РБ към ГЕРБ: Искаме план за реформите – дата по дата

До две седмици споразумението между партиите ще е готово
15
РБ към ГЕРБ: Искаме план за реформите – дата по дата
Снимка: БТА

Реформаторският блок  ще поиска определяне на срокове за изпълнение на реформите в страната при преговорите за подписване на анекс към споразумението за коалиционно управление с ГЕРБ. Това потвърдиха депутатите от Блока Бойка Маринска и Димитър Танев в Пазарджик.

Още по темата
Танев напомни, че разговорите с ГЕРБ вече се водят и протичат в конструктивен диалог. Очакванията са в следващите две седмици споразумението да бъде изготвено, съобщи БТА.

РБ ще настоява до края на годината да бъдат приети Закон за борба с корупцията, Закон за съдебната власт, както и необходимите законодателни промени, свързани с административната реформа, прекатегоризацията на служителите в МВР и МО и за ограничаване на фалшивите инвалидни пенсии, посочи народният представител.

Бойка Маринска допълни, че целта на Реформаторския блок е да ускори реформите в приоритетните сфери - съдебна власт, здравеопазване, образование, енергетика. Тя посочи, че през новия политически сезон реформаторите са подготвили няколко законопроекта, сред които Закон за юридическите лица с нестопанска цел, Закон за доброволчеството, Закон за равнопоставеност на половете и Закон за развитие на академичния състав.

В Пазарджик Маринска представи и кратък отчет на работата си като председател на комисията за жалбите на гражданите. От началото на мандата на 43-то Народно събрание в нея са постъпили повече от 350 сигнала. Най-голям е броят на жалбите от жители на София, Русе, Враца, Велико Търново и Пазарджик. Най-честите оплаквания са свързани със социалното подпомагане, съдебната система, потребителските права, незаконното строителство, възстановяването на собствеността, дискриминацията, бездействието на институциите и др.
 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
бургазлия преди 2 години
Тия хора явно нямат политическа воля да изпълняват предизбоните си обещания и поети ангажименти към своите гласоподаватели от избирателните райони.Има няма за година от как приеха ЗМВР и по колко пъти правят поправки и сега говорят за прекатегоризиране на полицейските служители до към края на годината.Всъщо време Бъчварова МВР лансира ЗИДЗМР и чрез него чак тогава тъй шумна реформа в министерството и.Въпреки че проекта е бил готов за внасяне в МС.Навярно се страхуват да се решат.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво иска ГЕРБ, нали той трябва да предложи реформите?
Долни червени мутри!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея за каква година говорят бе??Реформаторски блок-няма такъв!?
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Файтона взе да се опразва.
Тъмносините кумунисти скачат в движение
9
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен
ДА ДА СЕ ОМИТАТ ДОКАТО СА ОЩЕ ЧИТАВИ ИНАЧЕ ИДВА МОЛДОВА2
8
1
 
4
 
! Отговори
Тинев преди 2 години
Нещо комунистите / НОВИТЕ - ДЕМОКРАТИЧНИ / си нямат вяра един други му!
7
1
 
2
 
! Отговори
Gost преди 2 години
Тия как мислят да стане докато хората мислят за кръчмата това нема как да се случи черезслучаино се заслушах в едни мили хора дето се радваха че дали по 20 лева за к уверт викам леле някога давах по 50 в един момент си викам какво ще стане ако спра да давам погледнах реално и сега останових двама трима истински приятели от останалото просто за яденето и за пиенето та и тия лъжат и си вярват
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойка Маринска, една корумпирана........ Бивша шефка на РИ на МОН в Пазарджик тя дава акъл, пещерска.......
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако още не сте разбрали , болшенството от народ не искат ваште измислени риформи а да се омитате?!
4
1
 
7
 
! Отговори
май и не разбираш преди 2 години
До четЕм и не вЕрвам
парада трябва да се командва от който плаща...а това е народа !! лошото е , че народа винаги е губещ поради собствената си глупаст. а избори не се печелят а би трябвало да се гласува доверие...но все на грешните го гласуваме и си плащаме за това
3
3
 
14
 
! Отговори
четЕм и не вЕрвам преди 2 години
Нещо не разбирам кой командва парада гербера$ите ли или деформаторите като чета статията излиза ,че не Винету ,а Рада е спечелила изборите ха-ха.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите нямат интерес от реформи (все едно сам да си подложиш динената кора)
1
2
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Да бе ,Бойко такива реформи ще ви даде ,че на Радан ще му се отще да прави нова партия.