Даниел Митов сезира ДАНС заради Бокова

Ядосал се на изтекла класифицирана информация
83
Даниел Митов сезира ДАНС заради Бокова
Снимка: Reuters, архив

Министърът на външните работи Даниел Митов е сезирал ДАНС за изтичане на класифицирана информация, потвърди пред bTV говорителят на министерството Бетина Жотева.

Още по темата

Грама със специален гриф от Париж с благоприятна информация за кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН е изтекла нерегламентирано в медиите.

Случаят трябва да се разследва, защото е заплаха за националната сигурност на държавата, смятат от министерството.

Вчера във вестник "24 часа" е излязъл преразказ на грамата, според която Микаел Ворбс, посланик на Германия и председател на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО е "поставил остро въпроса за избирането на нов генерален директор на ЮНЕСКО".

От публикацията в медията става ясно, че бавенето на официалната кандидатура от страна на България пречи на нормалното функциониране на ЮНЕСКО, а подкрепата за Ирина Бокова е единодушна сред страните членки на Съвета за сигурност на ООН.

Публикацията има много сходен текст с грамата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
10
 
! Отговори
Джагхар преди 8 години
Искам да знам ние като български граждани каква полза ще имаме от нея? Можеш ли да ми отговориш с факти? Проблема сега на България е моралния упадък, липсата на вяра в Бога и Христос и много ниското ниво на заплащане на труда. Кажи ми какво ще направи Бокова за тези неща ако я изберат? Подозирам, че нищо най малкото ООН е организация с неоезически вярвания. Ако обикновения българин не печели нищо, майната и на Бокова дали ще спечели или не полза или вреда никаква. Не ни занимавайте повече!
52
8
 
6
 
! Отговори
Джагхар преди 8 години
Митоооооов! Чуй ме внимателно! Каква полза има обикновения българин от избора на Бокова, Сталинка или който и да е на позицията за ООН. Да поговорим за пари. Ще може ли Бокова да отклони средства в полза на България? Ако да колко и какви? Ако не може само не ми говори за престиж. Ако ще е само да осигуряваме на дъртата комунистка добре платена работа за какво ни занимавате с тези глупости?! Какво направи Бокова за редовия български гражданин когато беше в юнеско? Каква полза сме имали от нея?
51
8
 
6
 
! Отговори
Червена преди 8 години
Комунистката с крадените пари си купи апартаменти за милиони в манхатън, от банички. Марш в съветския съюз.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Тементия! Учи български, ограмотявай се! А в случая не става дума за конкурс по красота за девойки старша възраст, а за хора, които да работят за Човечеството - зряли, умни, уравновесени, толерантни, преценяващи. Освен това да знаят езици, да имат висока култура. А, Бан Ки Мун на колко години е? Има ли ТЕМЕНТИЯ?
49
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даниел Митов е национален предател! ДАНС и Прокуратурата трябва незабавно да разгледат случая и да се вземат ескстрени мерки. Бокова - Генсек на ООН би била много по-силен гарант за националната ни сигурност от смешната ни армия, при липсата на авиация и флот. Борисов незабавно да изхвърли това недоразумение от креслото му!
48
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно защо са криели информацията от Париж: защото е била благоприятна за Бокова, а гербо-хербариите искаха да пробутат друга и да скрият информацията. Сега ТЕ могат да бъдат обвинени в саботаж и национално предателство, с документи. Поредното. Проваляме Южен поток, после гоним хъбовете на михаля и т.н.
47
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да има нещо, в което българин ( в случая българка) да е признат и подкрепен в света, и да не оплюто и зацапано от родната бъгарска зовист и простотия. С много хубаво начало от родината й ще започне председателството на Ирина Бокова, ако заради тая глупост не отпадне.
46
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новината е добра, защо я крият? Закъсняха и ДАНС трябва да разследва защо правителството саботира българската кандидатура. Страните искат Бокова за кандидат, а наште Иво Инжовци и други слабоумници обикалят като бесни телевизиите и плюят.
45
9
 
20
 
! Отговори
Е, нищо ново преди 8 години
Нищо ново, дами и господа! Дори и Бойко знае приказката за казана с катрана. Явно Митов е дежурен по казан. В крайна сметка обаче, кой го познава Митов? Утре като го махнат, съвсем ще потъне. За разлика от него обаче, Бокова е позната и уважавана навсякъде по света, с изключение на казана с катрана - БГ.
44
2
 
11
 
! Отговори
Дани ПеДала преди 8 години
Е от най-активните кадри на хамбасадата! Ей го - почва поредното активно мероприятие.
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този така наречен министър не беше ли ходил в казарма в една друга страна - не в България? И на кого се е клел тогава?
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как беше онази история - в Ада дяволите не пазели Българите - те ами се дърпали обратно в казана...Та и тази история същата. Едната - "Сталинка" - 'кристалина' полунеизвестна но харесвана от 'власта' - другата - от същото потекло но по някакви причини нехаресвана от 'власта' за съжаление много известна и тачена в това 'тъпо' ООН напук на местните велможи (в интерес на истината може би толкова безполезна колкото 'кристалика') но все пак БЪЛГАРКА!Я обратно в казана!!!
41
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Taзи баба шеф?! Не е ли вече пенсионерка? Такива имат тементия, или са в Орландовци вече! Какъв шеф може да бъде тази стара жена с обременен произход и възпитание?!
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО ЕС И САЩ ---ПРИПОЗНАЯТ БОКОВИЦА ЗА ШЕФ НА ООН-------ШЕ ГИ ЗАПЛЮЯ ПУБЛИЧНО , КАТО ПРЕДАТЕЛИ НА "демокрацията"!!!!КАТО ОНОВА КУЦО КУЧЕ -РУЗВЕЛТ------КОЙТО НИ ПРЕДАДЕ НА СТАЛИН , в ПЪЛНО..... "КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО"!!!!!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бла блаНие сме *** - не те....!
38
11
 
11
 
! Отговори
бла бла преди 8 години
На кого му пука ,дали руската креатура и член на БКП ще стане шеф на ООН. Тази е срам за България ,а те искат да я предложим за шеф на ООН.Сигурно САЩ и добрата стара Англия ще си умрат от кеф ,ако я предложим.Нима този *** Станишев го бръснат за слива,след като е шеф на европейските социалисти.За да не се ритат атовете ,сложиха най-невзрачния свиркаджия за псевдошеф.*** без един ден трудов стаж,родени със златна лъжичка в устата и постоянно глааааааадни..Тази ли е най-достойната ....
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разни партии са по-важни от държавата. Времето на националните предатели....
36
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даниел Митов?!?Ами да - това *** долно и америкаски блюдолизец, втъкнат на длъжност от американското посолство...Какво се чудите?!?Управляват ни национални предатели.Долната твар, на длъжност министър на външните работи, вместо с всички сили да се бори повече българи да са на висши постове по международните институти, се чуди как да ги прецаква.Е, това български министър ли е, или прислужник в посолството на САЩ, храненик на техните НПО, втъкнат в управлението на България, за да пречи?
35
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ирина Бокова е активен член на КГБ и сътрудник на др. Путин . Не мислете , че другите големи държави пасат трева и не знаят нищо . Бокова никога няма да стане шеф на ООН .
34
18
 
10
 
! Отговори
Глупости на куб.. преди 8 години
НИКОЙ НЕ ПОДКРЕПЯ Боковица ...освен Русия и Китай ...ха,ха,хаааааааааааааНе лъжи хората ,бе....!!!!!!!Русия е ---официалния спонсор на ЮНЕСКО.Само Путин ---е зад Бокова!!