ДПС пак се вдигна: Не на омразата и Луковмарш

Партията поиска Столичната община да забрани протеста
Обновена: 27 яну 2016 11:19 | 27 яну 2016 11:02,
71
ДПС пак се вдигна: Не на омразата и Луковмарш
Снимка: Архив Булфото

ДПС призова за толерантност към различията и за отричане на езика на омразата и проявите й като Луковмарш. 

Повод стана днешната годишнина от освобождаване на евреите от лагера Аушвиц. Зам.-шефът на групата на движението Тунчер Кърджалиев отбеляза датата с декларация и припомни, че освен евреите, в лагера са били измъчвани и роми и хомосексуалисти. 

"Страдаме за жертвите и осъждаме един от най-големите грехове на човечеството", каза Кърджалиев. 

Той обясни, че ДПС осъжда антисемитизма и проявата на елементарна толерантност в обществото. Депутатът припомни приноса на България към историята на човешките ценности със спасяването на хиляди евреи. 

Кърджалиев отбеляза и тревогата на ДПС към разгръщащата се истерия към различните. Той отново обясни, че унищожаването на хитлеризма не е унищожило ненавистта към различните. 

"Както всяка година осъждаме преклонението пред личности с хитлеристка идеология и прояви на неонационализъм", каза още Кърджалиев.

Той припомни, че тази година Луковмарш е плануван за 13 февруари и поиска Столична община да го забрани. 

"От гледна точка на демократичната държава апелираме към цялото българско общество за повишена чувствителност към омразата и нетолерантността", обяви още депутатът. 

Луковмарш издига за свой патрон личността на генерал Луков – един от главните защитници на немския нацизъм в нашата държава в навечерието и по време на Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: ДПСомразаЛуковмарш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
10
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Ген. Луков е виден български социалдемократ един от предшествениците на проф. Ал. Томов създал теория за ширпотребата и усвояването. Луков успешно е усвоил над 200 000 златни лева при превъоръжаването на армията както и десетки хиляди предназначени за подпомагане на сираци, военноинвалиди, вдовици на загинали и т.н.
49
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Луков е искал да изпратим войска на Източния фронт. Строил някакъв полк и ревнал: "Юнаци, който иска да отиде доброволец на Източния фронт, крачка напред! Марш!". Е, никой не направил тази крачка.Едно наше участие в бойни действия срещу Червената армия нали знаете с какво щеше да свърши?Никой нямаше да се върне жив!Щяхме да разберем, що е това окупация. От гръцките вишки граничарите им щяха да броят минувачите по пловдивскити улици.Луков е бягал като заек от убийците си, наместо да ги изпостреля
48
3
 
1
 
! Отговори
До шаши преди 8 години
Да бе, това са ти наляли в кухата лейка! Герой, в Кюстендил всички артилеристи избягали (леле, каква страхлива била българската войска!), само Луков останал при четирите оръдия и стрелял, стрелял, разни местни му носели снаряди и той продължил да стреля и сърбите избягали. Само че аз, за разлика от всички участници в Луковмарш съм блъскал две години в казармата и си представям нещата. Те, оръдията стрелят, ама трябва да има мерачи, коректировачи, пълначи. Смешно е да си представиш Луков как тича
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kolkoto i mojete tolkova marshove napravete no samo letvata chervenata liniya nedeyte mine ,zashtoto islqmistite samo tova chakat
46
3
 
6
 
! Отговори
шаши преди 8 години
Да на Луков марш. Гласувам с всички ръце. Луков е герой от войната, не забравяйте това.
45
2
 
10
 
! Отговори
И аз преди 8 години
Ами и аз пак ще се вдигна... Моят лозунг е "Не на турски, ислямистки, американски и всякакви антибългарски партии."
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен 55 преди 8 години
Думата със звездичка, която е цензурирана от бота, е острозаразна болес, която е върлувала е през Първата световна война (чу*а). не става дума за гразната, рошава жена на едикой си.Но да си допълня коментара, След масовия мор турците са останали твърде малко по българските земи и султанът е наредил да се заселят азери(азърбейджанци) и татари избягали в Турциия при настъпленията на Екатерина Велика и през Кримската война. Затова очиичките на другарите Местан и Доган са дръпнати. Не са турци те!
43
1
 
13
 
! Отговори
ВАМПИ преди 8 години
ЗА КАКВА ТОЛЕРАНТОСТ МИ ГОВОРИТЕ , ГОСПОДИНЕ. ВЧЕРА ПРОЧЕТОХ КОМЕНТАР В ИНТЕРНЕТ , КОЙТО МЕ ВТРЕЩИ- КАК СЛЕД 10 ГОДИНИ НЯМА ДА ИМА СЛЕДА ОТ БЬЛГАРИЯ , КАК СЬЗДАВАТЕ СВОЯ НОВ ВИЛАЕТ!!!КАКВА ТОЛЕРАНТНОСТ НЕ НИ ДРАЗНЕТЕ ПОВЕЧЕ С ТЕЗИ МАЗНИ ПРИКАЗКИ.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има си генетичен код, който се разчита и се вижда кой откъде е дошъл.Ние българите не сме никакви тюрки!79% сме траки - местно население, което е живяло по нашите земи от 10000 години, 20% сме славяни и 1% сме други, т.е. маджари, пръбългари и др.А българските турци не са турци. При големите епидемии от чума и холера са измрели турските завоеватели. Местните българи, като наследници на траките, са имали свещени извори, около които се е събирала цялата родат Така са се опазили от заразата.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък казвам - НЕ на ДПС - тази чисто етническа партия, работеща срещу интересите на България.
40
2
 
16
 
! Отговори
+ преди 8 години
Не на турските агенти в управлението на държавата и в образованието.
39
3
 
17
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Харесва ми тази дума - неонационализъм звучи като ново начало като разпукването на пъпка цвят оставала дълго време затворена, звучи ми като ... възраждане. Нека има Луков Марш, това е демокрация не може да се забранява на хората да имат различни възгледи особено ако са прави.
38
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нищо не можеш да забраняваш това не е туркистан
37
20
 
5
 
! Отговори
Васил Вълов преди 8 години
Аз, като кмет на село Карлуково, предлагам Луков марш да се състои при нас.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След тези две войни България е най-ограбената досега от всичките участници в тях от разните им там блокове и съглашения за примамка макар и късно да е била включвана във военните игри на алчните страни,като че ли гитарама се съгласувала и минала през блока на къра бостана кат бежанци с банкови картони от вси страни дето минали все им издавали,а тук някаква задруга прославени службари ще речува за немския нацизъм и съветския болшивизъм-комунизъм и още доограбвана поголовно по линии за прикритие.
35
1
 
13
 
! Отговори
BG преди 8 години
ДПС били срещу Луков Марш - ами нали според тях, "прабългарите" били от турски произход, и знака на рода дуло IYI бил още знак на племето Кайя дето било родоначалник на Османската Империя ?! Че тогава къде им е проблема ?!?! По тази логика би трябвало .... да подкрепят Луков Марш, а не да са против него !!!
34
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевФашистът Путин има нужда от тях, за да командва "задунайская губерния".
33
1
 
28
 
! Отговори
сс преди 8 години
малко си противоречите от дпс нали сте за свободи и права , искате да се забрани луков марш тоест искате да ограничите правата на определени хора е това ако не е ксенофобия и дискриминация какво е????? Нали в демокрацията всеки има право на мнение или греша???? Защо вие трябва да решавате кое е правилно и кое не???? Кое ви дава това право вие да го решавате????
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мили чеда на Атила не се *** с собсвения си Народ
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой драска глупости бе Българеещо се ромче на конче , време е да разбереш кой си и от къде си дошъл по нашите Земи през Визанкия , като сегашните Бежанци през Гърция за Германия