Плевнелиев: Моделът на толерантност у нас е за пример!

България е двигател на евроинтеграцията и стабилността в Югоизточна Европа
Обновена: 27 яну 2016 11:46 | 27 яну 2016 11:44, Елка Василева
192
Плевнелиев: Моделът на толерантност у нас е за пример!
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Поемаме отговорността за единството на Европа в много специален момент от историята за всички нас. България е двигател на европейската интеграция и на стабилността в Югоизточна Европа. Не просто имаме амбициозна програма, но искаме да покажем, че сме посветени на най-важните проблеми на континента.

Това коментира президентът Росен Плевнелиев в интервю за онлайн медията на Съвета на Европа по повод началото на българското председателство на Комитета на министрите на СЕ, съобщи прессекретариата на държавния глава.

"Ние, българите, сме втората най-проевропейска нация в Европа. Научихме уроците си от над 1300 години история. Знаем, че сме били най-слаби, когато сме били сами и изолирани и сме били силни, когато сме били част от голямото семейство на европейските ценности. С уроците си от миналото България иска да допринесе за обединена Европа", казва президентът.

По повод предизвикателството на международния тероризъм държавният глава припомня, че през юли 2012 г. страната ни стана обект на терористична атака.

"Тероризмът е глобална заплаха, която може и трябва да бъде преборена с усилията на глобалната общност", категоричен е президентът Плевнелиев.

"Да се бориш с международния тероризъм, не означава само да си част от коалицията срещу ИД. Не можем да победим идеологията на тероризма само с оръжие. Можем да я победим чрез образование, чрез толерантни общества и тук България играе много важна роля", заявява президентът, като припомня, че в България мюсюлманската общност е много добре интегрирана.

"България е дом на много различни религии, които живеят в мир и в хармония. До ден днешен няма данни за нито един чуждестранен терорист с български произход. Вярвам, че това е заради нашата толерантност, която в България работи. И с това можем да дадем пример на цяла Европа", казва още Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
21
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
"Не просто имаме амбициозна програма, но искаме да покажем, че сме посветени на най-важните проблеми на континента." А проблемите на българския народ, изнемогващ с европейските "ценности"? И защо не се гръмне с тези "ценности". Леля Пена и дядо Пенчо от Долно нанагорнище не искат каквито и да е ценности. Искат достоен живот, да не ги пребиват, ограбват, да заспиват спокойно. Този човек наистина не живее на Земята. За каква силна държава ми говори?
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, докога ще чакаме да връчиш орден Стара планина на Кончита Вурст!
45
32
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Най-великият президент! Народът отново ще го избере!
44
1
 
23
 
! Отговори
Росен Плюнколиев преди 8 години
Ами аз съм обратен и затова говоря безсмислици.:-)
43
0
 
2
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Taka e i v rusia ima i v kazakstan ima zaradi komunizma.mnogo boi sa iali narodite za da poviarvat v ravenstvoto..
42
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откога на нагъзвaнeto във всички посоки му казват толерантност?
41
0
 
22
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Единственото хубаво в цялата работа е, че наближават президентските избори. Този ми идва доста в повече. Не се спря да въси глупости. Някой трябва да е *** за да го избере отново.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама разбира се е за пример, тук ако не си Българин, всичко ти е безплатно, с предимство и ненаказаност! Примери колкото щеш, от возенето в градския транспорт, малолетните майки, та до катуните с палатите!
39
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 100 коментара половината са изтрити! Сами си правете изводите! Тоя е срам и позор за България!
38
0
 
27
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Плевнелиев: "Моделът за толерантност у нас е за пример"Народът: "Не ни интересува какво е у вас. Виж какво става в България!"
37
0
 
13
 
! Отговори
. преди 8 години
До Рицар:Те и моя коментар изтриха, въпреки че и аз не съм нарушил правилата. Или пишеш с любов за президента или те трият. Демокрация.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога сме били силни, прегърнали европейските ценности?! WTF?!
35
0
 
12
 
! Отговори
ОБАМА дай пари преди 8 години
на ВАСИЛЕВ и да се кротне. Добра работа върши момчето. Пък ти и виза не му даваш
34
1
 
19
 
! Отговори
ТОЯ Е ЛУД КОМСОМОЛЕЦ преди 8 години
и както се оказа такива НАДУПЕНИ и *** КОМСОМОЛЦИ провалиха НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА. Успокоява ме само това, че ще провалят и ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ
33
1
 
24
 
! Отговори
КЦ преди 8 години
Националното предателство не е пример за подражание! И това национално предателство го кръстихте"Модел на толерантност"! Позор!
32
0
 
21
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Пример сме за толерастия ....
31
0
 
2
 
! Отговори
Erase преди 8 години
...
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
блаблабла единство блаблабла толерантност блаблабла ценности блаблабла интеграция, стабилност и солидарност с европейската идея блаблабла ===АМАН ОТ ВАС
29
0
 
35
 
! Отговори
11 преди 8 години
НЯМА ТАКАВА КАРИКАТУРА
28
29
 
1
 
! Отговори
за пример преди 8 години
.... този човек трябва бъде пример за всички ни..Росен е умен и адекватен!Бъди като Росен! :D