Номинираха Меглена Кунева за министър на образованието

ДСБ не са участвали в гласуването
Обновена: 29 яну 2016 22:55 | 29 яну 2016 18:37, Александър Попов
229
Номинираха Меглена Кунева за министър на образованието
Снимка: Булфото, архив

Реформаторският блок номинира Меглена Кунева да поеме овакантения пост на министър на образованието. Друга номинация на Изпълнителния съвет на РБ не е разглеждана.

Още по темата

ДСБ не са участвали в гласуването на номинацията с мотива, че те са заявили, че са в опозиция.

Поне до сряда титуляр остава проф. Тодор Танев, а кандидатурата на Кунева ще бъде гласувана в парламента в сряда.

Самата Меглена Кунева е дала съгласието си да поеме образователното министерство.

"Благодаря на колегите от Реформаторския блок, че бяха единни в мнението си. Винаги предлагаме решение, когато има нужда такива", бе лаконична номинираната за министър.

Аз си отивам, но няма да подпиша оставката си, няма аргументи. Каквото искат от мен ще го направя, заяви проф. Танев пред БНТ.

Той изтъкна, че никога не е имал подкрепа на нито една политическа партия.

Премиерът Бойко Борисов каза, че ще сменя министри при всяко едно съмнение за начина, по който се справят със задачите си и това е негов стил, обясни по-рано днес вицепремиерът Румяна Бъчварова коментира рокадата в образованието.

По думите й смяната на министрите е политическа технология, която гарантира изпълнението на програмата на правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
5
 
! Отговори
Мина преди 8 години
Ето до къде я докарахме, некадърници да ни управляват, да няма честен и почтен министър да сложат в образованието. Кунева не става за този много важен пост, не е за нея ще съсипе образованието и още от сега е пътник. Обществото ще ескалира, смяната на министър няма да оправи проблема в образованието, а ще го задълбочи. Важно е, кой и защо е приет този нов закон в образованието, кой диктува и кой пише този закон и нали народното събрание прие този закон, закон за унищожаване на българското.
136
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас, тези реформатори от ден на ден отвращават все повече хората. Мадам Йес освен да съсипе образованието на бъдещите поколения, няма какво друго да направи. Не завиждам на Бойко, който е в крайно неприятна ситуация с тези шизофреници реформаторите...
135
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тази в момента,надали биха гласували повече от 200 човека в цяла България,Тикваров я прави министър,ай сик тир!
134
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, целата маала ви реди еваларка!Комунистическата креатура от секретарка стана евродепутат и какво ли не!Направо дялан камък - става за навсякъде!Така се руши държава - с номенклатурни назначения.Какви хора сме ей, какъв народ сме да ги търпим тия червени у.р.о.д.и., които ни управляват последните 26 години под различни имена.Позор!
133
0
 
2
 
! Отговори
naco преди 8 години
"номинация" ли,или ЕЛЕГАНТЕН начин за ИЗРИТВАНЕТО и от командата наречена РБ?! Както това сториха с г-жа Манолова от БСП!?
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тодор Танев поиска да чуе мотивите за оставката си. Къде е тази новина? Очевидно умишлено не я показват. :D
131
0
 
19
 
! Отговори
Со преди 8 години
Много е пробита вече тая, няа да стане министър.Боуклоучаци доууни!
130
0
 
22
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Образованието ще падне до нивото на другарката Кунева? Колко жалко!
129
0
 
26
 
! Отговори
??? преди 8 години
Подочува се, че Кунева щяла да отмени Питагоровата теорема. Била много стара и не била хармонизирана с европейското законодателство. Била неразбираема и за Премиера.
128
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УЖАС.
127
0
 
32
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Пази боже сляпо да прогледа.Тая срам няма.За власт е готова на всичко.Трябва да е в Сливенския затвор за национално предателство ,за затварянето на АЕЦ,а не да я правите Министър на образованието.
126
0
 
17
 
! Отговори
Е - Ник преди 8 години
Ами, хайде тогава - тия, ***, дето са на власт, по тази "политическа технология" - всичките - на бунището на историята!!!
125
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За комунистическата креатура г-жа Йес най-важно да е във властта. В състояние е да прескача от партия в партия, но да държи кокала. Никакви принципи и партийна чест ,когато става дума за власт!!!
124
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Образованието е най-важното нещо в една държава!Без образование, няма медицина, няма логика, няма справедливост, няма съдебна система, няма читаво работеща полиция, няма нищо!Пази Боже, бояджийката Кунева да стане министър на образованието! Много лоши дни ще очакват България!
123
0
 
17
 
! Отговори
Съжителство 3 преди 8 години
защото в Балкана има един спомен,има едно име, що вечно живей и в нашта исторья кат легенда грей,едно име ново, голямо антично,като Термопили славно, безгранично,що отговор дава и смива срамът,и на клеветата строшава зъбът.О, Шипка!.................................................И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,спомня тоз ден бурен, шуми и препраща славата му дивна като някой ек от *** на *** и от век на век!
122
0
 
12
 
! Отговори
Съжителство 2 преди 8 години
Нека. Но ний знаем, че в нашто недавно свети нещо ново, има нещо славно,що гордо разтупва нашите гърди и в нас чувства силни, големи плоди;защото там нейде навръх планината,що небето синьо крепи с рамената,издига се някой див, чутовен връх,покрит с бели кости и със кървав мъх на безсмъртен подвиг паметник огромен;
121
0
 
12
 
! Отговори
Съжителство преди 8 години
Нека носим йоще срама по челото,синила от бича, следи от теглото;нека спомен люти от дни на позор да висне кат облак в наший кръгозор;нека ни отрича исторйята, века,нека е трагично името ни; нека Беласица стара и новий Батак в миналото наше фърлят своя мрак;нека да ни сочат с присмехи обидни счупенте окови и дирите стидни по врата ни още от хомота стар;нека таз свобода да ни бъде дар!
120
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Най лошия избор от всички кандидати - съсипа Козлодуй за норматив ще продаде и образованието на чужда държава или съюз - отне работата на поне 800 човека в първи втори трети и четвърти реактор а сега даскал поне за снимка няма да остане
119
1
 
13
 
! Отговори
Санчо преди 8 години
Кукувица... ази съм само една кукувица....
118
1
 
29
 
! Отговори
Даскал Боце преди 8 години
Айде честито! И образованието пое към 1-4 блокове на Козлодуй...