Обвинението на БСП: Властта се меси грубо на съда!

Миков: Управляващите търсят изкупителна жертва за доклада на ЕК
27 яну 2016 11:17,
11
Обвинението на БСП: Властта се меси грубо на съда!
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков обвини управляващите в груба намеса в независимата съдебна власт.

Вчера партиите във властта призоваха ВСС да се саморазпусне, за да се избере нов. 

Още по темата

Според Миков в момента има институционална криза между политическата власт и ВСС.

" Ще видим доколко съдебната власт може да отстоява независимостта си", допълни лидерът на БСП. 

Според него искането на управляващите е опит за адресиране на отговорността само към ВСС и търсене на изкупителна жертва за доклада на ЕК. 

Миков изрази учудване, че никой досега не е поставил въпроса защо не е бил внесен докладът на ВСС за 2014 г., крайният срок за което е бил 30 ноември 2015 г. "А истината е, че тук трябваше да се обсъжда, тук трябва да се казват нещата", каза още лидерът на БСП. 

Той обясни, че зад скандалите около ВСС стои опит за прехвърляне на отговорност и за изместване на проблемите в съдебната система. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До П.ПетровИ Цв.Цв. също, и в централният софийски щеше да има ремонт за разширяване на килия за И.Ф.Така, че господин Петров, не са само те.
7
2
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Гнусни, нагли демагози са БСП !Да ви бибипкам в *** червени кратуни, като се гласуваше конституционната промяна за намаляване на политическата квота във ВСС защо не я подкрепихте !?Защото сте *** крадлива *** ! Затова ! Защото един политически независим съд ще преследва и вашата престъпна пасмина, а крадливата Масларова щеше отдавна да е в затвора !
6
0
 
3
 
! Отговори
www преди 8 години
ВСИЧКИ СТЕ ЗА РАЗСТРЕЛ......240 БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.
5
4
 
4
 
! Отговори
Нямаш морално право преди 8 години
Миков, не няколко политика,а огромно мнозинство обикновени хора призовахаформированието БКП и неговите метастази от по-ново време да бъдат поставениизвън закона и да бъде потърсена съдебна отговорност за всичките им зулумипо време на преврата от 44 г., терора с/у инакомислещите до 89 г.,крими преходаи ограбването на страната и народа,назначаването за милионери и създаванетоолигарси от верни хора,кримиприватизацията отII ешелон на БКП-костовистите...Може да се пише още и какво от това?
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка на правителството.Те са виновни за цялата мръсотия в Държавата.Двете институции.Гн Цацаров и гн Борисов.Ставай народе няма оправия със тази *** обградиласе като за векове мафия.И двамата не работят за България.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата си идват на мястото - ето кой защитава съдебната система в сегашният и вид!
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герб, БСП, Атака-ПФ всички са от котилото на ДС и БКП!Съд, прокуратура, правителство-едни и същи корумпирани червени шушляци!А този Миков, ако бях с неговият интелект щях да се удавя!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ви *** и властта, и съда!