БСП внася вота на недоверие идната седмица

Сега пишем мотивите, обясниха от левицата
27 яну 2016 14:14, Анисия Иванова
2
БСП внася вота на недоверие идната седмица
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

Тази седмица се пишат мотивите за вота на недоверие към правителството, а другата той ще бъде внесен, ако има пред кого да го внесем, обяви д-р Емил Райнов от ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Стана ясно, че левицата подготвя вот на недоверие заради политиката в здравепазването.

"Един от основните проблеми е, че в сектора няма финансова обосновка и оценка на резултатите", поясни Райков.  Никой не може да даде смислено обяснение защо при два пъти повече пари и по-малко пациенти парите не достигат. През 2009 г. всички пари на болниците бяха разплатени, а сега това не се случва, каза той.

Още по темата

По думите му в министерството всичко било административно регулиране. Според политика с разделянето на здравната услуга на пакети отново "се изпълнява една фискална цел" и се прехвърля върху плещите на лекарите отговорността за евентуалното недоволство на пациента.

На въпроса "Къде е гласът на пациента", Райнов каза, че идеята да се мери рейтингът на българските болници "предизвиква скептичната усмивка на всички" въпреки че призна, че замисълът е добър.

Дали тук няма да се появи "поредната социална агенция, която ще усвои едни пари, а резултатът е ясен - има системна неудовлетвореност на пациентите и на лекарите от здравната система".

Целият разговор чуйте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
0
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
ЗАКЪСНЯХТЕ ВСП--АРИ ДРУГАТА СЕДМИЦА ЩЕ СМЕ БЕЗ ВСС---ГЕРБ Е РБ ВИ ИПРЕВАРИХА И ДОКАТО СИ НАГОДАТ СВОИТЕ ЩЕ ДОИДАТ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ СПАСЯВАИТЕ СЕ
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милионери и ***, способни само на скандали. Алчност и страх да не им вземат това, дето са го откраднали ги държи там. Корупция в грамадни размери. С помощта на ДС изпиха енергията на хората. Без пари, здраве и ОБРАЗОВАНИЕ...само дъно бездънно. СРАМ!