирани в подготовката на България за председателството на ЕС, което ще бъде от 1 юли до края на 2018 г.

Четирите основни приоритета на страната ни - "ЕС – съюз за работни места, растеж и конкурентоспособност", "Миграция и сигурност", "Ефективен енергиен съюз и политика в областта на климата" и "ЕС на световната сцена", са залегнали в стратегическата програма на съюза, приета от всички страни членки.

По тях ще бъдат изработвани детайлните приоритети и законодателни стъпки и те ще залегнат в календара със събития по време на българското председателство, обясни вицепремиерът Меглена Кунева, която е и национален координатор на подготовката на председателството.

Тя отсече, че ще настоява и Народното събрание да е ангажирано активно по отношение на изработването на приоритетите.

Заради това ще предложи парламентът да приеме надпартийна декларация за председателството на страната ни на ЕС.

Според нея българското председателство ще е успешно при добро сътрудничество между институциите.

"Приоритетите ще бъдат актуализирани на всеки шест месеца заради промените в международната обстановка и произтичащите от това нови предизвикателства пред ЕС", посочи Кунева.

Предстои и среща на представителите на тройката на председателството – България, Великобритания и Естония. На нея за пръв път ще бъдат разгледани целите и досиетата на трите страни за целия 18-месечен период.

Преди нас до края на юни председател на ЕС ще е Естония от 1 юли до края на 2017 г. начело на ЕС ще е Великобритания.

Кунева обясни още, че по за шестте месеца на председателство се организират от 200 до 500 събития.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
Цели 900? От статията не става ясно дали са само българи, какво толкова има да подготвят, но ми се струва, че ще падне едно голямо разпределяне на пари и обосновка на високи заплати покрай това председателство...
15
6
 
0
 
! Отговори
Симпатизант преди 8 години
И да злословите днес е демокрация и ако имаш пари може да си купите всичко. Например вместо москвич строшен да караш волво или да имаш това, което имат богатите в Лондон и да ходиш по цял свят. А бедни има защото е капитализъм. Благодаря г.-жо Кунева..
14
0
 
3
 
! Отговори
ее преди 8 години
ВИЕ НИ КАЖЕТЕ АКО ВИ ПРИНУДЯТ ОТ БРЮКСЕЛ ДА СМЕ ГОРЕЩА ТОЧКА ИЛИ ДРУГО ТАМ КАЗАНО ,КАКВО ЩЕ ПРАВИМ -ДЕ ЩО МИГРАНТ И МАЙМ..Н ТУК ЛИ ЩЕ ИДВА ДА ГО ХРАНИМ
13
0
 
5
 
! Отговори
работещ преди 8 години
Като знаем как си уреждат свои хора-не ми се мисли какви председатели ще бъдем.Няма никакъв синхрон между институциите,в самите тях няма координираност и компетентност.Когато се обърнеш към тях с въпрос-започват да те преятат от телефон-на телефон,от кабинет-на кабинет и после казват,че този въпрос не се отнася към тях и те пращат в друга институция.Така,че Кунева е силна само в приказките.Може би тогава цяла София ще бъде изрината от калта и измита до блясък.Друга полза май няма да има.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако влезем в еврозоната затъва ме за да влезем в еврото хляба трябва да е 2 лв а цената на билетчето също да е 2 а помислете защо не ги дигат още 1 евро е 50 цента затова румънци , гърци , руснаци идват тук на почивка Влезе ли еврото на Свински лотарията ще фалира за нула време
11
0
 
3
 
! Отговори
Надежда преди 8 години
Дайте да подкрепим подписката на шоуто на Слави, поне да раздразним ръждясалите парламентаристи.
10
0
 
10
 
! Отговори
Симо преди 8 години
Така доволно трябва да гледаш от затвора! Както и всеки един национален предател и крадец като теб Кунева!
9
1
 
10
 
! Отговори
х преди 8 години
То скоро няма да има ЕС, те щели да шефстват.
8
0
 
4
 
! Отговори
То добре, ама преди 8 години
А Кунева къде ще е през 2018? Не я виждам как ще завърши тази година, а до 2018 има толкова мнооого време! Вярно, че трябва да се готвим отрано, но пак ще стане - един бърка кашата, а друг го отнася.
7
0
 
13
 
! Отговори
Признат грях преди 8 години
Признавам си, че Кунева-Пръмова, Рада Д, и Ко. ме заблудиха да гласувам за тях Мислех си, че Тиквата и комунистите са най-лошия избор, но се оказа, че гласувах за "алтернативата" РБ и получих... тъпата Тиква + АБВ + ДПС + пуделчетата от ПФ
6
0
 
14
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
"900 души подготвят страната ни за шефството на ЕС".Т.е. - ЗА ГОЛЯМОТО ПАПАНЕ.
5
2
 
24
 
! Отговори
:) преди 8 години
Да се чете 900 Калинки получават перфектни заплатки, за да си клатят краката и да правят метани на Тиквата, Кунева и подобните им престъпници. Трагедията е пълна.
4
0
 
22
 
! Отговори
Четящия преди 8 години
Миглена Пръмова. Живяла и учила на Запад благодарение на БКП... Сега демократична герберка а преди царска ваза...
3
0
 
15
 
! Отговори
777 преди 8 години
Тая е пълен кукумицин
2
0
 
7
 
! Отговори
Кунева преди 8 години
Всичко върви по вода откакто съм във власта. Ал Капоне са го пипнали първо за данъци, затова сега и ние дебнем някой да не си плати данъците.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, тази жена не се наяде, че и сега още 900 души ще ги хрантутим със заплати по няколко хиляди лева и командировки до спукване.