До юни плановете на Плевнелиев за втори мандат - тайна

Не му било обаче времето за предсрочни избори сега
74
До юни плановете на Плевнелиев за втори мандат - тайна
Снимка: БТА, архив

Президенът Росен Плевнелиев иска тази година да свърши много работа и заради това ще каже дали ще се кандидатира за втори мандат в края на юни.

Още по темата

"Не е време, не защото политическите партии не биха могли да влязат в политическа битка, но аз лично искам 2016 г. да е годината, в която да свършим много работа. Има и добра традиция – на предишните избори имахме 17 кандидатури и те бяха оповестени между юни и септември. Народът очаква не цяла година да правим избори, а смислени действия“, заяви той по bTV.

Държавният глава благодари на ГЕРБ за подкрепата и номинацията, но  пък беше категоричен, че с действията си е доказал, че е надпартиен президент.

"Нямам намерение да се връщам в политическа партия, да правя политическа партия, след като престана да служа на народа“, зарече се той.

След като стана напълно ясно, че с вицето си Маргарита Попова е на различно мнение по основни въпроси, Плевнелиев призна, че са на Дондуков 2, за да вършат работа.

"Различни сме, но институциите трябва да се уважават“, коментира той отношенията си с вицепрезидента.

Запитан дали есемесът на премиера Борисов до Лозан Панов на едно от заседанията на ВСС е израз на пряка намеса в работите на съдебната система, той отговори, че не е добре да се коментира само един есемес, а да се погледне целия процес.

"Според мен ВСС взе не едно и две необосновани решения, и то пред целия народ. ВСС дължи на народа прозрачност“, настоя държавният глава.

"Видяхме десетки случаи – Костинброд, тефтерчето на Златанов, които оставиха у всички нас голямата въпросителна как действа системата на правораздаване. Има нужда от отговори по всички тези въпроси. На тези въпроси отговорът трябва да е само един, обективен – факти и истината", каза президентът, запитан дали главният прокурор Сотир Цацаров бяга от отговорност.

Запитан на какво той като Лозан Панов би извикал „Стига вече", той отговори така, че го е правил неведнъж и  припомни решението на първото служебно правителство – на Марин Райков, за разпределението на парите на държавните дружества в различни банки, както и КСНС по темата за отбраната, когато бе взето решение за рязко увеличение на съвместимостта на отбраната с НАТО.

Според Плевнелиев не е добре за България да има предсрочни избори през 2016 г.

"Вярно е, че този парламент е много разпокъсан. Има осем блока, който представляват 37 партии. За мен ще бъде прекрасно, ако в такава трудна ситуация извадим позитивност – да покажем, че многопартийната демокрация работи", посочи той.

В международен план, въпреки че е критикуван многократно с обвинения, че е против Русия, президентът подчерта, че няма нито едно негово изказване против руския народ, напротив, той уважава тяхната култура и изкуство.

"Същевременно се учудвам често на елементарното поставяне на етикети, което не съответства на аргументи и анализа им", добави той.

Президентът посочи, че позицията му по украинската криза и по противопоставянето на Русия и Запада се базира на аргументи и анализи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин Плевнелиев, кандидатирайте се ! Аз и моето семейство ще гласуваме за Вас. Вие сте от малкото достойни хора в българската политика и обществен живот.
31
0
 
2
 
! Отговори
44 преди 8 години
напълно неврачен
30
1
 
6
 
! Отговори
aaa преди 8 години
Плевнята по скоро е за лудницата,отколкото за затвора,но и на двете места да изкара по няколко мандата,май никой от народа няма да е против.
29
0
 
6
 
! Отговори
Тротски преди 8 години
Няма ли поне един свястен в тази държава?
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 46. В България ако не си ***,задължително си гей. Затова Б.Б е най-харесвания политик.Затова умираме по пътищата или се изтрепваме за глупости.Затова жените от ученички станаха к..ви падащи си по "лоши момчета". Генетично увредена нация.
27
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевненлиев е твърде интелигентен и възпитан човек за нация от ***.Тези качества за за присмех в България.Няма как да бъде разбран.
26
0
 
6
 
! Отговори
Интригант преди 8 години
Е па тоа е па тоаSecretmenЕ па точно тоа мен не мой ме облъчи в тая ТайнственостПределно ми е ЯсенА ся молът съ Тайна да ставаПлевнелиев А защо е толкова Потаен като Служи на НародаОт кого крие Истината и Защо И ЗАЩО ИЗОБЩО ГОВОРИ НЕБИВАЛИЦИ В ПРЕСАТА е друг ВъпросВерният Служител на Народа имал Тайни от него НЕЩО ГАЧИ НЕ СЕ ВРЪЗВА
25
2
 
20
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Роско, ако реално мислиш по-добре не се захващай пак. Ти беше натресен от Бойко. Ако беше чел форумите и болшинството от мнението на хората щеше да ти светне още от сега, че вече ни бойко ни бойковица ще те подкрепят. Гледай си живота и после имота. Това е лично мое мнение. Жив и здрав да си !
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страпонски тайни! На кой ли му дреме за тоя льохман???
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SRAMAT na BG.. s takiva politici.. i rezultata se vijda... NARODA MIZERSTVA !
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
HIMKO... e edina ot mnoogoto sdelki, ulichavashti segashnata vlast v KORUPCIA !!! van na komunetata
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Колевzasega 6 dejurni trola :) kato gledam..... napravo si e cialata auditoria :)
20
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 8 години
Политиката в България се състои в борбата между клана на Пеевски /уж русофили/ и клана на Прокопиев- Цветелина Бориславова /уж русофоби/. Борбата е за това кой повече да остриже българчетата. ББорисов го играе рефер и прибира и от едните и от другите. Българчетата пък не могат да си подредят държава в която никой да не ги стриже. Могат да избират само кой да ги стриже. Не е толко трудно ама не могат.
19
3
 
5
 
! Отговори
u преди 8 години
МИНЖИТУРКИТЕ СА НЕИЗБИРАЕМИ,ДАНО БОРИСОВ НЕ ЗАЛОЖИ НА КУЦ КОН
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колев .... Бойко вече не е фактор да го слуша някой
17
3
 
24
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Плевнелиев не бил срещу Русия??? Всичко казано от него за Русия е негативно. Не ни трябва такъв президент. Трябва ни умна и балансирана политика и на изток и на запад. Този президент няма капацитеа да го осъзнае, знае единствено да използва езика на марионетка.
16
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В сравнение с останалите шимпанзета в Герб е безспорно най-добър!
15
4
 
20
 
! Отговори
да се закрие преди 8 години
За 25 години тази институция се доказа като безсмилена и като приют и хранилка за партийни калинки .
14
3
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Да не забравяме,че настоящият резидент,екс-министър отличник и бивш комсомолски секретар бе спуснат с парашут от Боко.То едва ли пак...него ще посочи шефът на ГЕРБ,но каква е гаранцията че и следващото му протеже няма да е подобен...прецедент.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За никой не е тайна. Ако Росен иска да изненада себе си ще се кандидатира за втори мандат.