До юни плановете на Плевнелиев за втори мандат - тайна

Не му било обаче времето за предсрочни избори сега
74
До юни плановете на Плевнелиев за втори мандат - тайна
Снимка: БТА, архив

Президенът Росен Плевнелиев иска тази година да свърши много работа и заради това ще каже дали ще се кандидатира за втори мандат в края на юни.

Още по темата

"Не е време, не защото политическите партии не биха могли да влязат в политическа битка, но аз лично искам 2016 г. да е годината, в която да свършим много работа. Има и добра традиция – на предишните избори имахме 17 кандидатури и те бяха оповестени между юни и септември. Народът очаква не цяла година да правим избори, а смислени действия“, заяви той по bTV.

Държавният глава благодари на ГЕРБ за подкрепата и номинацията, но  пък беше категоричен, че с действията си е доказал, че е надпартиен президент.

"Нямам намерение да се връщам в политическа партия, да правя политическа партия, след като престана да служа на народа“, зарече се той.

След като стана напълно ясно, че с вицето си Маргарита Попова е на различно мнение по основни въпроси, Плевнелиев призна, че са на Дондуков 2, за да вършат работа.

"Различни сме, но институциите трябва да се уважават“, коментира той отношенията си с вицепрезидента.

Запитан дали есемесът на премиера Борисов до Лозан Панов на едно от заседанията на ВСС е израз на пряка намеса в работите на съдебната система, той отговори, че не е добре да се коментира само един есемес, а да се погледне целия процес.

"Според мен ВСС взе не едно и две необосновани решения, и то пред целия народ. ВСС дължи на народа прозрачност“, настоя държавният глава.

"Видяхме десетки случаи – Костинброд, тефтерчето на Златанов, които оставиха у всички нас голямата въпросителна как действа системата на правораздаване. Има нужда от отговори по всички тези въпроси. На тези въпроси отговорът трябва да е само един, обективен – факти и истината", каза президентът, запитан дали главният прокурор Сотир Цацаров бяга от отговорност.

Запитан на какво той като Лозан Панов би извикал „Стига вече", той отговори така, че го е правил неведнъж и  припомни решението на първото служебно правителство – на Марин Райков, за разпределението на парите на държавните дружества в различни банки, както и КСНС по темата за отбраната, когато бе взето решение за рязко увеличение на съвместимостта на отбраната с НАТО.

Според Плевнелиев не е добре за България да има предсрочни избори през 2016 г.

"Вярно е, че този парламент е много разпокъсан. Има осем блока, който представляват 37 партии. За мен ще бъде прекрасно, ако в такава трудна ситуация извадим позитивност – да покажем, че многопартийната демокрация работи", посочи той.

В международен план, въпреки че е критикуван многократно с обвинения, че е против Русия, президентът подчерта, че няма нито едно негово изказване против руския народ, напротив, той уважава тяхната култура и изкуство.

"Същевременно се учудвам често на елементарното поставяне на етикети, което не съответства на аргументи и анализа им", добави той.

Президентът посочи, че позицията му по украинската криза и по противопоставянето на Русия и Запада се базира на аргументи и анализи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
viva Rozen преди 8 години
kvi izbori be? zimas starite falsificirani biliutini, turgas oste edna 15-20 hiliadi novi falsuficirani i te ti go PliuvNanaliev sas 100% pe4elivsiat nas prezo.edno se baba oba4e pita, ako go izberem dali parvata dama ste turi izbori za zamestnik parvi liubovnik ili ste imamae dva ravnopostaveni parvi liubovnici na parvata dama koiato e vtorata jena na pLezidrenta
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен Президент !
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 14PARVIAT IZVANZEMEN V BALGARIA
9
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изобщо няма да се учудя ако пак стане президент. Народа никой вече не го пита какво иска. Изборите са фарс
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TO I SELSKATA VRACKIAOT BUSMANZI NE MOGE DA MU PODSKAGE PLANOVETE.
7
4
 
21
 
! Отговори
Ву,те преди 8 години
Роско, ако има Държава в България, твоя втори и доживотен мандат ще е в Централния Софийски Затвор, приятелю !!!
6
2
 
16
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
CHAKAT RESCHENIETO NA AMERIKANSKOTO POSOLSTWO......
5
3
 
14
 
! Отговори
ахахаххахаххахах преди 8 години
"...................след като престана да служа на народа, зарече се той"------------Ама РП и вицове разправя ахахахахахха
4
31
 
5
 
! Отговори
да бе преди 8 години
Ще се намери ли някой да гласува за него според вас ДА+НЕ -
3
25
 
5
 
! Отговори
добри преди 8 години
Росен Плевнелиев беше много точен. Хареса ми.
2
6
 
25
 
! Отговори
Нито преди 8 години
Нито е тайна, нито е странно, че му се услажда баницата. Виж, тайна за него остава това, че с нетърпение чакаме да излезе оттам и да се скрие.
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба.* не.щастника!!! Къв втори мандат бе, паля.чоооо???