A, B, C... Депутатите ни влизат в клас, ще учат чужди езици

Кръшкачите от час ще ги записват в специален дневник
24 яну 2016 21:45, Петя Славова
63
A, B, C... Депутатите ни влизат в клас, ще учат чужди езици
Снимка: архив, Булфото

 Депутатите, които искат да научат английски, немски или френски език, могат да го направят за сметка на данъкоплатците, съобщи в. "Труд".

Народното събрание обяви обществена поръчка за езикови курсове на народните избраници и свои служители, като се готви да даде 216 000 лв. с ДДС в близките 3 години.

Обучението ще бъде както за придобиване на общи разговорни умения, така и за специализирани - юридически английски, както и немски и френски за работа с институциите на ЕС.

Групите ще бъдат до 12 души, за да може народните избраници да усвояват добре материала. Определянето на нивото им ще става с входни тестове. Обучението ще се провежда в самите сгради на Народното събрание на жълтите павета за максимално удобство.

От условията на поръчката става ясно, че курсовете ще бъдат 150 учебни часа, в които ще се преподават всички 5 нива (от А1 до С1) за трите езика. Депутатите ще трябва да ходят по три пъти седмично, по изключение по два.

Тези, които са се записали на курсовете, но бягат от часове, ще бъдат записвани в специален дневник. Така имената на кръшкачите заедно с отчет за преподадения материал ще се предават на ръководството на НС. Законотворците ще трябва да купят с пари от собствения си джоб само учебниците.

В представянето си на сайта на парламента почти всеки народен представител е записал, че владее по няколко езика. Експерименти на журналисти, представящи се за чужденци, обаче показаха, че повечето от тях, меко казано, надценяват езиковите си умения и знания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: чужди езицидепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Бе аз, езика горе-долу го оправям, само с миризмата не мога още да свикна...!
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма лошо само че да си платят курса и без това вземат пари и не ходят на работа Аз като ходех на курс беше в извънработно време и си го плащахКОНГРАЧУЛЕЙШЪНС
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PAK NQKOQ FIRMA NA NASH 4OVEK 6TE SE OBALJI,A DEPYTATITE NEMA DA NAY4AT NI6TO,VSE PO QSNO SI LI4I 4E NA BG I TRQBVAT 60 4OVEKA DEPYTATI AMA SVESTNI NA MESTO 240 NEGRAMOTNICI
43
0
 
1
 
! Отговори
Ади бе преди 8 години
Нещо като ПУЦ ще да е?
42
1
 
3
 
! Отговори
Питанка преди 8 години
А колко от " ВЪЗМУТЕНИТЕ " граждани отидоха до урните и гласуваха ПРОТИВ мошениците?Колко, питам?
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кога ще избираме хора,който после ще трябва да образоваме,та да могат да ни дават акъл,да определят съдбата ни и да богатеят на наш гръб,не е ли редно в това така наречено народно събрание да влизат най образованите и най отговорни и мислещи за народа ,а не търгаши и всякакви други мислещи единствено за собственото си обогатяване
40
0
 
2
 
! Отговори
е,как преди 8 години
До Анонимен48,така нямате пари за нормално отопление,като то е безплатно,нали оревахте орталъка как студа и зимата били прекрасни,как сте имали бол мръвки и вино,ходите по потници в къщи,сега ще се изкарате мръзнещи,разпаравяй ги на баба си тия,няам кой да ти вярва
39
1
 
14
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
ОРГАНИЗИРАЙТЕ ИМ КУРСОВЕ ЗА ИЗУЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!ТАКА ЩЕ ИМАТ ПО-ГОЛЯМ ШАНС ДА СЕ РАЗБИРАТ ПО МЕЖДУ СИ И МОЖЕ БИ ЩЕ РАЗБЕРАТ НАЙ-ПОСЛЕ КАКВО ИМ КАЗВА (ПИШЕ) НАРОДА...
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАГЛОСТТА НА ТЕЗИ ТЪРТЕИ ДЕТО СА ВЛЯЗЛИ НЕОБРАЗОВАНИ В НАЙ-СКЪПО СТРУВАЩАТА НИ ИНСТИТУЦИЯ ВЗЕМА ВРЪХ ! НАИСТИНА НАЗРЯВА МОМЕНТА ДА СЕ ВДИГНЕМ И ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ !
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ ИМ СТИГА НА НАШИТЕ ТЪРТЕИ ,ЧЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ВСЯКАКВИ ПРЕВИЛЕГИИ, ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ АМИ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ СЕГА И ДА ГИ ОБРАЗОВАМЕ. КАК НЕ ГИ Е СРАМ. НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМАМЕ ПАРИ ЗА ХЛЯБА ,НЯМАМЕ ПАРИ ДА СЕ ОТОПЛЯВАМЕ НОРМАЛНО В ТЕЗИ МРАЗОВИТИ ДНИ А ДЕПУТАТИТЕ ,ТЕЗИ НАГЛЕЦИ СЕ ОПИТВАТ ДА СТОВАРВАТ ВСИЧКИ РАЗХОДИ ЗА ТЯХНИЯТ РАЗКОШЕН ЖИВОТ И ОБРАЗОВАНИЕ НА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ !
36
0
 
7
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Как ще просперира една държава чиито депутати са неграмотни?И защо после пошлостта и неграмотността са предпочитани качества за да успееш?На този етап от развитието на държавата ни, да си образован е недопустимо. Обидно даже.
35
0
 
4
 
! Отговори
malina преди 8 години
aaaaaa ne da si pla6tat sami kursovete. kak taka za na6a smetka...... 6tom 6te har4at na6ite pari trqbva parvo da ni pitat dali sme saglasni ......
34
1
 
15
 
! Отговори
скептик преди 8 години
Поредните пари хвърлени на вятъра.
33
1
 
17
 
! Отговори
бумеранг преди 8 години
Айде,сефте.Немогат да си го позволят завалиите.Тея парици щяха да свършат къде по хубава работа другаде.Резил.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Учат чужди езици с чужди парици.
31
0
 
9
 
! Отговори
Mike преди 8 години
Не са много политиците които не знаят чужд език. Аз уча политология, English is obligatory! А колкото до Стоичковия English, не на всеки се отдават езиците. Брат ми е музикант и говори отлично без да е отворил учебник веднъж. Аз пиша и чета но не мога да говоря.
30
0
 
8
 
! Отговори
Мутрополит Тиквоний преди 8 години
Аз съм полиглот! Мене ми требе курс ;))))
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A ако не вдяват нищо, ще ни осведомяват ли? Би било добре да ги подреждат всяка седмица в специализирана публична ранглиста по тъпоумие, за да ги мотивират да се учат по-усърдно.. Отличниците на всичките провинциални училища на България..
28
1
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
*** да поздрави бандата на Латински.
27
1
 
6
 
! Отговори
Тиквун преди 8 години
Конграчулейшън!!!