Танев за поисканата му оставка: Тръгвам си, щом Борисов иска

Времената са турболентни, отчете с тъга професорът
Обновена: 28 яну 2016 19:50 | 28 яну 2016 17:52, Красимир Ангелов
99
Танев за поисканата му оставка: Тръгвам си, щом Борисов иска
Тодор Танев е готов да си тръгне. Снимка: БТА

Щом Борисов е поискал оставката ми, ще си я подам, нямам проблем с това. Това обяви министърът на образованието проф. Тодор Танев пред Канал 3.

Той определи времената в момента като "турболентни", визирайки разногласията в управляващата коалиция.

Още по темата
"Аз не мисля, че досега сме направили нещо по-малко от очакванията", обяви Танев и отчете, че екипът му си е свършил работата.

Според просветния министър обаче, МОН отдавна е в стремежите на някои от партиите в РБ, а неговото становище още от началото е било, че не трябва да се вкарва партийност.

Проф. Танев не изключи съвсем вероятността в искането на оставката му да има намеса от някоя от партиите в РБ. Трябва първа да се запозная с текста, каза още той и уточни, че е в работна среща и е разбрал от PR-а си за поисканата му оставка.

На прощаване Танев изреди заслугите на екипа си - спечелване на Оперативна програма за 1,3 милиарда и пет закона в сферата на образованието, по прилагането на два от които вече се работело.

По-късно пред БТА той посочи, че "не се е срещал с министър-председателя нито сега, нито в предния месец, освен на дежурните срещи на МС всяка сряда".

"За поисканата ми оставка от премиера Бойко Борисов научих на път за София от среща в провинцията с регионалните инспекторати по образованието и бях информиран, че има такова писмо от пресслужбата на Министерския съвет, заяви министърът на образованието и науката.

"Би следвало искането за тази оставка да се направи не през пресслужбата на МС, а по някакъв друг начин. Предполагам, че среща лично с премиера няма да имам, но вярвам, че ние си симпатизираме взаимно с него, но би трябвало по някакъв по-традиционен, канален, служебен ред да получа такова подобно становище", заяви Тодор Танев.

Тодор Танев каза още, че "ако трябва ще си отиде и ще даде на своя наследник всичките ключове, не само от касите, но и за проектите и програмите, които са били считани за добри, но в последната седмица обаче имало някакъв проблем".

Както Dnes.bg съобщи, по-рано през деня премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието и науката Тодор Танев и неговия екип. Това е станало след разговор с ръководството на Реформаторския блок, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата. За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане", заявява премиерът.

Борисов все пак благодари на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа.

Това е трета рокада в кабинета "Борисов 2", но за първи път това става по искане на министър-председателя. Досега оставки хвърлиха сами Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и Христо Иванов като правосъден министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Манафоф преди 8 години
До ShoppМного се извинявам шопчо, да не сте обратен?.
56
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Освен Танев,и Кастрева трябва да отиде в пета глуха.кастрева вилнее в софия от десетилетия и трябва да бъде наказана.танев е *** ,но добре изпълняващ закопаването на децата ни .всички предложили робство да бъде заменено със съжителство вън от министерството.тези позволили това нещо също.най-добре чистка на всички унищожители на българското образование
55
2
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
БУШОН,ПРОСТО Е ИЗПЪЛНЯВАЛ СТРИКТНО ЗАПОВЕДИТЕ НА БОЙКО И ПЕЕВСКИ И СЕГА СИ ИЗМИВАТ РЪЦЕТЕ С НЕГО.ТАКА Е В БГ
54
0
 
13
 
! Отговори
Х преди 8 години
Не трябва да го сравняват с Вучков и Иванов, те сами си подадоха оставките,този го опраскаха.
53
11
 
11
 
! Отговори
PACATE преди 8 години
Всички патриоти си отдъхнахме! Няма го вече Танев - виновникът за нашата бедност, за корупцията, за контрабандата, за кражбите, за 15 млрд. заем, за разсипването на държавата, за Яневагейт, за вилата в Барселона.... И най-важното - Турското робство остава в учебниците! Хляб може и да няма, но турско робство трябва да има. Довечера ще спя спокойно.
52
2
 
14
 
! Отговори
борда преди 8 години
Почне ли корабът да потъва се изхвърля баласта.С капитана как ще бъде.
51
3
 
2
 
! Отговори
Mina reto преди 8 години
Zakrivai sichkutu minsterstvu...Koran im stiga...
50
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ТАНЕВ ЗАБЕРИ И БОЙКО ЛИЛЕТО МОСКОВ НЕНЧЕВ АМА ЦЯЛОТО СЕГАШНО ПРАВИТЕЛСТВО И ПРИ ВАШИТЕ ГОСПОДАРИ ОТ АНКАРА СПАСЯВАЙТЕ СЕ ДОКАТО ИМАТЕ ОЩЕ МАЛКО ВРЕМЕ БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ НАБЛИЖАВА
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Кастрева КОГА ще си ходи?
48
1
 
16
 
! Отговори
veskatodorova52 преди 8 години
До Анонимен 63ТОВА,ЧЕ ТАНЕВ Е БИЛ НАЙ-ДОБРИЯ ВИ ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО ПОЛИТОЛОГИЯ ,НЕ ЗНАЧИ ЧЕ СТАВА ЗА МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО...
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Таман ми стана симпатичен заради робството и взеха та го изриаха
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имало е робство а ?
45
2
 
9
 
! Отговори
Доцент Иванов преди 8 години
До АнонименКакво значи "той дори публично отрече да имат нещо общо с неговото мнение"?Танев беше министър на образованието и като такъв носи основна отговорност за промените в сектора.Не може да се предлагат очевидно иди0тски промени като Робинзон Крузо и мирно съжителство, да се обезличава историята на нацията и министъра да казва, че нямал нищо общоАко нямаше нищо общо, трябваше той да уволни пръв пишман-експертите, предлагащи тези безумия, а не да чака народа да се вдигне
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След проф. Танев задължително трябва да си тръгне и умстевно окастрената Кастрева.
43
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръгвай си Танев, тръгвай си ! Не защото премиера ти иска оставката, а защото няма няма нормален българин , който да застане зад поне една от безбройните глупости които сътвори откакто зае поста на министър на образованието. ( Нарочно не казвам че е станал министър, а само е заемал поста, защото няма нито едно свястно решение ни този клоун)
42
13
 
7
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 8 години
Отричането на османското робство да се обяви за престъплениеАми, моите прадеди по време на Османската империя са били доста заможни. След това идва Освобождението и пак са заможни. След това идва Червената армия и комунистите им взимат всичко и ги обявяват за народни врагове. Робът няма собственост. Той е вещ. Аз не смятам, че човек, който има ниви с декари и глави *** със стотици, е вещ. Аз не се смятам за наследник на вещ.Явно това ме прави престъпник.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писнало ми е да чета и слушам неграмотни изказвания!От пишещи тук и от политици!Какъв комунизъм ви тресе?Никога не е имало !Беше социализъм, неграмотници!нито комунизъм достигнахме, нито сега е демокрация.нищо Не става от нас, видно е.Щом траем магнолиево-тиквеното недоразумение да ни унижава...Иначе на героични писания тук го докарваме.Но нямаме топки да напукаме кратуните на управниците от последните 26 г.
40
1
 
9
 
! Отговори
Севаст преди 8 години
Даниел Вълчев веднъж потъна в лаааана, сега ще се удави в тях.Мафията нещо страда от липса на интелектуален поток. Няма хора... То значи. Краят й е близо.
39
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проф. Танев беше сред най-добрите преподаватели по политология, които съм имала в Софийския университет. Това, че последните дни се слагаха толкова думи в устата му, който той дори публично отрече да имат нещо общо с неговото мнение, просто доказва това, което учихме в университета - когато се шуми на някоя предизвикваща емоции тема, става нещо много по-голямо и страшно, от което се отклонява вниманието. Побинзон Крузо е най-малкият проблем.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БГНяма да сложат Куневица, това за нея е ниска топка. Ще сложат Куневец. Даниел Вълчев, който веднъж се окака, да се окака повторно.