Демографска криза има в цяла Европа, не само у нас!

Според Калфин проблем е миграцията на младите, а не застаряването
20 яну 2016 13:37,
61
Демографска криза има в цяла Европа, не само у нас!
Снимка: Булфото, ахрив

Във всички европейски страни има тенденция за застаряване и намаляване на населението, коментира вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в предаването "ДНЕС" по Bulgaria ОN AIR.

"Трябва да гледаме на демографията по-малко различен начин. Страните, в които има най-висока раждаемост и най-бързо расте населението са най-бедни. Във всички европейски страни има тенденция за застаряване и намаляване на населението. Очевидно, че стандартът на живот и начинът, по който хората живеят намалява населението. Не трябва да се крием зад това обяснение в България, ние си имаме нашите проблеми", коментира министър Калфин.

Според него основният проблем в България е излизането на много хора, които са в трудоспособна възраст от страната и така наречената механична миграция – напускат страната и отиват да учат в чужбина.

"В България една жена има деца, сравнимо със средните европейски майки. Европа не е най-добрия пример за демография. Най-лошото е тогава, когато излизат много хора в работна възраст и имат деца в чужбина", заяви социалният министър.

Той подчерта, че демографската политика и тази за родителството не започват от днес.

"Над 2 млрд. лв. годишно държавата изразходва за подобна политика. Отделен въпрос е до колко тя е достатъчна и добре насочена, доколко стига до всеки, който има нужда", отбеляза министър Калфин.

По думите му, ако има допълнителен ресурс, е задължително той да се насочи в две направления - да се помогне на работещите родители, като се осигурят необходимите детски заведения, както и на родителите на деца с тежки увреждания.

"Там, каквото и да направим е недостатъчно", посочи министърът.

"Равнището на детските градини у нас не е лошо, проблемът е, че няма достатъчно места и че много от родителите не могат да си позволят таксите", отбеляза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
БравА преди 8 години
М-да-а-а... Нещата...
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Трябва да гледаме на демографията по-малко различен начин."---Ало, авторът, какво значи "по-малко различен начин"? Има ли "ПОВЕЧЕ различен начин"?Вероятно Калфин е искал да каже "Трябва да гледаме на демографията ПО МАЛКО ПО-РАЗЛИЧЕН начин". Четете преди да публикувате!
47
1
 
3
 
! Отговори
До чичо преди 8 години
Обаче от малцинствата купуват като луди недвижими имоти в България или ремонтират настоящите си къщи, а българите продават наследствени ниви и имоти на безценица.
46
1
 
6
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Ако България следва този път на дегенеративни доктрини и принизяване на моралните устои които крепят структурата на обществото тя ще бъде със същия край както и запада. И ето и признаците-както запада има демографска катастрофа така и България има демографска катастрофа, но тя е дори по-тежка заради икономическите и етнически проблеми които има. Време е самото държавно устройство и принципите на които почива България да се сменят за нейно добро защото сега тя се върви по пътя на загинали държави
45
1
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Когато Бог иска да накаже определени хора, Той първо им отнема здравия разсъдък и ги вкарва в заблуждения и сам0разрушителни вярвания и идеи. Това прави защото са отстъпили от Него. Ето какво става и със запада, като отхвърлиха до голяма степен вярата в Бога и Христа те започнаха да вярват в доктрини които са в тяхна вреда и които ги водят към гибел. И задълбават все повече и повече в нравствена дегенерация която води към тяхната гибел когато чашата на търпението се изпълни.
44
1
 
5
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Напълно естествено е общества които не ценят семейството и са загърбили християнските ценности да изпаднат в демографска катастрофа и да започнат за изчезват. Както се казва в Светите Писания: "Понеже те отхвърлиха любовта към истината, Бог отхвърли тях". Тези така наречени сегашни "западни ценности" произхождат от идеологиите на сатанински тайни общества които чрез прикритото си влияние са ги прокарали в обществения живот. Естествено е "ценностите" на дявола да водят до самоунищожение.
43
1
 
2
 
! Отговори
Джон преди 8 години
"Ценностите" на "свободната любов" са добре представени от рок групите и концертите им което са свързани със сатанизма в които любовта се свежда до неангажиращ секс с колкото се може повече и различни партньори. Феминизма е представен със серияли като "Секса и Града" в който момичета без никаква идея какво да очакват от живота се отдават на безцелно преследване на кариера която е основен приоритет за тях и на случайни сексуални изживявания.
42
1
 
5
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Новите "ценности" отхвърлят християнския фундамент в който монолитните м0ногамни семейства с много деца играят голяма роля и ги заменя с така наречената сексу***лна1 революция която подтиква хората не да създават семейства а да живеят хедонистичен живот на "свободна любов" който означава случайни връзки, честа смяна на партньори, х0м0сексуализъм, сексу***ални1 извращения и т.н. Другият удар идва от феминизма и идеята за независимата жена която трябва да преследва кариера и пари а не семейно щастие.
41
1
 
6
 
! Отговори
антиБХК преди 8 години
Тия дето постоянно ги споменавате в коментарите по долу никак не са безработни. Это няколко традиционни за тях поминъка: кражби, измами, просия, проституция, трафик на хора, пак кражби, наркотици, незаконна сеч, още веднъж кражби, сбор уж на метали (повечето от които чрез незаконно присвояване), мошенничество, мародерство и отново кражби. Може и да съм пропуснал нещо.
40
1
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Причината в Европа и щатите да има негативна демография, която е много по-малка от нашата ние сме на първо място в света и без да броим че 50% от родените не са българи е подмяната на християнските ценности. Поколението бейби-буум или бума/голямото нарастване на бебетата е резултат на християнските ценности съчетани с икономически благодатни условия. През 50те и 60те години започва подмяна на тези ценности с други чиито символ са музикални групи като Бийтълс.
39
1
 
6
 
! Отговори
светнат преди 8 години
До ДжонПросто трябва да се забрани на шведите да гласуват. Идеята е проста - който цоца социални помощи , той няма право да гласува и да решава вместо тези, които вкарват пари в бюджета. Е, ще пострадат правата и на група българи, но приказката за сухото и мокрото дърво я знаем.
38
1
 
3
 
! Отговори
nonadecuate преди 8 години
неадекватна реакция на министъра, младите се изнасят оттук, защото работата, която им предлагат или е временна или фалшива, масово не им се заплаща труда, по-голяма част от икономиката е в сивия сектор, само политици, министри, президентска администрация живеят за сметка на другите в разкош, абсурдно е най-големите рабодатели да са и партиите, в медиите и сайтовете освен приказки и измислици на политици друго няма
37
2
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Трябва да се предприеме радикално нов подход за положението в страната с диктаторски елементи в него. Необходимо е да се направи ясно разграничение между между етн0сите и да се подпомагат само българските семейства а малцинствата да се дискриминират и принудително да се карат да напуснат страната. За да стане това обаче на власт трябва да дойдат радикални десни партии които няма да слушат чужди посолства и мантрата на т0лерастията и недискриминацията която доведе до това положение.
36
1
 
3
 
! Отговори
светнат преди 8 години
Нещата са ясни като бял ден. Боце не смее да пипне шведите, защото на техните купени гласове се крепи "огромната" подпкрепа на електората за ГЕРБ. Другите партии не падат по-назад и купуват де що могат, но нямат финансовия ресурс на герберастите. С две думи - всички дебелог*зести депутати са в играта с шведските гласове, шведите са супер наясно, че са недосегаеми и в крайна сметка хомота се тегли от малцината останали работещи и осигуряващи се българи.
35
1
 
9
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Цялата държава върви към пропастта а политици се правят че всичко е наред и това било нещо нормално защото го имало и другаде в Европа. Не това не е нормално, това е катастрофално. Ако не се предприемат радикални мерки за отклоняване от пътя по който е поела страната България ще престане да съществува, ще рухне защото няма да има кой да работи и да плаща все по-нарастващите сметки.
34
1
 
7
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Сега 50% от родените в България не са българи, това директно води до радикална промяна на етническия баланс и подмяна на изграждащата държавата нация с етн0с пословичен с негативните си качества. Тоест нацията не само изчезва най-бързо в света, тя се подменя от хора които могат само да сложат край на държавата не и да я поддържат. тези хора нямат намерение да се трудят като р0би за мизерни пари, те искат права и помощи. Те искат да раждат много деца и да получават много майчински и т.н.
33
1
 
12
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Калфин говориш глупости и омаловажаваш националната катастрофа от позицията богатия на бедния не вярва. След около 30 години тази държава ще спре да съществува. Защо? Защото българите получават ниски заплати, цените са високи, пари се раздават на р0мите да раждат а пари не се дават достатъчно на българите защото работели? Така ти взимаш от тези които работят за мизерни заплати чрез данъци и такси като ги ограбваш и ги даваш за да стимулираш р0мската раждаемост произвеждайки все повече безработни
32
1
 
8
 
! Отговори
господинчооооо, преди 8 години
Я кажи как се работи по 15 часа в магазин за хранителни стоки за мизерни пари? Като начало отговори на този въпрос!
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфин, докога социалната система ще се пълни от едни хора, а ще се изпразва с бързи темпове от други "Хора"?! Как може на тия дето нищо не внасят да им се раздава само щото са живи? На мен за миналата година ми върнаха по 20 лева на дете от данъците ми, т.е. по 1,67 лв на месец! Но ще дойде Видов ден!
30
1
 
9
 
! Отговори
dp преди 8 години
Хората ще престанат да искат да бягат когато им е осигурена достатъчна свобода на действие,т.е. обратното на това, което искат да правят тия по кабинетите - да вземат каквото имада се взема и да го преразпределят. Нито е останало за вземане, нито активните хора искат да са на опашката за преразпределяне.Намалете 10 пъти държавно-административния апарат, направете общата данъчна тежест под 20% и оставете развитието на мира за няколко десетилетия.