Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!

Мафията има интерес да няма правителство, категоричен е премирът
27 яну 2016 18:00, Анисия Иванова
274
Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!
Снимка: БТА

Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще продължат да си вземат милиардите, които са свикнали да получават. Това каза  министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание.

Коментарът на премиера дойде след изнесена информация, че приходите през януари надвишават с 900 млн. лв. събраното през януари 2015 г. В тази сума не са включени 250 млн. лева възстановен на фирмите ДДС, съобщиха от пресцентъра на МС.

"Не си спомнят в Министерство на финансите кога януари месец са били на 900 милиона излишък. Не си спомнят!", емоционално възкликва премиерът според публикуваната стенограма на сайта на МС.

По думите му дори и най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, което правим. 

"Това правителство трябва с много вдигната глава да обяснява как се бори с корупцията при контрабанда, защото основното на корупцията са парите. Всъщност, няма по-видим признак – в тези сфери: контрабанда на цигари, горива, алкохол, меса, захарни изделия, измамите с ДДС – резултатът е на сайта на Министерство на финансите", горд е Борисов.

От своя страна правосъдният министър Екатерина Захариева допълва: "Наистина впечатляващи резултати, дай Боже така да продължаваме, както казахте Вие, защото това е една от основните, повтарящи се години наред констатации и препоръки към българската държава – именно борба с организираната престъпност."

Като оптимист залагах февруари важни закони да минат през НС, но явно, че няма да стане, продължава Борисов.

"Хванете се сега и ги направете, за да може да влезем, ако можем до лятната ваканция – така, както е оптимистичният вариант. Защото Законът за съдебната власт отрегулира всички неща, които в момента са интересни, антикорупционният закон. Така че по най-бързия начин да се внесе. Наказателно-процесуалният кодекс, измененията в Закона за движение по пътищата – също, измененията в Закона за МВР. Това са много важни неща, които трябва да се свършат", изрежда премиерът пред министрите си.

По думите му единственият начин да не се свършат те е да няма правителство.

"Сиреч, мафията има интерес да няма правителство, защото тогава контрабандистите и олигарсите си взимат тези милиарди, които са свикнали да си ги получават, закони няма да минават, защото няма да има парламент и вече това е една прекрасна среда за корупцията и мафията. Така че, пожелавам ви здрави нерви и всеки да си гледа работата максимално бързо и точно", завършва премиерът в края на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам, да се смея ли или да плача!!?? Имам чувството, че живеем в някакъв цирк, с клоунади, факири, жонгльори и звероукротители....Народа си гледа празното портмоне и след като чуе тия сладки приказки, като горепосочените, му иде направо да се запъти към Карлуково!!!!
10
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мали..и..и другарите от Позитано 20 са превъртели от глад . Каквото и да пишете все тая , просто няма за вас нищо освен уволнения и затвор . Ха така мандраджии псувайте и гладувайте .
9
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква контрабанда си преборил бе мошенико!?Страната ни е разграден двор! Всеки ден биват залавяни десетки нелегални емигранти!Всеки ден биват откраднати и безследно изчезват десетки автомобили!Като си преборил контрабандата, тогава къде са парите? - откраднал си ги!Не мислиш въобще за народа, който живее с всеки изминат ден все по-зле!
8
36
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Болен Сидеров: Добре, последователи мои! Искам сега да оплюете Борисов и герб, колкото се може повече. И някой да ми донесе хапчетата, че отново взех да психясвам!!!
7
2
 
47
 
! Отговори
бг преди 8 години
Преборил е конкуренцията.
6
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалък ***.
5
39
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарите от БКП-БСП-ДС са полудели от злоба , че техните контрабандни канали са запушени и сега глад . Крайно време беше комунистите-социалисти да спрат да ядат мек хляб и да почнат със сухи корички останали от хляба . Чао другари , качвайте се на чинията на в. Бузлуджа и заминавайте в космоса .
4
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аааааааааахахахахахахаха Няма друг такъв самодоволен наглец!*** бидон с фекалии и без грам мозък!С 1 гънка от одраскване-като аналгин му е мозъкът!
3
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко, кажи за ЛукОйл, или онова е законно
2
2
 
52
 
! Отговори
Пффффффффф преди 8 години
Трудно е да се бориш сам със себе си....
1
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премиерът за България ли говори?! Такава нагла лъжа, аз просто даже не мога да формулирам изречение