Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!

Мафията има интерес да няма правителство, категоричен е премирът
27 яну 2016 18:00, Анисия Иванова
274
Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!
Снимка: БТА

Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще продължат да си вземат милиардите, които са свикнали да получават. Това каза  министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание.

Коментарът на премиера дойде след изнесена информация, че приходите през януари надвишават с 900 млн. лв. събраното през януари 2015 г. В тази сума не са включени 250 млн. лева възстановен на фирмите ДДС, съобщиха от пресцентъра на МС.

"Не си спомнят в Министерство на финансите кога януари месец са били на 900 милиона излишък. Не си спомнят!", емоционално възкликва премиерът според публикуваната стенограма на сайта на МС.

По думите му дори и най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, което правим. 

"Това правителство трябва с много вдигната глава да обяснява как се бори с корупцията при контрабанда, защото основното на корупцията са парите. Всъщност, няма по-видим признак – в тези сфери: контрабанда на цигари, горива, алкохол, меса, захарни изделия, измамите с ДДС – резултатът е на сайта на Министерство на финансите", горд е Борисов.

От своя страна правосъдният министър Екатерина Захариева допълва: "Наистина впечатляващи резултати, дай Боже така да продължаваме, както казахте Вие, защото това е една от основните, повтарящи се години наред констатации и препоръки към българската държава – именно борба с организираната престъпност."

Като оптимист залагах февруари важни закони да минат през НС, но явно, че няма да стане, продължава Борисов.

"Хванете се сега и ги направете, за да може да влезем, ако можем до лятната ваканция – така, както е оптимистичният вариант. Защото Законът за съдебната власт отрегулира всички неща, които в момента са интересни, антикорупционният закон. Така че по най-бързия начин да се внесе. Наказателно-процесуалният кодекс, измененията в Закона за движение по пътищата – също, измененията в Закона за МВР. Това са много важни неща, които трябва да се свършат", изрежда премиерът пред министрите си.

По думите му единственият начин да не се свършат те е да няма правителство.

"Сиреч, мафията има интерес да няма правителство, защото тогава контрабандистите и олигарсите си взимат тези милиарди, които са свикнали да си ги получават, закони няма да минават, защото няма да има парламент и вече това е една прекрасна среда за корупцията и мафията. Така че, пожелавам ви здрави нерви и всеки да си гледа работата максимално бързо и точно", завършва премиерът в края на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
20
 
! Отговори
патриот преди 8 години
трият робство от учебниците било съжителство, потготвят ни ново съжителство с 500 000 хил бежанци и южно турска България това се прокарва от българомразеца БОЙКО утре БОЙКО трябва да бъде свален
130
3
 
20
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Браво, насочихте куфарчетата от Свиленград в правилната посока. Ало, Ваньо....!
129
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко какво още ти трябва за да пребориш мафията ? Имаш полиция ,армия и ДАНС ,ако трябва повикай и сини каски заедно с Европол и ФБР !!! СТИГА ПРИКАЗКИ ДЕЙСТВАЙ !!!! ДО КОГА ДА ТЕ ЧАКАМЕ !?!?
128
1
 
5
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 8 години
Извинявай како Гицке, ла*****то не било в асансьора, а в парламента. От там се носи тази зловонна миризма, а аз си мислих, че ти си виновна. Още веднъж извинявай!
127
2
 
24
 
! Отговори
Асен Генов преди 8 години
Утре ще се видим мутро!!! Почваме те...#Оставка!
126
2
 
28
 
! Отговори
VP преди 8 години
Кого заблуждава Боката с тези лакърдии. Контрабандата си е жива и здрава, но някои от едрите риби се ориентираха към по-сладки далавери с малки рискове и големи печалби. Сега усвояват европейски средства и бойковия заем от 16 милиарда.
125
3
 
31
 
! Отговори
тежък преди 8 години
самовлюбен клоун
124
2
 
24
 
! Отговори
Ноби преди 8 години
***. Няма ли най-накрая да го сгази валяк или кран поне
123
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера, ако всичко в нашата държавица е толкова "окей", защо се създават опълченски дружинки и двежения?????? Днес по БНТ го обявиха. Кво става???????????????
122
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов доволен: Преборихме контрабандата, ПЪК ПРЕСТЪПНОСТА СЕ УМНОЖИ ОТДЕЛНО ОТ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА С ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ДЖИГИТИТЕ ПО ПЪТИЩАТА ЗАПОЧНАХА И С ПОРЪЧКОВИТЕ УБИЙСТВА НА ВЛИЯТЕЛНИ И НЕ ТОЛКОВА ВЛИЯТЕЛНИ БИЗНЕСМЕНИБОЙКО БОРИСОВ ДА ПОНАМАЛИ МАКО С ТРЕВАТА ЧЕ ШЕ МУ СЕ ИЗПРАВЯТ И ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГЪНКИ С КОЙТО СЕ Е СДОБИЛ ПРИ РОЖДЕНИЕТО СИ
121
2
 
27
 
! Отговори
Мишо бирата преди 8 години
Абе как може мафиота Буда да е министър председател? То е все едно в Колумбия премиер да бъде Пабло Ескобар и да се палят от любов по него! Няма такава държава!
120
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя е мафията, Борисов?!Дай имена.Нали сте им отнели милиарди.И като ги отнехте само на Пеевски ли ги дадохте или си оставихте за закуски?
119
1
 
20
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 8 години
Лоялния гражданин Методиев победил мафията, но тя горката не знае. И поради своето невежество всеки ден убива човек и осакатява други десет. Чудеса како Гицке, чудеса, в асансьора пак ла*****о.
118
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хвалипръцко......
117
24
 
4
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Браво Бойко ! Давай все така ,народа е с теб. Нека се пукат душманите .
116
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю Борисов,стига сте повтаряли едно и също.Отдавна втръснахте на нормалните хора.Те освен уши, имат и очи.
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъвто е Народът- такива са и управляващите. Не може да има разлика, защото едното произлиза от другото: както ГЕРБ и БСП произлизат от БКП, ДСБ и СДС от реститутките, Патриотичния фронт и АТАКА от ВМРО и т.н.Философският въпрос обаче, за това кое е първичното- яйцето или кокошката, остава нерешен.Няма да стане нито по- добре, нито по- зле. Така ще си кретаме до края на дните си.
114
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиква - крадец.Тиква - лъжец.Народът - ***.
113
0
 
22
 
! Отговори
пушач преди 8 години
Откак бат Бойко пребори контрабандата голяма мъка ме налегна.Преди дилълчетата ми носиха цигарите вкъщи, а сега трябва да слизам чак до павилиона отсреща да си ги взема.
112
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБВ НЕ ОДОБРЯВА ЗДРАВНАТА РЕФОРМАПФ-ВМРО ТУРСКАТА ЗАВИСИМОСТ И ПРОМЕНИТЕ В ИСТОРИЯТАРЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК Е НА ПЪТ ДА СЕ РАЗЦЕПИАЗ ПЪК СЕ ЧУДЯ КАК ОЩЕ СА В ВЛАСТА ТЕЗИ ОТ ГЕРБ!!!!БИЛИ БОРЕЛИ БОРЯТ ДЕБЕЛИТЕ ПЪРЖОЛИ В КОПАНКИТЕ СИ