Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!

Мафията има интерес да няма правителство, категоричен е премирът
27 яну 2016 18:00, Анисия Иванова
274
Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!
Снимка: БТА

Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще продължат да си вземат милиардите, които са свикнали да получават. Това каза  министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание.

Коментарът на премиера дойде след изнесена информация, че приходите през януари надвишават с 900 млн. лв. събраното през януари 2015 г. В тази сума не са включени 250 млн. лева възстановен на фирмите ДДС, съобщиха от пресцентъра на МС.

"Не си спомнят в Министерство на финансите кога януари месец са били на 900 милиона излишък. Не си спомнят!", емоционално възкликва премиерът според публикуваната стенограма на сайта на МС.

По думите му дори и най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, което правим. 

"Това правителство трябва с много вдигната глава да обяснява как се бори с корупцията при контрабанда, защото основното на корупцията са парите. Всъщност, няма по-видим признак – в тези сфери: контрабанда на цигари, горива, алкохол, меса, захарни изделия, измамите с ДДС – резултатът е на сайта на Министерство на финансите", горд е Борисов.

От своя страна правосъдният министър Екатерина Захариева допълва: "Наистина впечатляващи резултати, дай Боже така да продължаваме, както казахте Вие, защото това е една от основните, повтарящи се години наред констатации и препоръки към българската държава – именно борба с организираната престъпност."

Като оптимист залагах февруари важни закони да минат през НС, но явно, че няма да стане, продължава Борисов.

"Хванете се сега и ги направете, за да може да влезем, ако можем до лятната ваканция – така, както е оптимистичният вариант. Защото Законът за съдебната власт отрегулира всички неща, които в момента са интересни, антикорупционният закон. Така че по най-бързия начин да се внесе. Наказателно-процесуалният кодекс, измененията в Закона за движение по пътищата – също, измененията в Закона за МВР. Това са много важни неща, които трябва да се свършат", изрежда премиерът пред министрите си.

По думите му единственият начин да не се свършат те е да няма правителство.

"Сиреч, мафията има интерес да няма правителство, защото тогава контрабандистите и олигарсите си взимат тези милиарди, които са свикнали да си ги получават, закони няма да минават, защото няма да има парламент и вече това е една прекрасна среда за корупцията и мафията. Така че, пожелавам ви здрави нерви и всеки да си гледа работата максимално бързо и точно", завършва премиерът в края на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
3
 
! Отговори
Gradskata bania преди 8 години
Chudesna novina!:-):-):-)Da premahnem ohranata na sofiiskata centralna administracia togava!:-):-):-):-)
190
0
 
0
 
! Отговори
nemam nervi преди 8 години
Я си проверете сметките пак да не учудите само вие
189
1
 
2
 
! Отговори
Национал преди 8 години
Е, недей да плюеш колегите бе!
188
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 8 години
Бравос! Ама де да беше истина!
187
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафията не може да е мафия ако не участва в власта значи това сте вие !
186
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадеца вика дръжте крадеца !
185
1
 
24
 
! Отговори
Yosif преди 8 години
Пребори, да бе да, колкото я пребори Милен Велчев с "Краун Ейджънтс" през 2005 г. Мошеници!Просто пренасочиха парите другаде. А бе, имат ни за големи ***! Наглост!
184
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има игрален филм Лудоста на величията За съжаление това е реалност
183
1
 
26
 
! Отговори
t.e. преди 8 години
има предвид "Преборихме конкурентните контрабандисти". вече сме сами.
182
1
 
17
 
! Отговори
rob преди 8 години
а кажете 4е не е лъжец
181
0
 
10
 
! Отговори
Комсомолец II класа преди 8 години
Много удобна за правителството информация. Да, обаче, това е добре подбрана информация, а всичко останало е кръв и насилие. Защото в последно време само това се случва в нашата страна покрай бездействието по много други неща. Напълно липсва политика, която да ни обединява като нация. Напълно липсват решения, които заслужават положителна оценка. Само ни облъчват със насилие и пропаганда на ниско ниво.
180
1
 
22
 
! Отговори
df преди 8 години
Точно ти си мафията бе патологичен лъжец такъв. Дуеш се като пуяк и НИЩО, обществена тайна е кой си и имаш наглостта да говориш за МАФИЯ?!?!
179
1
 
23
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Като си преборил с контрабандата, що не отидеш на пазара. Няма значение в кой град.Едни *** "българи" те пресрещат и: Цигари-Цигари-Цигари. Заповядайте господине, не се срамувайте и не се страхувайте, че ще ви разпознаят.Народа нали ви обича?????????
178
1
 
30
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Първите думи на Борисов, когато прохождаше в ГОЛЯМАТА политика, бяха за борба с мафията, беззаконието, корупцията и т.н.И хората му повярваха. ИЗБРАХА герб.Оказа се, че Бойко Борисов е един най-елементарен измамник.Нищо, нищо от думите му не се сбъдна, а мошениците окупираха властта.
177
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баш мафиота преборил мафията.Ако не беше тъжно,щеше да е смешно.
176
1
 
26
 
! Отговори
До 233 преди 8 години
Не само лъжец, но и наглец. Тази мутра продължава да ни дразни със селските си номера. Типичен Андрешко. В същото това време е и рядко голям страхливец. Ако започнат протести, пак ще влезе в болница с "високо кръвно" и ще се наложи Дебелана Павлова да му го сваля. Само тя доказа, че го може.
175
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой прибира огромната печалба от високите цени на горивата, защото ако беше държавата щеше да е добре, ама не е . И това ако не е престъпление, а народа плаща и не му дреме. Една проста сметка показва, че около 40 стотинки на литър се крадат.
174
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости! ПРосто са се отказали от по голяма печалба!
173
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разправиха се с конкуренцията.Борисов вече има пълен контрол върху контрабандата.България е на кръстопът и от тук преминават всички контрабандни канали,но те се контролираха от няколко човека.Сега Бойко контролира всичко.
172
1
 
24
 
! Отговори
asa преди 8 години
Така е като закриха читавите психодиспансери...