Плевнелиев: Моделът на толерантност у нас е за пример!

България е двигател на евроинтеграцията и стабилността в Югоизточна Европа
Обновена: 27 яну 2016 11:46 | 27 яну 2016 11:44, Елка Василева
192
Плевнелиев: Моделът на толерантност у нас е за пример!
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Поемаме отговорността за единството на Европа в много специален момент от историята за всички нас. България е двигател на европейската интеграция и на стабилността в Югоизточна Европа. Не просто имаме амбициозна програма, но искаме да покажем, че сме посветени на най-важните проблеми на континента.

Това коментира президентът Росен Плевнелиев в интервю за онлайн медията на Съвета на Европа по повод началото на българското председателство на Комитета на министрите на СЕ, съобщи прессекретариата на държавния глава.

"Ние, българите, сме втората най-проевропейска нация в Европа. Научихме уроците си от над 1300 години история. Знаем, че сме били най-слаби, когато сме били сами и изолирани и сме били силни, когато сме били част от голямото семейство на европейските ценности. С уроците си от миналото България иска да допринесе за обединена Европа", казва президентът.

По повод предизвикателството на международния тероризъм държавният глава припомня, че през юли 2012 г. страната ни стана обект на терористична атака.

"Тероризмът е глобална заплаха, която може и трябва да бъде преборена с усилията на глобалната общност", категоричен е президентът Плевнелиев.

"Да се бориш с международния тероризъм, не означава само да си част от коалицията срещу ИД. Не можем да победим идеологията на тероризма само с оръжие. Можем да я победим чрез образование, чрез толерантни общества и тук България играе много важна роля", заявява президентът, като припомня, че в България мюсюлманската общност е много добре интегрирана.

"България е дом на много различни религии, които живеят в мир и в хармония. До ден днешен няма данни за нито един чуждестранен терорист с български произход. Вярвам, че това е заради нашата толерантност, която в България работи. И с това можем да дадем пример на цяла Европа", казва още Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато стандартът на живот е намалява, ние трябва да разказват приказки за толерантност.
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои му дава думата на това жалко недоразумение
85
0
 
12
 
! Отговори
Мечти преди 8 години
По-добре би било един пример на стандарта на живот, икономиката, висока пенсия и др.
84
0
 
14
 
! Отговори
ЧИЧО ОТ СЕЛО преди 8 години
ТОЗИ СЪНУВА РОЗОВИ СЛОНОВЕ!
83
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И другия път да прати жена си на гарата в Кьолн по НГ, па да видим дали ще ги плещи същите.
82
0
 
15
 
! Отговори
празнота преди 8 години
БЛА,БЛА,БЛА,БЛА и нишо....................................
81
0
 
27
 
! Отговори
овеч преди 8 години
Вече нямам думи да го коментирам тоя,нямам!
80
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТКАК СЕ РАЗБРА,ЧЕ НЕНОРМАЛНИКА С МЕКИТЕ КИТКИ ДЕТО СЕ МИСЛИ ЗА ПРТЕРОДЕНА ИРЛАНДСКА ПАСТИРКА Е ИЗБРАН ОТ ПОСОЛСТВОТО НА КОЗЯК И АМЕРИКА(ЗА) БЪЛГАРИЯ ЗА НОВ ПРЕЗИДЕНТСКИ МАНДАТ И ВЕДНАГА В ТОЯ ЖАЛЪК САЙТ И В ЕВРЕЙСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯбТВ ЗАПОЧНАХА ВСЕКИДНЕВНО ЯКО ДА НИ ГО ПРОБУТВАТ И ПРЕЗЕНТИРАТ,НО КАТО СЕ ЗНАЕ МНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ЗА ТОЗИ ,ТО ЗНАЧИ АКО ГО ПОСОЧАТ ЗА ПОБЕДИТЕЛ НА ИЗБОРИТЕ,ТО ТОВА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ (ИЗБОРИТЕ) СА ТОТАЛНО МАНИПУЛИРАНИ
79
0
 
16
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Е, на това му се вика *-й-о!
78
0
 
30
 
! Отговори
118, преди 8 години
Тоз е по- зле и от Меркел и от цялата остатъчна еврогейска ***. Понеже няма собствено мнение и собствени думи дори. Всучко му се пише и той само го наизустява, за да го изрече някъде и да накара хората да се посмеят на поредните му глупости.
77
0
 
29
 
! Отговори
какъв досадник! преди 8 години
И тоз като Меркел живее в някаква далечна паралелна реалност! Ще съм много благодарен на г-н Борисов, ако не кандидатира магарeто за втори мандат, защото знам, че ще спечели по "мистериозен" начин! Нека поне следващия кандидат да има някакъв интелигентен вид.
76
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как може човек разделящ нацията да говори за толерантност
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До играчТи ми подаде идея, благодаря! Но аз ще си напечатам мишени, стига от тира да не ми направят обструкции. Няма да си давам парите нахалос, зер!
74
0
 
18
 
! Отговори
играч преди 8 години
От дълго време искам да си направя свой собствен дартс, но с нечии портрет на основата. Имам доста кандидати и все не мога да се реша. Е, прецедента спечели надпреварването убедително и вече ще има кого да целя със стрелички! :-)))
73
1
 
30
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Навремето дедо ми казваше, че в куха кратуна само ехо дето има...Та и с тоя така...За сведение, скъпи български предателю - България по времето на Симеон Велики, Иван Асен II и други непознати за тебе Български владетели е била все сама. Силният няма нужда от коалиции, сбирки и прочие...От съюзи имат нужда слабите !
72
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя има изключително некадърни писачи на речи, просто нямам думи каква лоша услуга му вършат, но явно този *** няма властта дори да си смени съветниците. Те неговите кукловоди му ги назначават. Да не мислите, че е друго яче. Втори мандат - нанайси.
71
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, че ние трябва да сме за пример! Как може най-бързо измиращия народ да не бъде за пример - ЛОШ пример.
70
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баа, тоя не смени плочата! Плевел, сменяй тия т*пи съветници, още не разбраха, че думата толерантност вече е демоде, даже леко мр*сна май стана?
69
0
 
6
 
! Отговори
броукбек плювню преди 8 години
аз такова искам да работя на паркинза пред хомообщежитииту в германистан, да уча бижанците на толерастия и ценности. и да ги проверявам дали са честни и дали са манчофци или гьотчовци. да ги хинтегрирам така да се каже да може да се задомят, да заработят и да си имат малки омодечица като мен и бацйе.
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато ни мажете очите с президентката, урките пак са са се наканили да взривят затишието - що не пишете по тази тема в категорията "Свят" а?