ГЕРБ ще се яви самостоятелно на президентския вот, обяви Цветанов

Партията обсъжда пет имена на кандидати за президент
Обновена: 23 яну 2016 10:05 | 23 яну 2016 10:05,
89
ГЕРБ ще се яви самостоятелно на президентския вот, обяви Цветанов
Снимка: архив, Булфото

Пет са имената на кандидатите за президент, които ПП ГЕРБ обсъжда към този момент.

Това каза пред журналисти във Велико Търново Цветан Цветанов, зам.-председател на партията, предава агенция "Фокус".

По думите му, темата е отворена за дискусия и не е изключено в процеса на работа да се появят и нови предложения. Той допълни и, че ГЕРБ много сериозно се подготвя за предстоящите президентски избори. Освен това посочи, че на този етап партията ще се въздържи да говори с конкретни имена.

"Още нямаме окончателното решение кой кандидат и коя кандидат-президентска двойка ще бъде представена на обществеността", каза Цветанов.

На въпрос дали кандидатите ще са от структурата на ГЕРБ, той отговори, че ценностите, които изповядва партията, са част от голямото европейско семейство и Европейската народна партия.

"Всеки, който има необходимите качества, на първо място покрива Конституционните изисквания, може да бъде разглеждан като потенциален кандидат и мога да заявя категорично, че след като бъде избран за президент, той ще бъде президент на всички българи", коментира Цветанов.

Като пример за това той посочи сегашния президент Росен Плевнелиев, който по думите му, е показал, че е широкоскроен и може да обсъжда теми с всички партии.

На въпрос дали ГЕРБ би регистрирала своя кандидат за президент в коалиция с друга партия, Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ има своята идентичност и история и е логично партията да участва самостоятелно на тези избори. Той не изключи и възможността кандидатът на партията да бъде подкрепен от политически формации и неправителствени организации, които не издигат свои кандидати.

По думите му, структурите на партията са в добро състояние и тя е успяла да се съхрани от вътрешни напрежения, които се наблюдават в други партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е да е Президент важното да не е от антибългарската коалиция БСП-ДПС-Атака . Тези партии са национални предатели и от тях не може да се очаква нищо добро .
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
djuji e nai velka
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще е Гъцю Параванов, Плевела или Пешо коня - все тая. Все антибългари са. Каквото и да говорят, каквото и да шикълкавят, каквито и адвокатски локуми да разтягат.
31
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ще изЦвъкате този път?Бая ще трябва да е напнете да надхвърлите попадението с плевнята!
30
0
 
22
 
! Отговори
----- преди 8 години
Когато ,подсъдимите,криминалните и осъжданите рецидивисти започнат да определят президентите, работата отива на изуй ***. Иде пунта мара и пълен хаос.Обществото се превръща в криминален зверилник,започва безумен лов на вещици ,бой на *** в тъмна нощ и пълен хаос.
29
18
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Гоцю Първанов за два мандата прекоси западната граница точно два пъти... - но за сметка на това непрекъснато търкаше килимчето пред чакалнята на Кремъл... - такъв президент българите не искат и знаят как да гласуват...
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЯ КОГА ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА, ОСЪДЕН ОТ ДВЕ ИНСТАНЦИЙ ... ПРАВОВА ДЪРЖАВА НЕМА ЩО
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре да се отмени многопартийната система. Той ББ нали каза - никой няма шансове след ГРЕБ, така че търпете, ръкопляскайте и превивайте ГРЪБ. С парите дето взеха само миналата година на заем ще се окопаят и платят за 20 години напред.Тъва е пълижението,койт' не му харесва - ще получи медиен комфортили обвинение за хулиганство с особена дързост хаахахахаа чувалите с бюлетините ще си вървят ли, тралалала
26
3
 
5
 
! Отговори
Кочо от Сатовча преди 8 години
Най-достойни и подходящи към сегашното положение в страната ни ще да са "Рада "и "Невинния"."Дълбоката" за президент,а "Невинният" с апартаментите - за вице.Гласувам за тях,не че за сегашните не са подходящи.
25
16
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Един успешен политик - бивш министър на вътрешните работи - при това успешен е упрекван, че си купил апартамент - и то на изплащане... - а забравят далаверата на дрОгарката Масларка, която само от една сделка спечели 220 апартамента /11 милиона/...
24
0
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Предложете който си искате г-н Цветанов и тогава ще...видим.Сегашният нали е...ваше предложение,ако и следващият е...широко скроен,като него,ще се наложи да не се възползваме от...любезното Ви предложение,защото ни омръзна да ни се смеят във всички световни посоки на широката му...скроеност.То файда...никаква от президента,ама поне да не ни се...подиграват надлъж и на...шир.
23
3
 
19
 
! Отговори
ТОНЕВ преди 8 години
Президент ! Това е един чиновник и нищо повече.........Отново този физкултурник е тръгнал да оплита кошницата с хора за влияние.Цецо как върви бизнеса на тъста .......нещо ново като апартамент няма ли ?.....Кадърните хора /есенцията/ отдавна изчезна и всеки един от който нищо не става си слага титлата ПОЛИТИК. Просто нямам думи. Тази партийна клика трябва да се мачка тотално и навсякъде
22
14
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Не е желателно, а е задължително бъдещият Президент да е от партията с най-голяма подкрепа - партия ГЕРБ...
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цветанов, дано да издигнат теб за кандидат президент. Тогава ГЕРБ със сигурност ще загуби изборите.
20
1
 
15
 
! Отговори
В. Иванов преди 8 години
Възход и падение на едно управление.Вижте го този физкултурник с неговата прекрасна реплика "....ние от Герб".....Публичното пространство непрекъснато се запълва с безмислие а отговор няма за много неща.Нека тази измислена персона /назоваваща се политик/а такива личности в БГ няма да отговори на :1. Монополите са налице - в енергетика- здравеопазване и т.н.2. До сега НИЩО не е направено. Основното е, че партийните маймуни си гледат кефа.3. Да кога ще се плащат над 200 МИЛИОНА ПАРТИЙНИ ПАРИ
19
2
 
16
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 8 години
РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ- ШИРОКО СКРОЕН????? ТОЯ БОООКЛУК ВЪВ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ, САЙТОВЕ И НА-ВАЖНОТО- В YOUTUBE, Е ЗАЛИВАН С ПЛАНИНИ ОТ ПОМИИ, ПСУУУУВНИ, РУУУГАТНИ И ЛАЙЙЙНА! ТОВА НИЩОЖЕСТВО ИМА ЖАЛКИТЕ 9% "ОДОБРЕНИЕ%! КАТО Е ШИРОКО СКРОЕН, ИЗДИГНЕТЕ ГО ПАК, ЧЕ ДА ИЗГУБИТЕ ОЩЕ НА ПЪРВИЯ ТУР!
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Които и ще дае но трябва дае далеч от герб.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И такова оплешевяване не бях виждал,цялата чутура на един път.Дядо господ ги започва.Най мразеният политик в България.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tozi na snimkata ako beshe v Turciq shteshe da e v zatvora
15
1
 
11
 
! Отговори
До 15 преди 8 години
И защо президента да е от ГЕРБ???АКо герберите предложат някоя мутра като вожда си....пак ли ще отидеш да гласуваш за него???Ако е така...то...няма какво да обсъждаме. Всеки има глава на раменете си. Ако някой ни е виновен за цялата свинщина в държавата...то, това е собствената ни глава.