Част от промените в Конституцията – грешка

Радан Кънев: Докладът от Брюксел повтаря критиката на рефораморите
Обновена: 27 яну 2016 15:28 | 27 яну 2016 15:14, Камелия Цветанова
7
Част от промените в Конституцията – грешка
Снимка: Булфото

Промените в Конституцията, в които беше записано, че настоящият състав на ВСС ще изкара мандата си докрай, са тежка политическа грешка. За това се сети сега лидерът на ДСБ, опозиционното крило на РБ, Радан Кънев.

Според него тази констатация е направена и в доклада от Брюксел за напредъка ни за реформа в правосъдната система.

Още по темата

"Най-нормалното беше да се прекрати мандатът на този ВСС", коментира Кънев, който за пореден път призова от името на реформаторите кадровиците на Темида да хвърлят оставки.

Проблемът обаче е, че ВСС не може да се саморазпусне, както поиска ГЕРБ, нито колективно да подаде оставка, а единственият начин е 25-те магистрати да се разделят с мястото си доброволно, смята той.

Според Радан Кънев докладът от Брюксел повтаря критиката на рефораморите към съдебната система - споделя острата, негативна оценка към работата на мнозинството във ВСС, изключително критичен е към дейността на главния прокурор и въвежда нов механизъм, който е предложението за независим орган за оценка на прокуратурата.

"Докладите са вече 15, а до момента резултат от тях няма, но сега се прави нова стъпка, говори се за проверка на дейността на прокуратурата", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ВССРадан Кънев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом като Рада -дълбоката ръси мозък и морал държавата много го е закъсала . Това е човек , който му са отнети адвокатските права като некадърник . Освен празни приказки за нищо не става . Ако не вярвате попитайте т.н. гей 1 Ицо Петрофф .
4
8
 
7
 
! Отговори
De Georgio преди 8 години
Този всезнайко и на всяка манджа мерудия става супер досаден. Провали се отвсякъде. Повдига ми се като му видя физиономията , а това е почти ежедневно по една или друга медия. Едно и също бръщолеви и се вживява на месия. Това ДСБ е троянски кон на БСП, като основателя си Костов. Със зъби и нокти се борят да качат отново БСП на власт. Това недоносче президент иска да става. Едно е да искаш , друго е да можеш. С неговата шепа избиратели и за кмет на някоя родопска махала не става, горкия.
3
2
 
14
 
! Отговори
Китов преди 8 години
До 1Медийните бухалки на мафията пускат надупени колажи на малкото хора, осмеляващи се да разбутат смърдящото блато наречено "българска съдебна система", докато в страната ни продължава да няма нито един осъден политик по високите етажи на властта. Или може би в България не се краде? Напротив, краде се яко в цялата държава, съдът мълчи услужливо, а народът се възмущава на набързо скалъпени гей колажи. И на мен ми се повдига от тая работа, наистина.
2
6
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Брюкселските доклади за "напредъка" на България в съдебната реформа сa точно като "развалена плоча" и също толкова ефективни. За това пък вече се превърнаха в досада....
1
12
 
7
 
! Отговори
МАХАЙТЕ ГО ТОЯ преди 8 години
че от неговите НАДУПЕНИ снимки ми се повдига