Миков: Мнозинството в НС е по-нестабилно от всякога

Властта е механичен сбор на икономически интереси
Обновена: 23 яну 2016 13:13 | 23 яну 2016 12:56,
44
Миков: Мнозинството в НС е по-нестабилно от всякога
Снимка: архив, Булфото

Управляващото мнозинство е по-нестабилно от всякога, но причините за това не са толкова политически. Това заяви лидерът на социалистите Михаил Миков по време на заседанието на Националния съвет на БСП.

Миков коментира още, че управляващата коалиция не се гради на политически принципи и не представлява нищо повече от сделка за разпределение на порции власт.

"Достатъчно ясно е вече, че управляващото мнозинство представлява механичен сбор на икономически интереси, чиято основна цел не е да осигури добро и правилно управление, а да е активен участник в усвояването на публичен ресурс и европейски фондове", категоричен е Миков.

Според Миков размерът на пенсиите не се актуализира адекватно, "а грижата към пенсионерите продължава да има формата на еднократни помощи, често по специални изборни поводи".

По думите му демографската криза стопява България, а ресурс за демографска политика няма. Нивата на раждаемостта у нас били едни от най-ниските, а тези на смъртността - от най високите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
ВЕСО преди 8 години
До ТАКА Е , БЕ МИШО....: ЩОМ КАТО БСП Е ОБРАЛО КТБ ,ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ ЗАСЕКРЕТИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕРКАТА НА КТБ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА / НАЙ ДОБРА / ФИРМА ,ПОВИКАНА ЛИЧНО ОТ БОРИСОВ ? МНОГО ИНТЕРЕСНИ РАБОТИ ИЗГЛЕЖДА ИМА ОТ ТАЗИ ПРОВЕРКА . МАЙ ИМА ПРИВКУС НА МОРСКА ВОДА ,ПРИСТАНИЩА ,КОРАБИ И КАКВО ЛИ НЕ . А ,ЗА ОБРАНИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ НА ХОРАТА ,МАЙ ЦИТИРАТЕ СЛАВНИТЕ СЕДЕСАРСКИ ВРЕМЕНА ,КОГАТО БЕШЕ ЛИКВИДИРАНА ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА И ТО ОФИЦИАЛНО-С УКАЗИ НА ЖЕЛЮ ! СПРАВКА 1992 Г.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Властта е механичен сбор на икономически интереси"!Правилно!Но въпросът е "на чии интереси"?А отговорът за периода след 1989г е ясен- на царската и перестроечната номенклатура- Кобурготски, Живков,Луканов,Лилов и сие!И докато БСП не се разграничи от тях ще е в сила правилото: "Нов бардак със стари балерини не става"...А дотогава ще се претворява в дело завета на Стратега- БСП да се превърне в малка маргинална партия!Действай,Миков!Продължавай изпълнението на завета!!!
23
1
 
5
 
! Отговори
ТАКА Е , БЕ МИШО.... преди 8 години
КАТО ДОЙДЕТЕ НА ВЛАСТ---ПОЧВАТЕ ОБИРИТЕ:---на 9.09.44г.. ОБРАХТЕ ИМОТИТЕ И ПАРИТЕ НА НАРОДА!---1989--2000г.---ОБРАХТЕ НА ХОРАТА СПЕСТЯВАНИЯТА ---СЛЕД --2000г.---ОБРАХТЕ КТБ.....---Е КАК ДА "НЕ СМЕ БЕДНИ" ......ХА,ХА,ХА,ХА....КАТО БКП/бсп -----МИСЛИ САМО ЗА НАШИТЕ ПАРИ...??!!!ТОЧНО , КАК И ОТКЪДЕ ---ДА ГИ "ЕКСПРОПРИИРА" .."ПРИВАТИЗИРА".......и ГЕПИ....!!!!
22
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 32 преди 8 години
Прав си, но е вьрно още, че сме бедни и защото партията др. Миков ни обра. Два пъти. Първо ни обра в началото на управлението си през 40-те, когато национализираха имотите на всички и втори път през 90-те, когато събраха всичко и го поделиха помежду си.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Здравейте другарю Михов ,помислих че имам дефектни пиксели на монитора,пък то очите Ви светели като тези на статуята на Самуил по време на откриването и
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мнозинството е стабилно, докато е на софрата. А Михов и Станишев загробиха БСП, добра или лоша - вече я няма. Самият Михов е второкласен комедиант.
19
0
 
5
 
! Отговори
NACO преди 8 години
БЛАГОДАРИМ Ви г-н Миков,най-после изплюхте камънчето,да в "парламента" има само МНОЗИНСТВО и МАЛЦИНСТВО! ТАМ няма РАЗЛИЧНИ партии,а властва само ЕДНА-НАШАТА! И големината на МНОЗИНСТВОТО и МАЛЦИНСТВОТО се определя от това,кой колко си е получил от ДОГОВОРЕНАТА ДАЖБА ! Всеки играе някаква "РОЛЯ",която е ПРОТИВ държавата,но в ЗАЩИТА на "НАШАТА ПАРТИЯ"!?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блазе им на наивниците,вярващи,как Рокфелер бърсал ябълки и ги препродавал
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен32Ами работи си мистър,само,че ако не си работодател,знай че лявото би трябвало да се грижи за интересите ти,днес пак имаше писания,че българинът дори и да работи пак е беден.Имаш ли отговор?
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТоварищ, и ти си от тези дето мечтаят да безлделничат повече и да работят по-малко. Само че така нещата не стават. Разберете го най-сетне. Колко пъти трябва да си разбивате картуните в една и съща лява стена за да го проумеете. България проспа 45 години в сладка лява дрямка, а сега всички питате защо сме бедни. Бедни сме защото сме мързеливи и не ни се работи.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Koи са основните принципи на лявото: СВОБОДА,РАВЕНСТВО,СОЛИДАРНОСТ,СПРАВЕДЛИВО ЗАПЛАЩАНЕ,СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ. Вчера в парламента бе внесено предложение за повишаване на годишния отпуск (абсолютно ляво предложение),товариш Миков се хвърли с голи гърди на амбразурата да защитава работодателите,понеже нямало да им излязат разчетите.Товариш Миков ,защо защитавате интересите на крупния капитализъм(който си печели отлично),а не защитавате интересите на работещите ?
14
1
 
11
 
! Отговори
тръъъъъъъъътт преди 8 години
Коуега, не е ли мауко уано за апеуитива бе, изчакай поне да стане 4 часа!
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦВ.ЦВ. В ЗАТВОРА!ТОГАВА ЩЕ ИМА РЕФОРМА В СЪДЕБНАТА С-М
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
rrrrr
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко забрави защо го избра народа
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е за избори!
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков таковахте ****ата на народа
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как ще е стабилно като само б*уклуци обитават народното събрание?
7
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
какво направи бсп да озапти поне малко дпс когато бяха в коалиция нищосега бсп ще гледа отстрани как се краде и няма да се обажда защото герб и останалитев името на кокала ще се влачат до края на мандата
6
0
 
5
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 8 години
Д лъгали и Д лъгалки :))))))))))))))))))))))) пиенето ми привършва и трябва да си взем власта отново с Де По Серковците:)))))))))))))))))))))))) .Нови избори искам и Пак да спретнем Фалшиви доноси Така ще спечели ме.Бащицата Ста ни шев избега Пчеличката Май я се уреди :))))))))))))наш ред е