ГЕРБ ще се яви самостоятелно на президентския вот, обяви Цветанов

Партията обсъжда пет имена на кандидати за президент
Обновена: 23 яну 2016 10:05 | 23 яну 2016 10:05,
89
ГЕРБ ще се яви самостоятелно на президентския вот, обяви Цветанов
Снимка: архив, Булфото

Пет са имената на кандидатите за президент, които ПП ГЕРБ обсъжда към този момент.

Това каза пред журналисти във Велико Търново Цветан Цветанов, зам.-председател на партията, предава агенция "Фокус".

По думите му, темата е отворена за дискусия и не е изключено в процеса на работа да се появят и нови предложения. Той допълни и, че ГЕРБ много сериозно се подготвя за предстоящите президентски избори. Освен това посочи, че на този етап партията ще се въздържи да говори с конкретни имена.

"Още нямаме окончателното решение кой кандидат и коя кандидат-президентска двойка ще бъде представена на обществеността", каза Цветанов.

На въпрос дали кандидатите ще са от структурата на ГЕРБ, той отговори, че ценностите, които изповядва партията, са част от голямото европейско семейство и Европейската народна партия.

"Всеки, който има необходимите качества, на първо място покрива Конституционните изисквания, може да бъде разглеждан като потенциален кандидат и мога да заявя категорично, че след като бъде избран за президент, той ще бъде президент на всички българи", коментира Цветанов.

Като пример за това той посочи сегашния президент Росен Плевнелиев, който по думите му, е показал, че е широкоскроен и може да обсъжда теми с всички партии.

На въпрос дали ГЕРБ би регистрирала своя кандидат за президент в коалиция с друга партия, Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ има своята идентичност и история и е логично партията да участва самостоятелно на тези избори. Той не изключи и възможността кандидатът на партията да бъде подкрепен от политически формации и неправителствени организации, които не издигат свои кандидати.

По думите му, структурите на партията са в добро състояние и тя е успяла да се съхрани от вътрешни напрежения, които се наблюдават в други партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари герберасти, Ако не си купите пак изборите, до няколко години никой няма да ви помни, както стана с дедо Цар. Вервайте ми.
53
0
 
1
 
! Отговори
Васко преди 8 години
Цецо да не се кандидатираш ти бе за президент?Голям смях ще падне.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще загубят когато кажат господарите от САЩ туй да ви е ясно
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гаргамел шестака говори. Тихоооо
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народее пак ли ще гласуваш за ***
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цецоо този път ще ги загубиш яко изборите и да купувате пак никой няма да гласува за Герб БОЖЕЕ ИЗБАВИ БЪЛГАРИЯ ОТ ГЕРБ!
48
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Защо тези от ГЕРБ с колко още "народ" искат да се появят?
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе няма ли кой да разпита Федосиева на дедектора на лъжата та да им лъснат задниците на Б.Б. и ЦВ.ЦВ.??И да побързат за да не я освиткат като Мишо Бирата...
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаме си партия, в която не се чува ни един опозиционен на правата линия глас. Партията си има проправителствени и пропартийни медии, тоест всички медии, както и няколко съдружни "земеделски" блока, съюза и други подобни отпадъка облайващи правата линия от позицията на ***. Партията си има Голям брат, а и една Голяма сестра. Партията си има Първи селянин на кормилото. Партията си има прислужници в съдебната система. Партията се прославя от легион интелигенти ***. Партията си има всичко. Какво липсва? Много неща, но като начало, две неща - член първи в конституцията и акъл. Първата л
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цецко новата коалиция щеве разпердушини мощно.Кънев и Местан.Всички турци са със гн Местан,и повечето герб са със гн Кънев и гн Местан.Най после народа ще отдъхне.Нищо няма вечно.Бойко в Америка ми ти.
44
1
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
На помияpи и страхливци като българите най им отива някоя магистралка от шосето за президент.
43
0
 
9
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 8 години
Ако електронното гласуване след като бе прието от народното събрание, бъде интегрирано преди президентските избори, то тогава несъмнено Росен Плевнелиев (пудела) ще се кандидатира за нов мандат! Ако не бъде преизбран, то поне ще му дадат шанс за достойно оттегляне като му понадуят гласовете! В цялата история на България няма по-слаб главно-командващ! И ГЕРБ също имат участие в този позор и хич да не се правят на ощипани!
42
0
 
8
 
! Отговори
:( преди 8 години
***
41
0
 
15
 
! Отговори
123456 преди 8 години
Бай Тошо събуди се и погледни какви ги вършат твоите ученици!!Грабят и се подиграват с бедния български народ.
40
1
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 68Брачед, по кое дело е осъден Сидеров? Я пак?!!!И къде са всички тия снимащи с телефони? Защо няма и един клип където Сидеров удря някой някъде си? Къде саааа? Кажи, бе момък?
39
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения *** ще се разболее от омраза и ненавист , защото БСП са мини партийка и никой вече не гласува за тях . Давам ви 100% гаранция , че БСП няма да има президент .
38
2
 
20
 
! Отговори
3223 преди 8 години
Цецо шлифера още ли е на свобода бе?
37
1
 
11
 
! Отговори
До Олелелеее преди 8 години
Те с жена му са си лика-прилика.
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега кого ли ще посочи Агент Буда!?
35
3
 
24
 
! Отговори
Олелелеее преди 8 години
За мен този човек е много антипатичен!Чудя се коя жена ще легне с този ''красавец''и за какво.