Плевнелиев: Моделът на толерантност у нас е за пример!

България е двигател на евроинтеграцията и стабилността в Югоизточна Европа
Обновена: 27 яну 2016 11:46 | 27 яну 2016 11:44, Елка Василева
192
Плевнелиев: Моделът на толерантност у нас е за пример!
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Поемаме отговорността за единството на Европа в много специален момент от историята за всички нас. България е двигател на европейската интеграция и на стабилността в Югоизточна Европа. Не просто имаме амбициозна програма, но искаме да покажем, че сме посветени на най-важните проблеми на континента.

Това коментира президентът Росен Плевнелиев в интервю за онлайн медията на Съвета на Европа по повод началото на българското председателство на Комитета на министрите на СЕ, съобщи прессекретариата на държавния глава.

"Ние, българите, сме втората най-проевропейска нация в Европа. Научихме уроците си от над 1300 години история. Знаем, че сме били най-слаби, когато сме били сами и изолирани и сме били силни, когато сме били част от голямото семейство на европейските ценности. С уроците си от миналото България иска да допринесе за обединена Европа", казва президентът.

По повод предизвикателството на международния тероризъм държавният глава припомня, че през юли 2012 г. страната ни стана обект на терористична атака.

"Тероризмът е глобална заплаха, която може и трябва да бъде преборена с усилията на глобалната общност", категоричен е президентът Плевнелиев.

"Да се бориш с международния тероризъм, не означава само да си част от коалицията срещу ИД. Не можем да победим идеологията на тероризма само с оръжие. Можем да я победим чрез образование, чрез толерантни общества и тук България играе много важна роля", заявява президентът, като припомня, че в България мюсюлманската общност е много добре интегрирана.

"България е дом на много различни религии, които живеят в мир и в хармония. До ден днешен няма данни за нито един чуждестранен терорист с български произход. Вярвам, че това е заради нашата толерантност, която в България работи. И с това можем да дадем пример на цяла Европа", казва още Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
15
 
! Отговори
vanzan преди 8 години
Ей много е елементарен тоя наш ***.............пребиват и очистват хора по улиците,а той ни говори за толерантност. Кръгъл *** и т.н.
66
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам и позор за България.
65
0
 
20
 
! Отговори
nki преди 8 години
Скрий се БЕ Мистър Бийн
64
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм кукла на конци. Най големия BG клоун.
63
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако искате да чуете поредната мъдра реч на Росен, пуснете си някоя негова реч отпреди 3-4 години. Разлика никаква. Едни и същи глупости се повтарят до безкрайност.
62
0
 
24
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Най-слабия президент. Искам да се кандидатира и да се види.
61
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Научихме уроците си от над 1300 години история. Знаем, че сме били най-слаби, когато сме били сами и изолирани и сме били силни, когато сме били част от голямото семейство на европейските ценности."Този *** чел ли е историята? Прабългарите са мачкали наред, без значение в изолация или не.Въобще к'ва изолация, след като императорите от Константинопол постоянно са разчитали на нашата помощ за битките срещу арабите.
60
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Текстописците на речите на "държавните мъже" първо да четат бг форумите за да имат реална представа за живота у нас.Защото политиканската клика у нас живее в охолен пашкул от който се въдят не пеперуди а Дзверове.Останалото е словоблудие.
59
0
 
17
 
! Отговори
статистик преди 8 години
От 148 коментара - налични 93. Изтрити 55 ! Аферим бе Днес !
58
0
 
20
 
! Отговори
народна мъдрост преди 8 години
Ако искаш да познаеш човека, дай му власт.
57
1
 
30
 
! Отговори
Ели преди 8 години
Това не е толерантност, това е предателство. Предателство спрямо историята ни, спрямо децата ни и паметта на всички светини в българската история. Съсипват бъдещето, настоящето, а сега посегнаха и на историята (миналото) ни.
56
0
 
28
 
! Отговори
кокала преди 8 години
майко мила кой пише тези речи бе. потресен съм. звучат ми като текстовете от песните на чалга певици - бъкащи с простотия
55
33
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Смел, безкомпромисен, защитаващ националния интерес... - или с една дума ДЪРЖАВНИК...
54
0
 
33
 
! Отговори
не съм толерантна преди 8 години
Глупости не ми се четат.Достатъчно ми беше заглавието.
53
0
 
6
 
! Отговори
Адмиралъ преди 8 години
До АнонименЯ вполне согласен с тобой братан!!! Я даже думаю приехать жить в Россий
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати "двигателят"... те затова всички други от региона ни изпреварват и/или са ни изпреварили във всяко отношение!
51
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моделът на толерастност у нас е за пример, достоен за плановете на Рогатия.
50
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно е, щом тоя не само още е жив, на свобода, че и си държи поста.
49
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, празнодърдоркото на комсомолски клишета пак се появи. Защо пък за цял мандат тоя човек, поне веднъж не беше искрен и не каза нещо нормално.
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евродепутатът Бареков в изявление от днес предупреждава, че подготвят България за буферна зона. В Блиц има целият текст на изявлението.