Миков в атака: Конструкцията на управление е паянтова

Във външната политика не се гледа интереса ни, смята той
Обновена: 23 яну 2016 18:44 | 23 яну 2016 17:03, Александър Попов
51
Миков в атака: Конструкцията на управление е паянтова
Снимка: Булфото, архив

Липсата на социална и икономическа перспектива пред хората все повече ще оказва натиск върху паянтовата конструкция на управляващите. Това прогнозира председателят на БСП Михаил Миков в изявление пред членовете на Националния съвет на БСП.

Според Миков все повече хора ще си дават сметка и ще усещат видимите и невидимите резултати на този начин на управление. 

"Няма как това да не породи неодобрение и недоволство, които ще се разрастват все повече и повече и може да се очаква, че управляващите ще направят всичко възможно, за да понесат колкото се може по-малко от тези негативи”, очаква лидерът на социалистите.

Още по темата

Той заяви, че БСП са започнали консултации за вот на недоверие.

"Проведохме разговори с две политически групи – на БДЦ и ДПС, като очакваме и „Атака” да прояви интерес към консултациите”, добави Михаил Миков. Той обърна внимание, че темата на вота вече е уточнена – здравеопазване, като са създадени и работни групи, които започват работа по оформяне на мотивите.  

"Не искам по никакъв начин вотът на недоверие да се разбира единствено и само като свързан със скандала около ваксините – той е част от правителствената политика, която в бързи темпове унищожава здравеопазването в България и отнема достъпа на онези, които най-изрядно си плащат здравноосигурителните вноски", категоричен бе председателят на БСП. 

Според Миков дясното управление е нанесло големи щети върху многопартийната демокрация у нас.

"Размиването на границите между лявото и дясното се превръща в постоянно налаган стереотип от социолози и политолози. Има отчетливи опити от страна на много партии и политици у нас да се размие класическото разграничение между леви и десни партии. Целта е да се елиминира противопоставянето на политически алтернативи, да се превърне политическият процес в технология, а оттам насетне хората да приемат за правилни решенията на партията, която е събрала най-много подкрепа, а не партията, която предлага онези решения, които в най-голяма степен отговарят на вижданията на гражданите, на избирателите”, коментира лидерът на левицата. 

"Накъде върви България и това ли е моделът на демокрация, който трябва да се утвърждава от всички политически партии. Тези тежки въпроси ще търсят своя отговор и ние би трябвало да намираме верните отговори и да ги даваме на хората", заключи Михаил Миков.

Според него няма баланс във външната политика, не се отчита интересът на България. Той подчерта, че външният министър Даниел Митов и президентът Росен Плевнелиев, най-вече, продължават и линията на противопоставяне с Русия, също без да се отчитат интересите на нашата страна.

"Политиката на санкции, за чието преразглеждане вече се обявяват все повече европейски политици и европейски държави, се превърна в самоцел за управляващите, макар и да не се артикулира за вътрешна консумация", изтъкна Миков.

България продължава вече няколко години да поддържа сигурност по границите си по шенгенски стандарти, без да ползва облагите от членството в Шенгенското пространство, констатира Михаил Миков. Според него това положение е обидно за страната ни и поражда претенция за искане на компенсации от Европа.

Миков подчерта, че България продължава да взима страна в конфликтите в Близкия изток и Северна Африка без това да е наложително, а още по-малко – да съответства на националния ни интерес.

"Нужна е по-голяма предпазливост и дипломатичност, мислейки за мястото на картата, на което се намира нашата страна”, посъветва управляващите лидерът на българската левица.

След заседанието на Националния съвет на партията стана ясно, че конгресът на БСП ще се проведе на 7 и 8 май в НДК.

"Основната задача е да изпълним с политическо съдържание предстоящата отчетно-изборна кампания в партията, да се очертае курса на партията и да се обсъдят сериозно конгресните документи. България има нужда от друга политика. Дясното управление нанася сериозни поражения върху държавността", коментира Миков.

На Конгреса ще приключи пълният цикъл от избори в партията с избирането на Национален съвет и негов председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: бспмихаил миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Този червен *** защо не вземе да се скрие !
38
0
 
1
 
! Отговори
Соцко боцко преди 8 години
Видяхме какво може червената бабичка. Не посмяха да излъчат партиен премиер и се спряха на оплювания от всички Орешарски. Краят дойде много бързо. Естествено, с министри като Чобанов, Йовчев, Марианка и т.п. оставката се случи. Добре, че Местан избърза иначе провала и позора бяха на път. Така, че по-кротко Мишленце. Пий си питието, гледай си кючекчийките и не я мисли. Ближи си раните от последните кметски избори и се надявай да спечелиш президентските - да драги, ама едва ли. От сега ги отпиши.
37
1
 
5
 
! Отговори
se преди 8 години
До гражданинВярваш ли че богатите в ляво гласуват за тях?Познавам доста богати хора които са деца на комунисти участвали в приватизацията и сега се прекланят пред Герб и дясното и плюят лявото.Приватизацията на Костовото правителство помогна на много комсомолци и партийни другари да ограбят България и да си направят фирми.Най лошото е,че няма власт която да мисли за бедността и обезлюдяването тук.А лясно и дясно у нас е само камуфлаж.Всички са за Белене 2
36
1
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Миков е против размиването на разликата между дясно и ляво ,но точно неговата партия беше против двуполюсния модел и доведе Симеон ,а разликата между дясно и ляво се размива от факта ,че в лявото са всиччки милионери на България ,а в дясното са бедняците,вместо да е обратното. Като иска разграничаване да накара съпартийците си да дадрят милиардите си на държавата и да станат обикновени граждани.
35
4
 
9
 
! Отговори
Бай Коста преди 8 години
Да, не е най-доброто управление. Бих го свалил с протести, ако имах алтернатива. Ако алтернативата е Мишо и БСП, заедно със стария партньор ДПС, предпочитам да остане това.
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само чакат наивния българин да им позабрави глупостите от тяхното управление-и почват наново да се репчат!едвам пуснаа кокала с оня орешарски,сега пак иска
33
0
 
9
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Д0 40. Събуди се, сънуваш.
32
17
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
БСП ще се върне във властта, това е неизбежно. ГЕРБ ще изчезнат и това е неизбежно.
31
3
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Микооов,ти и твоята партия-бабичка сте най-паянтови в нашето общество!Когато вие яхахте коня нищо не обелвахте за грешките си,но да критикувате другите за щяло и не щяло сте много сил ни?! Не се изслвай,оти ви познаваме много добре и толкова години от вас хаир не видяхме-айде стига с вашите номера!
30
3
 
6
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 8 години
С поздрав длугали и длугалки :)))))))))))))))))) с песента специално за нас от Луна (Луна е президент )тлабла да я слушета всички
29
3
 
8
 
! Отговори
До Анонимния преди 8 години
На теб все някой ти е виновен. Нещастието ти е пълно. Болестта ти е неизлечима. ГЕРБ няма да е вечен. Ще мреш ли тогава?
28
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимния преди 8 години
Приличаш на откачен ***.
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kumunist=pedofil
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, наборе! Много дълга реч!Наздраве!
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toq alkoxolik v ataka na kakvo na 4erveno vino ili 6lokavica e
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея са все извратеняци, като оня в Стрелча. Големи животни са това комунистите еееей!
23
6
 
19
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 8 години
Пожарникар , пожарникар....АМА ВИ ПОСТРОИ МАГИСТРАЛИТЕ И МЕТРОТО ....ХА,ХА,ХАААААА....Мишо Винарката и бандюгите от Позитано-20.....ДАЖЕ И ЧЕРВЕН БАРДАК---НЕ МОЖАХА ДА ПОСТРОЯТ С ПАРИТЕ ОТ КТБ!!!Лазар Причкапов от Благоевград ОТ ЦК/БКП.... СЕ ОПИТА---АМА И ТОЙ НЕ МОЖА..ХА,ХА,ХААААААВ Стрелча -------ОПИТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ.......!
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво мишо , тебе господари на ефира ще те вземат на работа когато ви издухат от парламента няма да останеш като кутев.
21
4
 
11
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
НЕ ДУМАЙ ,БЕ МИШО.....ХА,ХА,ХААААААААААААА....ТИ ЛИ С... ГЕРГОВ---ШЕ НАПРАВИТЕ "СТАБИЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО"....ха,ха,хааааааааааа...КОЛКО ШЕ ПЛАТИТЕ ...ЗА ДА ВИ ПОДКРЕПИМЕ...??!!!
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алкохолизмът в БКП не е от вчера. Забравихте ли за оня изверг Гошо-тарабата?