A, B, C... Депутатите ни влизат в клас, ще учат чужди езици

Кръшкачите от час ще ги записват в специален дневник
24 яну 2016 21:45, Петя Славова
63
A, B, C... Депутатите ни влизат в клас, ще учат чужди езици
Снимка: архив, Булфото

 Депутатите, които искат да научат английски, немски или френски език, могат да го направят за сметка на данъкоплатците, съобщи в. "Труд".

Народното събрание обяви обществена поръчка за езикови курсове на народните избраници и свои служители, като се готви да даде 216 000 лв. с ДДС в близките 3 години.

Обучението ще бъде както за придобиване на общи разговорни умения, така и за специализирани - юридически английски, както и немски и френски за работа с институциите на ЕС.

Групите ще бъдат до 12 души, за да може народните избраници да усвояват добре материала. Определянето на нивото им ще става с входни тестове. Обучението ще се провежда в самите сгради на Народното събрание на жълтите павета за максимално удобство.

От условията на поръчката става ясно, че курсовете ще бъдат 150 учебни часа, в които ще се преподават всички 5 нива (от А1 до С1) за трите езика. Депутатите ще трябва да ходят по три пъти седмично, по изключение по два.

Тези, които са се записали на курсовете, но бягат от часове, ще бъдат записвани в специален дневник. Така имената на кръшкачите заедно с отчет за преподадения материал ще се предават на ръководството на НС. Законотворците ще трябва да купят с пари от собствения си джоб само учебниците.

В представянето си на сайта на парламента почти всеки народен представител е записал, че владее по няколко езика. Експерименти на журналисти, представящи се за чужденци, обаче показаха, че повечето от тях, меко казано, надценяват езиковите си умения и знания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: чужди езицидепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Бат Сали ...ли ше води занятията по ЕЗИКОЗНАНИЕ..??!
5
0
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
САМО ДА ПОПИТАМ:...ТОВА ....нещо като "Помощно училище за ДЕПУТАТИ".... ЛИ Е...??!!Вече има такова училище у с.Кутеновци-Монтанско!!!!ДА ГИ ПРАЩАТ ТАМ----ПО-ЕВТИНО ЩЕ Е НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ,БЕ....ХА,ХА,ХААААААААААААААА
4
2
 
4
 
! Отговори
Атила преди 8 години
Христо Стоичков първо ще научи Тиквата на английски, а след това всички останали депутати. Казах!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
''Народното събрание обяви обществена поръчка за езикови курсове на народните избраници и свои служители, като се готви да даде 216 000 лв. с ДДС в близките 3 години.''Много грешни пари хфърлени на вятъра или по точно в ''правилните'' фирми
2
0
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Кой ще им преподава по английски на тия?А , извинявайте за невежеството ми. Как можах да не се досетя за мистър Конграчулейшънс Ипонов Сибанков!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога ще ги отглеждаме и дондуркаме тез чорбаджии и *** . Под Строй в Сибир !