Стабилността на държавата се крепи на нервите на Борисов

Само ГЕРБ сочат, но за кое сме виновни, пита премиерът
Обновена: 23 яну 2016 21:26 | 23 яну 2016 21:16, Александър Попов
311
Стабилността на държавата се крепи на нервите на Борисов
Снимка: Булфото, архив

Михаил Миков е прав, че стабилността е крехка. В момента тя се дължи само на моите здрави нерви, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Третата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново, цитиран от Фокус.

Оттам-нататък ще видят какво е разпад на държавата за една година, но няма да бъда удовлетворен, че ще соча няколко човека като виновници за това, защото нашата държава ще се разпада. Нашите измислени проблеми в момента, с които се опитват да ни късат нервите, са повод за техните политически проекти", добави Борисов.

Ако вотът на недоверие на БСП, ДПС, "Атака" и ДСБ мине логиката е те да съставят правителство, пожелавам им приятна игра. Това, което предлагат, е антилогично, смята премиерът.

"Нито ведднъж не споменаха на тази конференция БСП. Само ГЕРБ. Само ние сме виновни. За кое сме виновни? За 97-98% усвояване на еврофондовете и 3% ръст на икономиката", посочи Борисов.

Той изброи някои от добрите резултати, които правителството е постигнало.

"Дотации за тютюнопроизводителите, дотации за животновъди, дотации за учители и плюс 106 млн. лева тази година повече за заплати. Спортни зали и развитие на културата. Безработицата също спадна, само заради ръста на икономиката и огромните пари, които се влагат. От кое да се срамувам", попита той.

Борисов допълни, че ГЕРБ не е свалил доверието си от Росен Плевнелиев и той също би могъл да бъде тяхна кандидатура.

"Имаме и няколко жени, които съм убеден, че безспорно ще бъдат избрани ако бъдат кандидатирани. В ГЕРБ, мисля, че сме сред водещите партии, където жените са на толкова високи позиции", похвали се премиерът.

Той посочи, че има много жени, които са евродепутати, министри, заместник-министри, депутати, председател на Народно събрание, кметове, над 1000 общински съветници от ГЕРБ.

"Ако преди 10 години бях сам, сега имаме хора, които партията намери, обучи и издигна. Те със своя талант, труд, честност и морал си затвърдиха позициите в обществото и се ползват с висок рейтинг. На местните и парламентарни избори категорично си вземаха резултатите", допълни Бойко Борисов.

Той коментира и конфликтите в световен мащаб. Според него сега е по-тежко и по-лошо, отколкото по времето на Студената война – такава омраза, негативизъм и несигурност в света никога не е имало.

"Проблемите между Русия и Щатите и между Русия и Турция са много изострени в момента. Темата за Украйна я няма и от месеци не съм чул националните ни медии да коментират нещо свързано с Украйна, нито пък европейските. Моето обяснение за това е, че Минските споразумения се спазват, което беше основното изискване към Русия", заяви Борисов.

"Саудитска Арабия, Иран, Израел, Либия, Тунис и Сирия, които навремето бяха поставени на средно икономическо и финансово ниво, сега просто или ги няма или нямат правителствата. Това е голям проблем", допълни той и добави, че в Йордания има 1 млн. души в бежански центрове, а в Ливан 2 млн.

По думите на премиера, това са огромни маси от хора за една държава от 4 млн. души и рязко променя демография, икономика, и отношения.

"В Гърция в никакъв случай не са свършили проблемите и много скоро отново ще започнат да имат финансови проблеми. Сигурно ще имаме много извънредни съвети на тема Гърция, този път за финансите. По това, което чувам, около 500-600 хиляди мигранти влизат отвън по островите", каза още той и добави, че не иска да бъде лош пророк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
28
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
Не е мъдър , а хитър и тарикат , но на едро.
153
2
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Има една поговорка "дяволът/Евстатиев/ като си нямал работа си е***ял децата". Миков да не се напъва,а да си огледа кандидатите,а " успелите" кметове и емисари да ги ревизира и предаде на Темида.Тогава хората могат да повярват,че БСП се е освободила от мафията.....
152
7
 
12
 
! Отговори
Мучачос преди 8 години
Щом Миковите другари започнаха да изнасилват децата на подчинените си,работата е много зле в МОРАЛА на комунистите.Другаря им Евстатиев е олицитворение на цялата партия БСП .Остана да видим Темида какво ще каже за милионите,имотите и други далавери на околните МУ подчинени,или ще замете под чергата доказателствата както при другарката Масларова.
151
2
 
24
 
! Отговори
Така да знаете преди 8 години
Всичко се държи на раменете на исполина-на раменете на свръх-човека--на раменете на колоса---на раменете на Боко-Слънцето....всичко се държи и дължи на него.....--даже вселената........
150
23
 
2
 
! Отговори
анализатор дч преди 8 години
Огладняха *** и започнаха да клатят лодката на България.Станишев координатор,Миков изпълнител.По места започнаха агитациите за нови избори.Неуспяла кандидат кметица от Добрич е пуснала политкомисарите си ,обаче последователите им и на предходните избори са полуграмотни ***,които гледат кой ще им даде по-голяма щафета шпек салам и бутилка водка.
149
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 224Това е невъзможно!!! Българите го обичат и го показват на всички избори. Когато фактите говорят и боговете мълчат!!!!
148
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мрънкане на българина ешът му го няма.
147
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
за мен най големият гаф беше изказването на бълг псевдоуправници по повод прелитанетона руска хуманитарна помощ за сирия самолетите да кацнат в софия да ги проверим и тогавада продължат и сега ако в този студ ми спре парното борисов трябва да изчезне в дън земя
146
19
 
7
 
! Отговори
КК преди 8 години
Българинът още сънува вегетацията си от преди 25 г. Жалее за оковите си.Затава сме бедни. Работете бре, маскари!Народът е казал: "Господ помага, но в кошара не вкарва".Никой няма да ви даде наготово. Работете и ще забогатеете! Поемайте инициативата дори с риск да загубите! Размърдайте си мозъците. Работата на правителството е да ви създава условия за просперитет, а не да ви дава наготово. Готованковци!Работете и ще сте доволни! Ама всеки от вас се скатава да не работи повече от другия, че да не се мине. Това е най-големият страх на българина - да не се мине. Затова
145
0
 
20
 
! Отговори
бб преди 8 години
"Оттам-нататък ще видят какво е разпад на държавата за една година", само ми дайте време да изтегля още един, два заема, и да ги опапам.
144
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стабилност? ???? Нито производство, нито пазар! Къде тук е стабилността?
143
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И плюс това ви заробиха държавата с дългове доживот!!!
142
15
 
3
 
! Отговори
КК преди 8 години
Нация от мрънкала! За мизерията си всеки сам си е виновен.Комунизмът ви научи да получавате всичко наготово, мързеливци такива! Марш на работа!
141
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българският народ не си е научил урока от прехода: тоталитаризмът има един сериозен недостатък, че като рухне и след него остават развалини по-жестоки от следвоенни действия! Затова просто не правете тоталитаризъм, а в момента българите направиха точно това, всички институции в ръцете само на една партия. Президент, премиер, кметове, всичко!!! Замислете се какво ще се случи след това, ако изобщо имате толкова акъл, разбира се!!
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3 % е много, но като вдигнат цените на всичко ( при срив на петрола) искат да принудят хората да теглят от мизерните си с спестявания. Така да раздвижат умрелия вътрешен пазар и да накарат хората с неизбежни разходи да похарат пари. Не са си направили сметката, защото бългринът свиви още повече потреблението.
139
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На какво му вика стабилност,Борисов?На стабилната мизерия ли?Или на стабилните престъпления всеки ден?И за разкош някоя и друга обрана банка.Единствената стабилност е в техните доходи,не само стабилност,а сериозно надграждане има там.
138
1
 
26
 
! Отговори
егати наглеците преди 8 години
За какво били виновни тия явно живеят в някакъв си техен свят ,а народа "просперира" и най-накрая ще ги измете с тояги.
137
1
 
23
 
! Отговори
Мръсни преди 8 години
Мръсни корумпирани политици в ада да се гърчите, поробихте и избхте собственния си народ за едната комисионна дето харчите за ***...................Бял ден да не видите.... Дълго да живеете и да гледате децата Ви как плащат греховете Ви. ББ внуче чакал хахахаха...... съдбата разплата от народа ще му прати ..... да не се чудят от къде им идва нещастието от майчините сълзи е.
136
2
 
30
 
! Отговори
аС преди 8 години
Виновни сте ! За десетките милиарди дългове. с които заГРОБихте България ! За кражбите и пропуснатите ползи, националното предателство, геноцидът, да не говорим .
135
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, Боже... Никой не е вечен, бе Борисов! Ако ритнеш камбаната, от следващия ден България няма да съществува ли? Герберастите ще си режат ли вените?