Москов искрено и лично: Вот ли? Не ме интересува!

Политически и икономически кръгове стоели зад скандала с ваксините
73
Москов искрено и лично: Вот ли? Не ме интересува!
Снимка: Булфото, архив

Заявеният от БСП и ДПС вот на недоверие, който ще внасят срещу правителство за провал в областта на здравеопазването, въобще не трогна ресорния министър Петър Москов.

Още по темата

"Искате ли честното ми мнение? Въобще не ме интересува", коментира той.

"Моят проблем с това, което се развива напоследък по проблема с ваксините, всъщност такъв проблем няма, е че политически и икономически кръгове търсят мотивация за вот на недоверие, спекулирайки с майчиния инстинкт. Това е долно и нечовешко“, добави той.

Скандалът с ваксините, дарени от Турция, които прокуратурата настоя да не бъдат използвани, обаче няма да е част от вота на недоверие.

По този въпрос БСП и ДПС ще искат отделни разисквания в парламента и отговори във времето за парламентарен контрол.

"С колегите от ДПС сме внесли още през октомври питане по този въпрос. С оглед на противоречивите информации и тревогите на хората са нужни и разисквания в парламента. За да може да се свали напрежението и да стане ясна истината", каза по-рано днес лидерът на БСП Михаил Миков.

Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадъйъ обясни, че вот на недоверие срещу кабинета заради здравеопазването ще има и превантивен характер. Миков уточни, че през февруари влиза новата разпоредба за доплащане на лекарствата, а през април - разделянето на два пакета - основен и допълнителен.

Двете партии не казаха кога ще внесат вота на недоверие. Утре те ще излъчат работни групи, които ще започнат да пишат мотивите.

Подкрепата за вота и за темата дадоха и депутатите от БДЦ. Предстои обаче те да вземат решението официално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Още една ваксина и сватбите ще спрат...:-))).
48
0
 
5
 
! Отговори
outlaw преди 8 години
Ти си пътник то е ясно , лошото е че системата работи за геноцида на народа.
47
1
 
5
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
Този наглец,ако беше в Турция,досега да са го окачили на въжето!
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя подлец мръсен и долен лъжец неразбра ли че 95% от хората го мразят направи много поразии ваксини отпечатаци и още има ама да не изброявам та питаме ние 95% от хората тоя незнам как да го нарека нагъл човечец има ли намерение да се маха или иска ние да го махнем и още Борисов защо не си го изгонил вече ?
45
1
 
10
 
! Отговори
Факти преди 8 години
ваксините Пентаксим и Еувакс са внесени от Турция и впоследствие използвани в нарушение на законодателството ни. Москов и МЗ нарушават закона, това не е ли достатъчно за разследване и наказание ?!Еуваксът , забранен в Европа заради високото съдържание на живак. Определено сланината е в пъти по-безвредна :)
44
1
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 8 години
Комплексарче !Чудно ми е дали в жалкия си животец си постигнал нещо полезно за някого
43
0
 
3
 
! Отговори
НЕВЕЖЕСТВО преди 8 години
Лекар -анестезиолог е човека ,който държи живота на пациента докато хирурзите си свършат работата и в най- рисковите часове след това ,също.И за сведение е една от най- дефицитните специалности.
42
0
 
6
 
! Отговори
Изследване преди 8 години
Ваксината да се даде за експертиза в лицензирана за това лаборатория да се огласят резултата и тогава действия спрямо резултата.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 37стига вечеА ми то господин Москов съвсем спокойно заявяваше пред Министерски съвет че ваксините Еувакс и Пентаксим са ваксина за имунизационния календар, т.е. искали са да го слагат на бебета.И Министерският съвет взе решение за дарение. Като се заговори, че е опасна, излъга, че не е за децата ни, но на нея пише "pediathric", т.е.детска доза е Щяла да се използва при евентуална епидемия при бежанска криза Каква епидемия бе, епидемия причинява вируса на хепатит А, а Еувакс е за хепатит В. Хепатит В се разпространява по кръвен и полов път.
40
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Московски е анестезиолог и обича да пуска газове?
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Формулата на Московата здравна реформа е под мотото - Дай пари! Дай още пари! Дай всичките си пари! Ако нямаш пари - ***!
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До лекарЕ, не знаеш ли, че си ***, та чакаш някой да ти каже. Питай жена си.Няма да си ***, ако си д-р Чирков. Всички останали сте смешници. Независимо от скъпите коли, купени с ограбените от болните хора пари. Тези пари, обаче носят зла прокоба. И нищо, че сте директори на болници (с гръмки афери и аморалност), главни лекари,професори, стоите начело на вековни български болници и ги срамите - сте духовни, но и професионални ***.
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 18Интересно как АНЕСТЕЗИОЛОГ е натрупал голямо състояние? Анестезиологът е помощен лекар. Да беше гинеколог, кардиолог, уролог ...! Или, казваш, че заедно делят платата за уж лечение в "лекарския екип". Затова лекарската професия придоби слава на най-корумпирана и безсъвестна професия - търговци с живот. А защо, щом БОГАТИЯТ АНЕСТЕЗИОЛОГ има собствено БМВ, поиска държавата да му купи служебна кола за 300 000 лева - нашите левове?
36
2
 
6
 
! Отговори
Пенчо преди 8 години
НО ЧАШКАТА ДА!
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 31Не обвинявай Борисов. Този псевдолекар си е бил такъв. Дае дете на 15 години, да му повлияе някой. Но той по възраст е зрял мъж, давал е и Хипократова клетва, която не трябва да му е само за лекарския кабинет, а и за обществения дълг. Ама къде ти дълг във властолюбци. Поредният проходимец от групата на "Те бяха неизвестни хора от фабрики и канцеларии..."
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ааОтдавна трябваше да се прави. Както и за обща култура, и за правоговор, и за правопис, и за история, а и за МОРАЛ ... Но кой да ги направи. Българинът е по ген подмазвач. Все заляга пред власт имащите, независимо от начина, по който са я заграбили. С надежда, че ще му хвърлят лесно кокалче, без много-много да се труди. А пък ако му подхвърлят отвън някой цент, тогава съвсем се забравя, и майка си продава.
33
1
 
18
 
! Отговори
oeruio преди 8 години
България получила ваксините за 1 милион евро, а подарила на Турция БЦЖ за 40 милиона евро.Посредник - синът на Местан.Българино, схващаш ли нещо?
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"... Въобще не ме интересува"?! Съвсем обнаглеха някои! Този човек е в правителството Ви, г-н Борисов! Случаен човек! Само за тези думи той не само министерски кабинет, той лекарски кабинет не трябва да види по-нататък в живота си. Той трябва да бъде порицан и от партията си, която май изостави, и от гилдията - БЛС, и от университета, дал му диплома. Трябва да му се отнеме лекарското звание. Той не може да лекува хора, как ще лекува здравеопазването. ВЪН!
31
1
 
16
 
! Отговори
djon преди 8 години
А кокала интересували те ?
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще го Заинтересува скоро на Предсрочните Изборимдааааа