ГЕРБ ще се яви самостоятелно на президентския вот, обяви Цветанов

Партията обсъжда пет имена на кандидати за президент
Обновена: 23 яну 2016 10:05 | 23 яну 2016 10:05,
89
ГЕРБ ще се яви самостоятелно на президентския вот, обяви Цветанов
Снимка: архив, Булфото

Пет са имената на кандидатите за президент, които ПП ГЕРБ обсъжда към този момент.

Това каза пред журналисти във Велико Търново Цветан Цветанов, зам.-председател на партията, предава агенция "Фокус".

По думите му, темата е отворена за дискусия и не е изключено в процеса на работа да се появят и нови предложения. Той допълни и, че ГЕРБ много сериозно се подготвя за предстоящите президентски избори. Освен това посочи, че на този етап партията ще се въздържи да говори с конкретни имена.

"Още нямаме окончателното решение кой кандидат и коя кандидат-президентска двойка ще бъде представена на обществеността", каза Цветанов.

На въпрос дали кандидатите ще са от структурата на ГЕРБ, той отговори, че ценностите, които изповядва партията, са част от голямото европейско семейство и Европейската народна партия.

"Всеки, който има необходимите качества, на първо място покрива Конституционните изисквания, може да бъде разглеждан като потенциален кандидат и мога да заявя категорично, че след като бъде избран за президент, той ще бъде президент на всички българи", коментира Цветанов.

Като пример за това той посочи сегашния президент Росен Плевнелиев, който по думите му, е показал, че е широкоскроен и може да обсъжда теми с всички партии.

На въпрос дали ГЕРБ би регистрирала своя кандидат за президент в коалиция с друга партия, Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ има своята идентичност и история и е логично партията да участва самостоятелно на тези избори. Той не изключи и възможността кандидатът на партията да бъде подкрепен от политически формации и неправителствени организации, които не издигат свои кандидати.

По думите му, структурите на партията са в добро състояние и тя е успяла да се съхрани от вътрешни напрежения, които се наблюдават в други партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !За такива като теб "Добър президент" е всеки, който ще се целува в уста с Путин и ще подкрепя заробването на България от Кремъл.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Заучени, празни и кухи думи!!!Предполагам си от тези с тениските с Левски или Ботев.Че, кое от всичко, което си изброил не е настоящия ни президент??А, партенката за офшорките...хаха...това са аст от опорните ви точки.И да..може да си прозападно настроен и патриот, в същото време.Но, както ли обяснявам...ходи на фитнес...и разправяй как сме били на три морета преди 5хиляди години...и колко велика нация сме...защото, виждаш ли..никога не сме предавали знаме във вражески ръце
12
19
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Росен Превнелиев ще остане в историята, като един смел Президент работел за интересите на България... - дръзнал да се опълчи на джуджето - диктатор Пyтя и неговата експанзионистична политика спрямо България...
11
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да си говорим Президента ще бъде от ГЕРБ . Ако някой вижда друга партия нека да я каже . А иначе политиканството започва до изборите .
10
4
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Президентът трябва да е "Баща на нацията". Това изключва жена или мека китка.Президентът трябва да е не проевропейски, а пробългарски настроен !Сиреч - да е преди всичко българин и родолюбец !Президентът трябва да е човек с чест и достойнство, който умее да казва "НЕ" на великите сили, независимо дали те са от Изток или от Запад.Президентът трябва да е честен и почтен като човек, а не перач на пари през офшорни фирми.Жена президент ?! Ами, ни е и сега си имаме такава ! :)
9
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано само да не е такъв срам като Роско Плевнята.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е колко да е малко злото - колкото 20 милиарда ли? И то окрадени, ама тотално, а не инвестирани в развитие на икономиката!
7
18
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Росен е цвете, в сравнение с цялата герберска клика.А ти какъв искаш за президент? Гоце?? Калфин? Някой от ДПС? Или самият Цв.Цв?Или може би Туквун?Имаме си много добър президент. Прозападноориентиран, правещ и казващ, доколкото правомощията му позволяват, нещата в очите на управляващата каста.Ако това не ви харесва- имате си Боко, БСП, Патриоти...ДПС...действайте си с тях, но не ревете, че ви крадат, убиват и т.н.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ООО, цвъки, попълнихте ли изборните протоколи? Кой е новия президент? Кажи а?
5
1
 
20
 
! Отговори
Хи-хи-хи-хи ... преди 8 години
"На въпрос дали кандидатите ще са от структурата на ГЕРБ, той отговори, че ценностите, които изповядва партията, са част от голямото европейско семейство ..."То вашето "голямо европейско семейство" стана голямото мюсюлманско семейство ! :)
4
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам дали са най-великите, но за сега са най-малкото зло ;)
3
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
инкубаторът за *** работи без почивен ден
2
2
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Ако са като вашия кадър Роско Плевнята - задръжте си ги !
1
28
 
4
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Герб са най-великите!