Проект-мечта: Спираш парното – пада "сградна инсталация"!

Вносител на промените е Патриотичният фронт
22 яну 2016 11:30,
76
Проект-мечта: Спираш парното – пада "сградна инсталация"!
Архив: Булфото

Ако абонат на "Топлофикация" се откаже от услугите й, той няма да плаща и такса "сградна инсталация" и общи части. Това предвижда проект на една от формациите в управляващото мнозинство - "Патриотичен фронт".

Сред вносителите му са лидерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Проектът предвижда отпадане на разпоредбата, според която ако клиентът се откаже от топлодаването към имотите си, той остава клиент на топлинната енергия, отдавана от сградната инсталация и от радиаторите в общите части.

Измененията премахват и нуждата от събирането на две трети от ползвателите на етажна собственост за отказ от топлоподаване в сградата. Според проекта всеки абонат ще подава заявление за отказ, а 30 дни след това той вече няма да е абонат.

Патриотите мотивират внесените изменения с европейска наредба и базирани на нея промени в Закона за защита на потребителите. Според тях потребителят на услуги и доставка на вода, газ, електричество, топлоенергия и др. е освободен от заплащането им, след като не ги е поръчвал или се е отказал от тях.

Между двата закона има явно противоречие, категорични са ВМРО и НФСБ и настояват за измененията в енергетиката да се приемат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Изумен Невярващ преди 7 години
До ИМПЕРИАЛИСТкъде го чукаш,къде се пука?!Ходи се прегледай.ТЕЦ-овете отдавна са в ЧАСТНИ ръце.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ot 10 godini nemam parno a mi se e zavilo svet ot natrupani smetki i ne moze da di6am ve4e
69
7
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Топлофикация е неудобна защото със съществуването си запушва устата на всички плачльовци които се оправдават за неудачите си с прехода, кризата , некадърни правителства и т.н. Топлофикация е гадна защото не умря като БАЛКАНКАР, ЗТМ РАДОМИР, БГА БАЛКАН, КРЕМИКОВЦИ, БТК и много други. Не изхвърли стотици специалисти на улицата. Запази въздуха на София чист. Не даде своя принос за увеличаване на раково болните. Все още е БЪЛГАРСКА, а не продадена на разни ГАДове.
68
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съкровенната мечта на амунджите - да си купят апартамент в топлофицирана сграда и да си свалят радиаторите. Но преди това зорко са проверили комшийте да са заможни и да не са си спирали парното!
67
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 10 г. съм си свалила радиаторите, а от 2 г. съм пенсионерка. Плащам си като поп т.е. като попадия., само да не остана на улицата. Боже, ще доживея ли тази справедливост? Не им искам лихвите, само да не давам грешни парички от и без това малката ми пенсия
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо Топлофикация да си сключи договор с абонатите за доставка на топло, защото аз не знам някой от нас да има такъв..
65
7
 
7
 
! Отговори
До 66 преди 8 години
Това е целта, топлото да яде дървото и на негово място да дойде студеното. За София няма по-евтин и по-удобен вариант за отопление от парното, но мафията пак ще ни прецака и Топлофикация ще фалира. А Доктора е прав - плащане според кубатурата е решението, както си беше когато сключвахме договорите с Топлофикация, но тогава куп паразитни мафиотски фирми ще фалират и няма да ни разрешат да го направим.
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е сега при гласуването ще стане ясно кой подкрепя ограбването на народа и взема подкупи.И тогава вместо да си седите по панелките с парно излизаме и ги изриваме до един.Ама пак няма да стане щото българският народ аз парчето си режа ако стане народ.
63
2
 
4
 
! Отговори
Бог вижда всичко преди 8 години
И на всички нещастни пенсионери и болни хора очукани от живота на които бандюгите от ТОПЛОФИКАЦИЯ са им съдрали по десет кожи да им върнат взетото с лихвите. Особено всичко, което са ограбили в комбина с корумпираните съдии за разноски по дела и ходене по мъките - С ЛИХВИТЕ! Крадлива пасмина и вас ви чака метър на два - няма да ги занесете на оня свят откраднатите от залъка на бедняка кървави пари. Бог вижда всичко!
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано или късно ще стане и това - отказваш се от парно и завинаги не плащаш нищо. Такава е Европейската директива, няма мърдане, Топлото ще яде дървото и ще фалира, но трябва народът дружно да им даде оптор.
61
2
 
10
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
В нашия вход се отказахме от фирма за топлинно счетоводство и сега плащаме на кубатура, без посредник, направо на Топлофикация. Всички вентили на радиаторите ги държим отворени на 5, нищо не икономисваме и ако щете вярвайте - сметките са с 25-30% по-ниски, отколкото когато бяхме с уредчета от фирма за дялово разпределение. Махнете си топлинните счетоводители и ще ви излиза по-евтино!
60
0
 
1
 
! Отговори
до www преди 8 години
О приятелю, елате ни вижте - семейства с деца 2 куб т вода ? мезонети парно 0? 10-12 апартамента неотчетени с години, и в следствие сградната инсталация 70 %
59
1
 
1
 
! Отговори
www преди 8 години
До до писна миИ Вие пишете не съвсем верни неща. При изведена измарвателна апаратура извън дома на потребителя няма начин да се извърши манипулация. Последното се постига с елементарни подаващи арматури и е налично във всяка нова сграда. В старите може да се сложат контролни уреди на някои места и така да се локализират крадците.Това обаче не се прави умишлено от топлофикациите, за да може да се дерат другите клиенти, онези с климатиците, както и да се хранят доставчиците на енергоносители.
58
6
 
6
 
! Отговори
www преди 8 години
До Писна миОтоплението с климатична техника е без аналог като качество и ниска цена, като показателите му продължават да се оптимизират. Затова не пишете глупости!В кой голям европейски град се греят на парно, като тецовете им предават по тръби парата на повече от 20 километра? Няма такъв град, нали? Е, само в София е така. Едно е германска или френска когенерация, друго е Бойкова. Затова продължава да има проблеми с парното.
57
0
 
8
 
! Отговори
до писна ми преди 8 години
Прав/а си донякъде, но те идват и започват да крадът от общото с разни шашми и съвестните им плащат- та същите тея никога няма да се откажат ,защото се топлят и къпят без пари, Да,парното е най-добрия вариант,но между нормални хора, а тея не са
56
0
 
10
 
! Отговори
гост преди 8 години
ако това изобщо се приеме тази сметки ще бъдат поети от останалите абонати , тогава чакайте драстичен отлив от Топлофикация
55
4
 
14
 
! Отговори
Писна ми преди 8 години
Проблем е, че в София надойдоха много селяни със селският им манталитет, които не знаят как се живее в блок и че съвместното съжителство не е като да живееш сам в къща и да правиш каквото си искаш. Парното реално отоплява цялата сграда и никой от живеещите там не може да взима самостоятелни решения, които по принцип винаги са за сметка на останалите. И все пак не ги разбирам. Те, със присъщите им дребни селски хитринки, все пак би трябвало да са разбрали, че с парно е най-добре.
54
2
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 8 години
Ами да се плаща на кубатура, както беше по-рано, това ще ти кажа.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво да кажа за тарикатите, които си сменят радиаторите всеки отоплителен сезон...Да, имат други радиатори и есента ги слагат, а напролет преди отчитането си слагат редовните!Даже един ги държи на терасата да е по студено...
52
3
 
2
 
! Отговори
ВСЕКИ преди 8 години
тъпанарите селяни съседи вече няма да гласуват вместо мен и да решават какво искам АЗ за себе си -който иска спира -който не иска -си е на топло и не дава луди суми за отопление с ток ,при което отопление ти е винаги студено -вече решенията ги вземаш ти -а не други с тия измислени етажни общности и 2 -3-ти мнозинство - да го дуАТ