Цветанов: Предсрочните избори не са полезни

Не смятам, че ще има, обясни той
Обновена: 24 яну 2016 19:14 | 24 яну 2016 19:05, Петя Славова
96
Цветанов: Предсрочните избори не са полезни
Снимка: архив, Булфото
Предсрочни парламентарни избори не са полезни за държавата и не смятам, че ще има такива през 2016 година, каза днес във Варна зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.
 
Според него такъв вот би означавал, че страната е изпаднала в криза и ще попречи за успешното справяне с предизвикателствата на новия програмен период. Партия ГЕРБ ще продължи да поддържа стабилността в страната и ще се придържа към реални политики, посочи Цветанов.
 
Последните изявления на лидера на ДСБ Радан Кънев за отношенията между ГЕРБ и ДПС Цветанов определи като несъстоятелни. "В политиката има някакви червени линии и с поведението си г-н Кънев ги преминава", каза Цветанов.
 
По думите му лидерът на ДСБ е въвел модел на политически абсурди като хем участва в управлението, хем е в опозиция, пише БТА. Вотът, който ще се гледа в парламента, е изцяло инициатива и резултат от разговорите между БСП, ДПС и други формации, които са опозиция, посочи Цветанов.
 
Той каза още, че който иска да създава нови политически проекти, трябва да е толерантен, да има политическа култура и да е отворен за диалог, а не да изпада в политическа истерия и да е агресивно и конфронтационно настроен.
 
За евентуални промени в кабинета зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че премиерът Бойко Борисов е заявил ясно отбора, с който ще управлява държавата. Към настоящия момент министър-председателят стои зад всеки един министър и всяка политика, която се реализира, каза Цветанов.
 
"Ако министър Петър Москов беше от ГЕРБ, може би щяхме да сме много по-критични, защото в нашето партийно семейство ние си казваме проблемите и се стремим да ги разрешаваме, но за да няма спекулации, твърдо ще стоим зад него при вота на недоверие", допълни Цветанов.
 
За предстоящите избори за президент зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че окончателното решение за кандидатурата на партията ще бъде обявено през май или юни. Всички кандидати, които се обсъждат в момента, са изключително консенсусни, подготвени и достойни българи, които могат да бъдат оценени и от други политически формации, каза Цветанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
7
 
! Отговори
коментатор преди 8 години
За кого не са?
14
2
 
14
 
! Отговори
народа преди 8 години
НЕ желае стабилност като през последните 24 години !! иска промяна за да можем все пак да имаме някакво бъдеще като народ и дъжава . ако повече политици пристъпваха линиите като радан може би нещата нямаше да са толкова удобни за мафията което е заграбила България
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, да! Когато не сме на власт са полезни и се крием в Правителствена болница за да не ни утрепе Доган, а когато сме на власт са вредни! Няма ли кой да Ви изтрепе бе, да Ви ***!
12
2
 
29
 
! Отговори
Последен мандат преди 8 години
Цветанов: Предсрочните избори не са полезни.. за нас крадците от ГЕРБ.
11
2
 
21
 
! Отговори
йойо преди 8 години
абе следващият полит проект трябва да вкара теб и мутрата в затвора, не да се прави на толерантен... ***.
10
9
 
5
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Проблемът не са предсрочните избори. Те сами по себе си кой знае какъм по-различен резултат от сега няма да доведат. Напротив. Ще се дадат повече но миноритарни гласове на повече политически партии и ще бъде още по-трудно съставяне на работещо правителство, което да направи някакви , дори и половинчати реформи, от които страната спешно се нуждае. Ще минават месеци, дори години в които ще си играем само на избори и ще обедняване още и още. Проблемът е че точно сега не е моментът.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той каза още, че който иска да създава нови политически проекти, трябва да е толерантен, да има политическа култура и да е отворен за диалог, а не да изпада в политическа истерия и да е агресивно и конфронтационно настроен Видяхме ви като ви изритаха от властта как се държахте. Сега с цялата си наглост говори за политическа култура.
8
2
 
29
 
! Отговори
дедо ви преди 8 години
Цецо бягайте предсрочно, ужасно голям и кървав се задава ! Кажи и на Бочето !
7
2
 
28
 
! Отговори
ново начало преди 8 години
Конфискация на имуществото на всички участвали във властта от 1990 година до днес. Нов Народен съд ссъ смъртни присъди за грабителите на държавата.
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Glist moe li da ima ketap za bega4?Glist moe da se opraa u gumnata. Kolkoto po-gerbalni sa izparjkeniata tolkoz glistyt e po okosmen.
5
3
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Оппаааа...Олиг.офрена поръчител на убийство пак пред медиите! Тоя като го оправдаха за подслушването гледайте как се е накокошинил(косата) и дава всеки ден интервюта с усмивка(злорадост). Жалка история!
4
2
 
18
 
! Отговори
промяна преди 8 години
Да, не са полезни, особено ако не успеете да изманипулирате вота, и ще останете на сухо...... Вън комунистите от ГЕРБ от властта и парите на държавата!
3
3
 
30
 
! Отговори
121212 преди 8 години
Затвор за вас и конфискуване на цялото имущество в полза да държавата.
2
2
 
30
 
! Отговори
121212 преди 8 години
Когато и да се махнете, все ще е късно
1
2
 
24
 
! Отговори
п преди 8 години
Не са полезни за тези дето ще усвояват евросредства .