Миков: Мнозинството в НС е по-нестабилно от всякога

Властта е механичен сбор на икономически интереси
Обновена: 23 яну 2016 13:13 | 23 яну 2016 12:56,
44
Миков: Мнозинството в НС е по-нестабилно от всякога
Снимка: архив, Булфото

Управляващото мнозинство е по-нестабилно от всякога, но причините за това не са толкова политически. Това заяви лидерът на социалистите Михаил Миков по време на заседанието на Националния съвет на БСП.

Миков коментира още, че управляващата коалиция не се гради на политически принципи и не представлява нищо повече от сделка за разпределение на порции власт.

"Достатъчно ясно е вече, че управляващото мнозинство представлява механичен сбор на икономически интереси, чиято основна цел не е да осигури добро и правилно управление, а да е активен участник в усвояването на публичен ресурс и европейски фондове", категоричен е Миков.

Според Миков размерът на пенсиите не се актуализира адекватно, "а грижата към пенсионерите продължава да има формата на еднократни помощи, често по специални изборни поводи".

По думите му демографската криза стопява България, а ресурс за демографска политика няма. Нивата на раждаемостта у нас били едни от най-ниските, а тези на смъртността - от най високите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
миков , миков пак си закъснял с аператива а вече стана обяд
4
7
 
6
 
! Отговори
ехо преди 8 години
Тос марамунгел да вземе да изтрезнее някога. Баси пиянката смешна.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мале, а само като знаем неговата партийка колко е стабилна.... Няма ли да ги закрият най-накрая? Такова безсилие им личи, че чак ми се доспива
2
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков , Станишев и Орешарски са символа на стабилността. Окрадоха банка КТБ и побегнаха кой накъде види , а сега ръсят мозък и морал който го нямат .
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А другаря Миков е стабилен, като крик на пясък