A, B, C... Депутатите ни влизат в клас, ще учат чужди езици

Кръшкачите от час ще ги записват в специален дневник
24 яну 2016 21:45, Петя Славова
63
A, B, C... Депутатите ни влизат в клас, ще учат чужди езици
Снимка: архив, Булфото

 Депутатите, които искат да научат английски, немски или френски език, могат да го направят за сметка на данъкоплатците, съобщи в. "Труд".

Народното събрание обяви обществена поръчка за езикови курсове на народните избраници и свои служители, като се готви да даде 216 000 лв. с ДДС в близките 3 години.

Обучението ще бъде както за придобиване на общи разговорни умения, така и за специализирани - юридически английски, както и немски и френски за работа с институциите на ЕС.

Групите ще бъдат до 12 души, за да може народните избраници да усвояват добре материала. Определянето на нивото им ще става с входни тестове. Обучението ще се провежда в самите сгради на Народното събрание на жълтите павета за максимално удобство.

От условията на поръчката става ясно, че курсовете ще бъдат 150 учебни часа, в които ще се преподават всички 5 нива (от А1 до С1) за трите езика. Депутатите ще трябва да ходят по три пъти седмично, по изключение по два.

Тези, които са се записали на курсовете, но бягат от часове, ще бъдат записвани в специален дневник. Така имената на кръшкачите заедно с отчет за преподадения материал ще се предават на ръководството на НС. Законотворците ще трябва да купят с пари от собствения си джоб само учебниците.

В представянето си на сайта на парламента почти всеки народен представител е записал, че владее по няколко езика. Експерименти на журналисти, представящи се за чужденци, обаче показаха, че повечето от тях, меко казано, надценяват езиковите си умения и знания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: чужди езицидепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Не се казва дори Булга- ри- стан, ами Ч У К У Н Д У Р И- стан. Това е истината за съжаление.
25
1
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Надали има по- К Р Е Т Е Н С КА страничка от тази, ама прави кеф да те изтрият след като си им теглил една пеперлива!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При Таткото на джихада Джеймс Улси който ще идва у нас да чете лекций по правилен джихад на балканските ХОХЛИ :))
23
0
 
3
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Нещо друго да попитам... Тая ***- Пеевски как се свира да седне на тези тесни депутатски скемлета?Колкото до курсовете- умряла работа! Те тея чукундури български не знаят, сега беамтен дойч ща ми учат. То все едно да хване човек една *** от зоопарка и да я учи да чете.
22
1
 
9
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Бат Сали ще ходи в час по български....
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
естествено,че трябва да учат езика на тази държава ,където смятат да избягат с краденото тук
20
0
 
5
 
! Отговори
Oxi преди 8 години
Ot 19 fevruari i bez drugo ste sa bezrabotni...:-)
19
0
 
9
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Само им вижте физиономиите и ще разберете,че толкова са застреляни и жалки ,че даже не им се седи да мъдрят политика а чакат да дойде време да се наплюскат и напият като *** УУУУУЪ
18
0
 
9
 
! Отговори
Cveti преди 8 години
Позор!
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма част и български не могат да говорят. То не са диалекти, то не е хамалски речник. За тези 216 хиляди лева, които ще дадем, искам изпитите да се излъчват в реално време, поне да се посмеем, а и да напълним Господарите за месеци напред.
16
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
mi ima edni govorqt dva ezika po dobre govorqt mai4in otkolkoto balgarski
15
0
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
...ЗА ТИЯ ДЕБЕЛО.СЕ.РКОВ.ЦИ ----КОМУНИЗъМА , ВЕЧЕ Е ФАКТ!ТАТО И КОСТОВ ....ИМ ГО "ПОСТРОИХА"....ХА,ХА,ХААААААААААААА...СЕГА ИМ ОСТАВА ----ДА СЕ УЧАТ , ДА ГО ЖИВЕЯТ САМО...
14
0
 
17
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДА СИ ФИНАНСИРАТ САМИ ОБУЧЕНИЕТО НЯМА ДА СА ВЕЧНО НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ.
13
0
 
10
 
! Отговори
ROM преди 8 години
PARVI UROK DA VPRYAGAT DUMATA KRADEC NA FRENSKI HAIDE PO4VAME OT DUMATA KRADEC UROK 1-VI NA FRENCKI .JE SUIS UN VOLEUR.NOUS SOMMES DES VOLEURS .
12
4
 
7
 
! Отговори
Неелошо преди 8 години
Идеята според мен не е лоша. Хубаво е да добиват повече знания. Живеем в глобален свят. Ако един Народен представител си върши работата е хубаво да ни представлява на повече места по света. Ние сме ги избрали тези хора, трябват ни обучени. Друг е въпросът за качеството на сегашните народни представители. Има хора, които не знаят защо са там.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно - всички трябва да научат езика на господарите , а на български ще говорят само с ,,електората'' и бездомните кучета !
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болен ...къв език ше запише... ??!!!Телешки варен--с гарнитура ,ли...или руски--с грах ,картофи,, моркови,шунка и майонеза.. ??!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха,ха,хаааааааа...Ще води занятието за Винетките Бат Сали! Той там е специалист!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе той който трябва е научил каквото му е необходимо! От дърт турчин/казано от самите турци/ ходжа не става!Обръщам внимание на ***,че изказването ми е прекалено евфемистично!
7
0
 
0
 
! Отговори
;? преди 8 години
Chroma върви ли тая вечер ?