Янаки Стоилов: Губим икономическа перспектива!

Държавата наблюдава, но нищо не прави, вини социалистът
Обновена: 22 яну 2016 13:03 | 22 яну 2016 13:00, Камелия Цветанова
24
Янаки Стоилов: Губим икономическа перспектива!
Снимка: Архив Булфото

България все повече губи икономическата си перспектива, оплака се депутатът Янаки Стоилов в декларация от името на БСП.

"В последните дни се случиха две неща - окончателната загуба от страна на държавата на възможността да предприеме действия за частично възстановяване на "Химко" и след това официалната информация от руска страна за преустановяване на "Южен поток". Тези две събития са много показателни за липсата на икономически перспективи", мотивира констатацията си той.

Според него в отделни сектори все още има инвестиции, макар и намалели, но България като цяло все повече губи перспективи и сега държавата е доведена от абсурдната ситуация, когато като основен кредитор в едно фалирало предприятие, не може да си вземе активите.

"Сега най-доброто, което остава, е да се моли и да очаква от някой инвеститор да направи нещо, за да има работни места", продължи с критиките си социалистът.

Според него хората в своята безперспективност спорадично се мобилизират да изразяват протеста си, но вече липсва мащабността при проявите на недоволсто.

"Това е днешната стабилност", обърна се Стоилов към управляващите.

Той дори смята, че сега във все по-нестабилната ситуация в света и трудното положение в Европа, България е поставена при най-високата степен на несигурност за своето бъдеще.

"За съжаление не виждаме смяната на управление след управление да решава този въпрос, само се сменят играчите, за тях са изгодите и печалбите, а сметките се плащат от хората", коментира още депутатът от БСП.

Според него не става дума затова на чия политическа сметка ще бъдат вписани пасивите, а големият проблем е, че България губи перспектива, но държавата просто продължава да наблюдава и нищо да не прави.

"Ако ние не започнем да търсим решение на тези проблеми хората да потърсят политици и партии, които да го направя, ние ще затънем в отчаянието, това е голямата нерешена задача на България за конструкцията на икономическото и социално развитие и се обръщам към всички политически сили, които са загрижени, да направят нужното, да дадат увереност на хората, да поискат от тях подкрепа за такива действия, защото без тях ние сме обречени на изоставане", заключи Янаки Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Тук пак се е събрала една групичка, на която и е по-лесно на обсъжда Янаки Стоилов, вместо това, което той е казал. Определено е по-лесно. Но да им напомня нещо важно, което е написано в статията: официалната информация от руска страна за преустановяване на "Южен поток". И това го дължим на продажници като бат' ви Бойко и партньорите му пишман реформатори край него.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистически *** с професия депутат. Повръщa ми се от такива долни типове.
17
4
 
2
 
! Отговори
Тука има тука нема преди 8 години
България е винаги губеща страна!Поне от 681 година до 2016 е така.
16
4
 
6
 
! Отговори
До Янакиту преди 8 години
Янакиту, аз съм ти най-големият фен! Да си жив и здрав и никога да не напускаш БСП. Колкото по-високо стоиш в партията, толкова тя затъва повече. А какво по-хубаво от това! :)
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е приятелче на бившия кмет на Стрелча.
14
2
 
8
 
! Отговори
Дo #15 преди 8 години
Повече от 20 години. Тоя червен *** беше депутат още във Великото народно събрание, благодарение на което си имаме тази болшевишка конституция и неработеща съдебна система!!! Оттогава 25 г. е несменяем хрантутник и паразитиращ народен кръвопиец. От човешкия съд ще избяга, но от Божия не може, нищо че е сатанист-атеист.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей тоя е депутат вече сигурно 20 години с огромен принос за катастрофата на държавата. А сега плаче.
12
3
 
2
 
! Отговори
до Василев преди 8 години
Василев,тези технологии и умове от ГЕРБ ли ще дойдат? Като им гледам вожда и индианците около него не ми се чинят от тези с умовете.За такива велики дела се търсят хора от цялия свят и им се заплаща не с пари а с много пари.Вожда ти не може да си позволи 25дена отпуск,да не говорим за заплащане на умове.Българина е умствено кастриран от 26г.Това което имахме и него продадохме на безценица и сега ние купуваме нашите технологии на висока цена.ОТ ПРОСТА И ПРОДАЖНА НАЦИЯ НИЩО НЕ СТАВА!!
11
2
 
6
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Комуноиден таласъм!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Янаки, по-добре кажи за вашия човек от Стрелча
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BSP-PARTIATA NA KMETA NA STRELCA.
8
2
 
9
 
! Отговори
недоволна преди 8 години
"Ако ние не започнем да търсим решение на тези проблеми хората да потърсят политици и партии, които да го направя, ние ще затънем в отчаянието..."Когато бяхте Вие на власт , защо не го направихте ? Докъто народът не се вдигне на революция в истинския и смисъл с последиците , нищо няма да се промени , а вие ще се редувате в управлението и ще се облагодетелствате за сетен път .....Жалко за младите хора и срам и унижение за възрастните .
7
3
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Егати джипа,за три минути не можеш го обиколи.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Янаки Стоилов е виден учен от Центъра за стратегически проучвания към БСП, при Лилов. "Открива" бъдещето на РБ - постиндустриалното общество. Характеристики:Преминаване от снабдяването със стоки към услуги.Знанието се превръща в ценен капитал (общество на знанието [1]).Създаването на идеи е основният начин за задвижване на икономиката.Глобализация, автоматизация.Приложение и допълване с бихейвиористични и информационни науки и технологии
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Янаки защо не направихте малко поне когато беше Орешарски????? А И СЕГА ОПЪЛЧИ СЕ НА ЕС ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА ЗА ДА ТИ ПОВЯРВА ЧОВЕК ..... пръдскаш от време на време нво само замирисва... П АЗИШ СИ ТОПЛИЧКОТО МЕСТЕНЦИ В ПАРЛАМЕНТА И ВИКАШ ТИХИЧКО У Р А А
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
)))))...."перспективата " умря преди 25 години !И не само тя!!!!!
3
4
 
21
 
! Отговори
Mercenary преди 8 години
Особено голяма е загубата на кмета на Стрелча.
2
7
 
12
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Вярно е ! Само погледнете хората които са собственици на малки магазинчета, вчера говорих с един има 7000лв. загуба за миналата година. Боко такива тежести е създал за тези хора че направо не знам как само Пеевски не е останал бизнесмен.... Оставка за това правителство! !
1
4
 
21
 
! Отговори
Михал преди 8 години
БСП загуби ценен кадър в лицето на Кмета от СТРЕЛЧА. Само такива се раждаха в БКП.Тоя кмет направил паметник на Марш. Жуков в Стрелча, като че ли Стрелча му е бащиния. Сега да съборят паметника.