ВСС не може да се разпусне, да си дадат оставките!

Няма такава процедура, заяви Радан Кънев
27 яну 2016 13:52,
7
ВСС не може да се разпусне, да си дадат оставките!
Снимка: БТА

ВСС не може да се саморазпусне, но членовете му могат да си подадат оставките, обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев и обвини управляващите в неграмотност.

Още по темата

Вчера коалицията на ГЕРБ и РБ отправи призив към ВСС да се саморазпусне. "Няма такава процедура. Да си подадат оставките - да", беше категоричен Кънев. 

Той обясни, че РБ първи са поискали оставката на съвета още в края на 2014 година, а след това отново и през пролетта на 2015 г. При гласуването на преходните и заключителните разпоредби от промените в Конституцията обаче се появили анонимни текстове, които били подкрепени от 200 депутати. 

"Всички те от ГЕРБ, БСП, ДПС носят своята отговорност за всяка свинщина на ВСС оттук нататък. Ние оставката винаги сме я искали и си я искаме, само че да не се опитват да си бършат ръцете с нас и с Христо Иванов, защото те си ги изцапаха сами при сговора да провалят конституционната реформа. И цялата отговорност е на хората, които направиха този сговор, на основния му архитект Цветан Цветанов", обясни Кънев. 

Той обяви и че се забавлява с това, че народни представители се държат като гражданска група за натиск.

"Ние носим друга отговорност и тя е да се промени законодателно съдебната система", каза още Радан Кънев. Той обясни, че те не са незаконни, но от тях не могат да се очакват никакви правни последствия. 

Кънев обяви и че ако ще се подават оставки във ВСС, първи трябва да са Георги Колев и Сотир Цацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ВССРадан КъневРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Лицемери преди 8 години
След като вие, депутатите, под диктовка на Гоце и Доган приехте в Конституционните ви промени, че този ВСС се оставя да завърши след 2 години своя мандат, сега какво се правите на ощипани ? Вие народа и ЕК за *** ли ни вземате ? Явно трябва всички вие да се саморазпуснете и да ходим отново на избори ! Лицемерни *** !
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тия логото им прилича на трибуквие хванато с ръка в момент на кулминация.