Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!

Мафията има интерес да няма правителство, категоричен е премирът
27 яну 2016 18:00, Анисия Иванова
274
Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!
Снимка: БТА

Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще продължат да си вземат милиардите, които са свикнали да получават. Това каза  министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание.

Коментарът на премиера дойде след изнесена информация, че приходите през януари надвишават с 900 млн. лв. събраното през януари 2015 г. В тази сума не са включени 250 млн. лева възстановен на фирмите ДДС, съобщиха от пресцентъра на МС.

"Не си спомнят в Министерство на финансите кога януари месец са били на 900 милиона излишък. Не си спомнят!", емоционално възкликва премиерът според публикуваната стенограма на сайта на МС.

По думите му дори и най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, което правим. 

"Това правителство трябва с много вдигната глава да обяснява как се бори с корупцията при контрабанда, защото основното на корупцията са парите. Всъщност, няма по-видим признак – в тези сфери: контрабанда на цигари, горива, алкохол, меса, захарни изделия, измамите с ДДС – резултатът е на сайта на Министерство на финансите", горд е Борисов.

От своя страна правосъдният министър Екатерина Захариева допълва: "Наистина впечатляващи резултати, дай Боже така да продължаваме, както казахте Вие, защото това е една от основните, повтарящи се години наред констатации и препоръки към българската държава – именно борба с организираната престъпност."

Като оптимист залагах февруари важни закони да минат през НС, но явно, че няма да стане, продължава Борисов.

"Хванете се сега и ги направете, за да може да влезем, ако можем до лятната ваканция – така, както е оптимистичният вариант. Защото Законът за съдебната власт отрегулира всички неща, които в момента са интересни, антикорупционният закон. Така че по най-бързия начин да се внесе. Наказателно-процесуалният кодекс, измененията в Закона за движение по пътищата – също, измененията в Закона за МВР. Това са много важни неща, които трябва да се свършат", изрежда премиерът пред министрите си.

По думите му единственият начин да не се свършат те е да няма правителство.

"Сиреч, мафията има интерес да няма правителство, защото тогава контрабандистите и олигарсите си взимат тези милиарди, които са свикнали да си ги получават, закони няма да минават, защото няма да има парламент и вече това е една прекрасна среда за корупцията и мафията. Така че, пожелавам ви здрави нерви и всеки да си гледа работата максимално бързо и точно", завършва премиерът в края на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Включително контрабандистите са учудени - въобще не са разбрали, че има борба, камо ли преборване.
170
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
hora dolnata mu ustna e visnala- tova so4i moza4ni problemi i debilnost, nai veroiatno da go e griznal moza4en rak, po podobie na sestra mu, jalko, ste go zagubim predi da bude osaden
169
1
 
27
 
! Отговори
ib преди 8 години
TIKVO PRAZNA TI V KOIA DARZHAVA ZHIVEESH?????
168
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
stom so4i s prst -zna4i e vinoven (te drugite...)stom e vinoven i prodaljava da so4i s prst zna4i e agresiven (opraskaaame gi prez poturite...)Homosexualnite 4asti na vseki velosiped ste poludeiat ot radost kogato na 2 Fevruari se rodi bebeto Pipon4o, na mamunia Kratunia sterka na dedunia Tikverasev
167
3
 
29
 
! Отговори
9689 преди 8 години
Тиква,нищо не си преборил.Сменени са само едрите риби които прибират печалбата.
166
6
 
1
 
! Отговори
ТТ преди 8 години
До Rimski pich Съгласен!
165
13
 
3
 
! Отговори
Rimski pich преди 8 години
iskame bsp i dps, boiko ne dava pari
164
2
 
28
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Сайта е изпуснал фронта защитата на Мутрата отсъства!!!!Сигурно от КОЗЯК са ги базирали на друга амбразура!!
163
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли такава наглост, та нали днес излезе доклад, че сме на първо място по корупция в ЕС..
162
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТУРКОМАН
161
1
 
38
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
Българският народ изчезва тоя глупости говори!!!Мутри бизнесмени,мизерни заплати прогониха младите българи остават гета от кафяви хора!!!
160
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!"*** преборил контрабандата, нали един заловен контрабандист на емигранти ясно го каза- на картон цигари печалбата е между 20 и 80 стотинки, а риска е голям, на курс със емигранти печалбата е от 15 до 30000 евра. Просто вече цигари и дребни стоки не са привлекателни... преборил ми той ...
159
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди да го свалите му махнете охраната.
158
1
 
22
 
! Отговори
off преди 8 години
Няма такова нещо ,Мафията има интерес да няма правителство просто една мафия се разправя с друга това е толкоз просто и логично.Лапачката трябва да е само за едните.
157
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов теб първо ще обеся на първия стълб за лъжи,кражби,корупция,следене на хора и за заблуда на общественото мнение.За мен ти си изпечен мошеник и професионален лъжец.Благодарение на тези си качества се държиш на клона,като ***.Бил сираче,ама не бил сираче а от сой,много работил ама като пожарникар ама само 5г.другите 5г.се скатавал ,после пък бодигард на държавна заплата ама после станал милионер от закуски.Все такива смехории на смешника Боко.
156
2
 
6
 
! Отговори
Хелзински комитет преди 8 години
САЩ подготвят "елитна" група от ромски произход в САЩ и Швейцария. След около 5 години ще се променят много неща в България. Те ще бъдат новите лидери на ромите и ще се действа по схемата с ДПС и АТАКА, но този път с ционистка закрила.
155
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се хвалиш,че си преборил контрабандата,когато видиш ,че в България нито един не употребява наркотици.Стига си се хвалили,че освен гейове и наркомани нищо друго не остана в страната.Забрави кога с Цеца-Секса имахте незаконна фабрика в Крайморие.Ако говорим за омраза ти и твоите приятели някога вкарахте тази контрабанда.Все още помним недалечното минало и в какви кръгове се подвизаваше.Софийските потайности на ъндърграунда са твой специалитет.
154
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преборил контрабандата ? Нали той стои в центъра на корупционерите и крадците
153
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са парите ? Неговата парламентарна банда направи борчове които и внуците няма да успеят да върнат. Кога ще видим един корупционер затворен зад решетки?
152
0
 
17
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Ще ме умори от смях тоя Борисов :"Преборихме контрабандата" !Да бе , затова по телевизията върви клипче :"Братя не купувайте контрабанда !!!, а друг се провиква "Дааа , не купувайте , продавайте контрабанда, като Борисов и Танов , там е далаверата".....И като се замислиш , прав е човека , не ги гледай какво говорят , а какво правят!