Стабилността на държавата се крепи на нервите на Борисов

Само ГЕРБ сочат, но за кое сме виновни, пита премиерът
Обновена: 23 яну 2016 21:26 | 23 яну 2016 21:16, Александър Попов
311
Стабилността на държавата се крепи на нервите на Борисов
Снимка: Булфото, архив

Михаил Миков е прав, че стабилността е крехка. В момента тя се дължи само на моите здрави нерви, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Третата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново, цитиран от Фокус.

Оттам-нататък ще видят какво е разпад на държавата за една година, но няма да бъда удовлетворен, че ще соча няколко човека като виновници за това, защото нашата държава ще се разпада. Нашите измислени проблеми в момента, с които се опитват да ни късат нервите, са повод за техните политически проекти", добави Борисов.

Ако вотът на недоверие на БСП, ДПС, "Атака" и ДСБ мине логиката е те да съставят правителство, пожелавам им приятна игра. Това, което предлагат, е антилогично, смята премиерът.

"Нито ведднъж не споменаха на тази конференция БСП. Само ГЕРБ. Само ние сме виновни. За кое сме виновни? За 97-98% усвояване на еврофондовете и 3% ръст на икономиката", посочи Борисов.

Той изброи някои от добрите резултати, които правителството е постигнало.

"Дотации за тютюнопроизводителите, дотации за животновъди, дотации за учители и плюс 106 млн. лева тази година повече за заплати. Спортни зали и развитие на културата. Безработицата също спадна, само заради ръста на икономиката и огромните пари, които се влагат. От кое да се срамувам", попита той.

Борисов допълни, че ГЕРБ не е свалил доверието си от Росен Плевнелиев и той също би могъл да бъде тяхна кандидатура.

"Имаме и няколко жени, които съм убеден, че безспорно ще бъдат избрани ако бъдат кандидатирани. В ГЕРБ, мисля, че сме сред водещите партии, където жените са на толкова високи позиции", похвали се премиерът.

Той посочи, че има много жени, които са евродепутати, министри, заместник-министри, депутати, председател на Народно събрание, кметове, над 1000 общински съветници от ГЕРБ.

"Ако преди 10 години бях сам, сега имаме хора, които партията намери, обучи и издигна. Те със своя талант, труд, честност и морал си затвърдиха позициите в обществото и се ползват с висок рейтинг. На местните и парламентарни избори категорично си вземаха резултатите", допълни Бойко Борисов.

Той коментира и конфликтите в световен мащаб. Според него сега е по-тежко и по-лошо, отколкото по времето на Студената война – такава омраза, негативизъм и несигурност в света никога не е имало.

"Проблемите между Русия и Щатите и между Русия и Турция са много изострени в момента. Темата за Украйна я няма и от месеци не съм чул националните ни медии да коментират нещо свързано с Украйна, нито пък европейските. Моето обяснение за това е, че Минските споразумения се спазват, което беше основното изискване към Русия", заяви Борисов.

"Саудитска Арабия, Иран, Израел, Либия, Тунис и Сирия, които навремето бяха поставени на средно икономическо и финансово ниво, сега просто или ги няма или нямат правителствата. Това е голям проблем", допълни той и добави, че в Йордания има 1 млн. души в бежански центрове, а в Ливан 2 млн.

По думите на премиера, това са огромни маси от хора за една държава от 4 млн. души и рязко променя демография, икономика, и отношения.

"В Гърция в никакъв случай не са свършили проблемите и много скоро отново ще започнат да имат финансови проблеми. Сигурно ще имаме много извънредни съвети на тема Гърция, този път за финансите. По това, което чувам, около 500-600 хиляди мигранти влизат отвън по островите", каза още той и добави, че не иска да бъде лош пророк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 8 години
ДЕ ДА БЯХ ББ НА ВСИЧКИ ЩЕХ ДА ВИ ВКАРАМ ПО ЕДИН ГОЛ ЗА СПОРТА НАЛИ ПИШЕТЕ, ДА НЕ ДАРОМ ;). Това е сайт който се чете от цял свят и инвеститори в бъдещето на държавата. Цензорирайте се.
193
0
 
0
 
! Отговори
teo преди 8 години
БОЙКО, ДОКАТО СИ ОЩЕ НА ВЛАСТ МАХНИ ПАВЛОВА-ТРОЯНСКИЯ КОН ПРИ ТЕБ! Бойко този Лазаров заедно с Павлова ГИ ПРАТИ ПРИ ДЯНКОВ, защото те като Дянков те манипулират и работят против теб, за да те свалят от власт! МАХНИ ГИ ТЕЗИ ТРОЯНСКИ КОНЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО, ДОКАТО НЕ СИ ПАДНАЛ ОТ ВЛАСТ И ДОКАТО ОЩЕ НАРОДЪТ ТИ ВЯРВА!
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега изберете за премиер някое от протежетата на САЩ ,дето ще тича през час за спявка със съответния пъномощен . Хайде честито на всички.
191
0
 
2
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
И мизерията, в която живее голяма част от народа!
190
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дълбок политически анализатор,брилянтен психолог(прави психологичен анализ на Путин и Ердоган),строител на съвременна България заедно с Дебелата Берта,проф.по медецина-лично Лудия Макс му бие ваксините,спортист на годината и еколог.Голям късмет се падна на България.Много съм доволен
189
1
 
12
 
! Отговори
мда преди 8 години
Дните на ББ в управлението приключват скоро както зимата си отива и идва пролет.Захариева да се готви за нов служебен премиер.
188
1
 
25
 
! Отговори
Западналевропеец преди 8 години
Гаден и *** човек си само и само да си на власт всичко би направил
187
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Да бе. Крепи се на ината ти. Издънкаджии сте всички политически трупове от гроб и рб
186
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стабилността на държавата се крепи на нервите на Борисов. Кво е стаилното - здравното министерство вони, МВР също, отвраната не по различно, икономиката няма нищо, министерството на винетките и санирането приказки от 1001 нощ.Кво раоти в държавата? Само НСО пази голимците и ги разожда.
185
2
 
23
 
! Отговори
2 преди 8 години
ЗНАЧИ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗАВИСИ ОТ ЕДИН *** МИЛИЦИОНЕР-ПОЖАРНИКАР.....УЖАС
184
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стабилността на държавата се крепи на нервите на Борисов. Айде на едно мачле и ше му мине.Ние да му мислим,винетка, гражданска, данъци плюс всичко останало .Министрите, депутатите, всички началници да си намалят заплатките, далаверките, пазачите, сметките на гъро на народа за да видот как " щастливо" се живее.
183
3
 
29
 
! Отговори
Иван преди 8 години
За какво е виновен ГЕРБ.За неефективно работещи институцииЗа безисходносттаЗа ниските заплатиЗа липсата на справедливост - получават я само членовете на ГЕРБЗа желанието на децата ни да бягат от БългарияЗа нрастващата пропаст между богати и бедниЗа фалшивото здравеопазванеЗа лъжите За още много неща!
182
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо нашата църква спи а не го канонизира за светец трабва ли да чакаме сам да се педложи човечеца?
181
0
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
я се изнерви повече и ги ступай всичките, искам да гледам боксов мач между депутати
180
1
 
40
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Бойко трябва да обърнеш повече внимание на хората които живеят в тази държава. Да ги пазиш защото скоро няма да остане никои. Вдигнете заплатите, но не с 50 - 100 лв. Дайте помощи и то големи за раждане на дете, но при условие, че работиш. Така *** няма да намажат. Гратисен период за големи инвестиции за да се осигури работа. Направете така, че ние Българите да се върнем и да помогнем с нашият опит от различни държави по света. Това което търсим е и сигурност за нашите деца.
179
4
 
9
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
До Анонимен 247! Не ставайте смешен. Държавата не бе съсипана от диспансеризирания Филип Димитров, нито от "Веселиновския философ Желю" и неговото вице баба Блага. За съсипването на всички нива се действаше организирано и по план. Отделните министерства и ведомства действаха единно и в синхрон. Спомнете си как набързо комунистите станаха "социалисти" и "поеха вината с мезе".
178
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А вие какво искате? Б.Б. - той не е политик, не икономист, той е обикновен пожарникар! За каква стабилност в страната може да се говори?
177
4
 
10
 
! Отговори
КУРТИ ОТ КОНАРЕ преди 8 години
До Станой от АхелойСТАНОЙ, СЕДИ СИ У АХЕЛОЙ И СИ ЛАЙ КОЛКОТО СИ ЩЕШ !!!! ОТ ТАКИВА *** КАТО ТЕБ СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ !!!!
176
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам защо европейската партия ГЕРБ се дели на жени Герб и мъже ГЕРБ. Дори и мюсюлманското ДПС не демонстрират такова разделение
175
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно магаре да вържем пред Министерския съвет ще е по-добър премиер от Боко.Поне бели няма да прави,а и американците няма да се справят с магарешкия му инат.