Казак: Оставките във ВСС са противоконституционни!

Според него съдебната система се нуждае от стабилност
12
Казак: Оставките във ВСС са противоконституционни!
Снимка: Булфото, ахрив

В Конституцията е записано, че този състав на ВСС ще изкара пълния си мандат и всякакви призиви за оставки или за саморазпускането му противоречат на основния закон, смята съпредседателят на ДПС Четин Казак.

Той припомни, че текстът, който се отнася до настоящия състав беше приет с мнозинство от ¾ при последните поправки в Конституцията.

Още по темата

"И заради това сега съм учуден, че се иска от мнозинството нарушаване на този текст", призна Казак и припомни поговорката, че който сее вятър, жъне буря.

Според него сега съдебната система повече от всякога се нуждае от стабилност и търсене на съгласие за продължаване на съдебната система,защото последните изменения на Конституцията трябва да бъдат закрепени от законодателен пакет.

Той призна, че е изненадан от декларацията на ГЕРБ, с която депутатите призоваха ВСС да се саморазпусне.

Според него "здравите сили в управляващото мнозинство допускат да бъдат манипулирани от нездравите", без да назове кои са нездравите.

"Надявам се тези, които имат по-голям опит, по -трезва преценка за съхраняване на държавност, да не допуснат да бъдат подвеждани от крайни и радикални", коментира Четин Казак.

Той отказа да коментира доклада от Брюксел за реформата в правосъдната система с мотива, че още не се е запознал с него, но все пак посочи, че тези доклади са стимул да се довършат реформите.

"Явно тези проблеми са доста сериозни и заради това имаме нужда от подобна конструктивна подкрепа от страна на нашите европейски партньори", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
dps преди 8 години
НОРМАЛНО Е ТЕЗИ ОТ ДПС ДА ПЛАЧАТ ЗА ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН ВСС.ИНАЧЕ ВСИЧКИ УБИЙЦИ ОТ САРАЯ ДА СА В ЗАТВОРА.ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ТЕ ПАК ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО.ГОСПОД САМО ЗАБАВЯ.И КОЛКОТО ПО КЪСНО ТОЛКОВА ПО МРАСНО.ДА ЖИВЕ ДпС.😍
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и ДПС е противоконституционно движение,но се натрапвате и нахалствате.Всички сте се оплели като свински черва.Меч трябва тук.
7
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
ганьоооо-оофци,добре го има дпс,иначе ще се избиете помежду си,няма да има кого да плюете.
6
1
 
1
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 8 години
Четка ли е Казак ли е доносник ли е :))))))))))))))))) .Но е прав ако си подадат оставка и новите ги погнат колко ли ще са в затвора:))))))))))))))).Страх голям страх
5
1
 
4
 
! Отговори
Нулев преди 8 години
Каква пък работа върши ВСС ? Прикрива властващите. Само чиновничество. На България трябва трибунал. Ама де е България, де е Караджата. Не е нярад, а м..
4
1
 
6
 
! Отговори
Колев преди 8 години
Тихо е, турчин.
3
0
 
7
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Ако сме стабилни се краде по-лесно един вид...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ще бъде представлението
1
0
 
0
 
! Отговори
\stai преди 8 години
Pins Stit Smai Stat