Патриотите подкрепят връщане на смъртното наказание

Моралните устои вече са твърде разклатени, смятат те
29 яну 2016 15:44, Красимир Ангелов
33
Патриотите подкрепят връщане на смъртното наказание
Снимка: ВМРО

При ширещата се тежка престъпност, има резон с референдум да се върне смъртното наказание, обяви евродепутатът Ангел Джамбазки по време на дебат по темата в зала "Запад" в Народното събрание.

"Лично аз категорично подкрепям връщането на смъртното наказание", отбеляза Джамбазки и припомни, че преди време ВМРО е събирало подписка за допитване по тази тема. По думите му в ситуация, в която новините са криминална хроника, този разговор отново се връща на дневен ред.

"През последните десетилетия моралните устои са твърде разклатени и смъртното наказание има възпираща роля", посочи и народният представител от Патриотичния фронт Искрен Веселинов.

В срещата участваха родители, загубили децата си след насилие и те призоваха за по-тежки присъди и за връщане на смъртното наказание.

Не трябва да се забравят тези дечица, апелира Явор Кръстев, баща на убитата в Борисовата градина Яна.

"Трябва на всяка цена да има смъртно наказание в тази държава, ние сме тук да помогнем на вас, на нас вече няма какво да ни помогне", посочи той.

Трайчо Трайков, баща на убитата преди година във Велико Търново Вероника, разказа, че, вместо да се борят с убиеца, е трябвало да се борят със закона и предупреди, че никой не е застрахован, че утре подобна трагедия няма да се случи на него.

Задължителна минимална присъда от 30 години за убийство и побой на дете под 18 години, като в такива случаи да няма споразумение, поиска от своя страна Нонка Лилова, майка на 16-годишния Николай, убит във Враца. Тя каза, че има родители, които са загубили вяра в правосъдието, затова не са дошли на срещата.

Сред предложенията на ПФ е да се върне разпоредбата, че съкратеното съдебно следствие не трябва да се допуска при умишлено причиняване на смърт или тежка телесна повреда. Веселинов отбеляза и казуса с много престъпления, където наказанията не се сумират, а се наказва най-тежкото от тях. Според него трябва наказанието да се завишава до сбора от всяко отделно наказание за всяко отделно деяние, по преценка на съда в зависимост от тежестта на престъплението. ПФ обмислят и въпроса за разширяване на пределите на неизбежната самоотбрана.

"Дебатът все повече ще се превръща и в европейски, въпреки че преди време идеята бе смятана за антихуманна. Има крещящи гаври с нашето чувство за справедливост, не може убиецът на Вероника три пъти да убива, да лежи в затвора, а като излезе на свобода - да убива отново", аргументира се Веселинов и подчерта, че на това трябва да се сложи край.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
президентът да вдига ветото и да ги мятат,че вече време няма
18
1
 
3
 
! Отговори
риск преди 8 години
А как се доказва умишлено убийство?И не е ли много голям риска невинен да бъде осъден на смърт?!Защото невинността се доказва още по трудно , особено ако има съзнателно скалъпено злепоставяне на неудобен и неподозиращ човек
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм "ЗА!". Това не променя либерализацията на носене на оръжие за самоотбрана! Прочетете книгата "Здравствуй, оружие!". За такова може да се приеме и КНО, и по-дългоцевно, включително полуавтоматично оръжие.
16
1
 
4
 
! Отговори
събуждайте се преди 8 години
Има алтернатива на смъртното наказание.Вместо връщане-по-добре да се проведе референдум за разрешение за притежание на лично оръжие,и нещата ще си дойдат на място.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко се трепим като глигани със пищови пушки калашници и по пътищата.Та пак и смъртно наказание.И защото сме останали много.Полицаите да несе крият по кръчмите когато са на работа,еми даси стоят по местата.
14
2
 
8
 
! Отговори
съгласен преди 8 години
За умишлено убийство - разстрел без право на обжалване.
13
3
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 17. преди 8 години
Да през комунистическо време имаше смъртно наказание,но то се отнасяше най-вече за враговете на "Партията"- не за враговете на народа. Тук-таме и някой враг на народа го хващаше това,за парлама тъй да се каже и толкоз. След 1989 г. бандитите излязоха от властта и вече не дадоха да има смъртно наказание,понеже току виж и тях ги засегнало. Своите вътрешни проблеми те пак ги решават по тоя начин разбира се,но не позволяват на друг да им се меси,най-малко пък да ги осъжда!
12
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Това са празни приказки! Приемане на смъртно наказание в прав текст значи излизане от ЕС. "Моралните устои" са разклатени благодарение на съответното законодателство. Защото същото е изцяло създадено за закрила на престъпниците и това е проблема! А това е така защото в законодателната дейност участват основно адвокати! Което е визша форма Конфликт на интереси,само че никой не го забелязва!! Никой адвокат няма интерес от бързо и ефективно законодателство!
11
3
 
4
 
! Отговори
A ? преди 8 години
Ама на тия Патриоти ли им викат ???
10
1
 
12
 
! Отговори
жж преди 8 години
От ЕС никой няма да им позволи да върнат смъртното наказание. Референдуми, не знам си кво си, няма да дадат. Стига безсмислени напъни. Иначе аз съм "за" с двете ръце да се върне.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво връщане на смъртното наказание, като вицепрезидента искаше да отпадне смъртно наказание без замяна.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЖиборПо тъй нареченото "комунистическо време" имаше смъртно наказание! И много-много не помилваха! А пък за договореност с прокуратурата и дума не можеше да става!Възможно е (даже много е възможно) да не знаеш това! Простително е, въпрос на съдържание на черепната кутия!
7
4
 
18
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Комунистите от всякакъв цвят не дават да се гласува такъв закон,понеже бандитите са им нужни живи.
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма патриоти. С празни приказки вдигат адреналина и държат електората си на мускули. Всички за заедно и са повече от маскари.Гювеча е блажен и не се изтърва.
5
3
 
24
 
! Отговори
ханко преди 8 години
Още едни откриватели на топлата вода !!!!!!От тях започва света,СМЕШНИЦИ,че народа отдавна го искаше,ама никой те ги питаше,а тези мекерета са правят на герои !!!!!!!
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Референдум!
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да в парламента има 240 човека който с нетърпение очакват завръщането на смъртната присъда може веднага да го пробвате на ТЯХ
2
2
 
34
 
! Отговори
Нико преди 8 години
Подкрепям !
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои са патриотите ,Джамбазки ли ??? Господин въздържал се ?